Knab verhoogt tarieven voor zakelijke klanten

Vanwege de steeds hogere kosten die banken moeten maken om fraude en witwassen tegen te gaan heeft Knab besloten de kosten voor zakelijke klanten met één euro per maand te verhogen. De kosten stijgen daarmee van €5 naar €6.

De verhoging gaat op 20 februari 2020 in en geldt voor alle zakelijke klanten. Heb je een zakelijke rekening met meerdere rekeninghouders? Berg je dan maar, want door de hogere kosten die identificatie met zich meebrengt stijgen daar de kosten nog harder voor. Je bent straks 9 euro voor zo’n rekening kwijt.

Banken krijgen steeds meer taken als het gaat om het signaleren van geldstromen, het tegengaan van fraude en het bestrijden van witwassen. De zogenaamde KYC-regels, wat staat voor Know Your Customer, worden steeds strenger.

Ook Knab investeert in extra controles van alle klanten en hun geldstromen. Dit kost vooral voor onze zakelijke klanten meer geld dan we bij de lancering van Knab Zakelijk hadden voorzien. Mede hierdoor ontkomen we er niet aan om voor het eerst de pakketprijs te verhogen.

Knab in een mail aan hun zakelijke klanten

Toch is Knab Zakelijk nog steeds een van onze favoriete rekeningen. Dat er sinds de start van Knab in 2012 nog geen enkele tariefsverhoging is geweest zegt wat dat betreft al genoeg. Met 100.000 particuliere klanten en 140.000 zakelijke klanten is Knab inmiddels een bank van formaat.

“Met deze stijging kunnen we de toegenomen kosten opvangen. Het aantal werknemers op onze afdeling Klantacceptatie en monitoring is in de afgelopen periode met enkele tientallen werknemers gestegen. Als online bank werken we zoveel mogelijk aan digitale oplossingen, maar we verwachten ook voor komende periode een groei op deze afdeling”, legt de woordvoerder uit.

“Het accepteren en monitoren van een particuliere klant is goedkoper dan het accepteren en monitoren van een zzp’er of een bv. Dit komt doordat we bij de aanvraag voor een zzp-rekening niet alleen de natuurlijke persoon moeten identificeren, maar ook de onderneming zelf. We checken onder andere welke activiteiten het bedrijf uitvoert en wat de doelstellingen zijn. Deze checks hoeven we bij een particuliere klant niet te doen, wat het verschil in kosten verklaart.”

woordvoerder van knab

Op zoek naar de meest voordelige bank? Je kunt bij ons alle zakelijke bankrekeningen vergelijken. Hint: Knab is nog steeds een hele goede optie.

Meer info? RTLZ legt in dit filmpje uit wat een bank allemaal van je moet weten.

You May Also Like