Kosten ING gaan omhoog

ING zal per ingang van 1 oktober extra kosten aan haar klanten doorberekenen die over een gezamenlijke ING rekening beschikken, vaker hun geld opnemen of storten dan gemiddeld het geval is en aan bankrekeninghouders die in het buitenland wonen.

Een woordvoerder van de bank geeft aan dat deze verandering zo’n 800.000 rekeninghouders van van de bank zal raken, wat een tiende is van het totale aantal ING-klanten. Want zo zegt de woordvoerder: “We vinden het belangrijk dat iedereen die een betaalpakket bij ons heeft, evenredig bijdraagt aan de kosten van het pakket”.

De gezamenlijke bankrekening

Tot op heden was het zo dat een gezamenlijke bankrekening niet veel meer kost dan bijvoorbeeld een individuele betaalrekening. “Terwijl we zien dat op een gezamenlijke rekening veel meer transacties worden gedaan.” Later dit jaar moet er daarom voor een gedeelde en/of-rekening 1,10 euro per maand extra neergeteld worden.

Bankrekeningen voor kinderen

Bij bankrekeningen voor kinderen wordt straks ook meer geld in rekening gebracht wanneer er vaker dan zes keer per jaar contant geld op deze rekening gestort wordt. Iets wat nu vanaf twaalf keer het geval is. Bij jongerenrekeningen geldt dit al vanaf meer dan vier keer per jaar. Per keer dat er meer geld gestort wordt, moet daar 6 euro extra over afgerekend worden.

Volgens de ING zelf wordt er steeds minder vaak geld op dat soort rekeningen gestort, dus zullen de kosten nu hoger uitvallen bij de bankrekeningen waarbij dat wel vaak plaatsvindt. En let op, want de teller van het aantal stortingen zal met terugwerkende kracht gelden! “Dus ook stortingen van voor 1 oktober 2020 tellen mee voor dit kalenderjaar,” vertelde de ING woordvoerder.

Onbeperkt geld opnemen studenten

Voor de rekeningen van studenten geldt vanaf 1 oktober eveneens dat er een extra vergoeding betaald moet worden wanneer veelvuldig geld opgenomen wordt. “Voor studenten die vaak geld opnemen, zijn de kosten die we maken hoger”, aldus de ING. De bank maakt om deze reden dan ook een eind aan het gratis onbeperkt geld op te kunnen nemen.

Studenten mogen twaalf keer per jaar gratis geld opnemen, daarna zal het 0,80 euro per keer kosten.

Ten slotte wordt de ING ook kostbaarder voor ING klanten die in het buitenland wonen. Dit gebeurd door de introductie van een speciale buitenlandtoeslag. “Ook hier zijn de kosten die we gemiddeld maken voor deze klanten hoger”, zegt de ING. ING-klanten die over een adres in het buitenland beschikken, zullen vanaf 1 oktober dan ook 1 euro per maand extra per rekening moeten betalen.

You May Also Like
Moneybird boekhouden 2

Moneybird boekhouden

Moneybird: een fijn boekhoudsysteem, ontwikkeld door drie slimme ondernemers die een betaalbaar, doch simpel en tijdbesparend boekhoudpakket wensten. …