Bankrekening vergelijken

In Nederland heeft iedereen een bankrekening. De term betaalrekening is misschien nog beter, want een bankrekening kan ook een spaarrekening zijn.

De kosten van een bankrekening kunnen ongemerkt flink oplopen. Daarom is het slim om eens goed te kijken naar de kosten van je huidige rekening. De laatste jaren zijn er een heel aantal nieuwe banken bijgekomen die voordelige of zelfs gratis bankrekeningen aanbieden.

Welke bankrekening kan ik het beste kiezen? Dat is voor iedereen natuurlijk anders. Alleen jij weet wat voor jou van groot belang is; misschien reis je veel buiten Europa, of juist helemaal niet. Heb je een partner aan wie je een extra kaart geeft, of beheer je je rekening misschien liever alleen? Of wil je een zakelijke rekening openen? Je kunt een groot belang hechten aan een milieuvriendelijke rekening, maar het kan ook zijn dat je alleen op de kosten let. Bepaal dus eerst voor jezelf wat jij zoekt in een bankrekening.

Betaalrekening kiezen, waar houd je rekening mee?

Er worden echter zo ontzettend veel verschillende rekeningen aangeboden, dat we door alle bijkomende details soms het zicht erop verliezen. Waar moet je nu vooral op letten bij het kiezen van een bankrekening? Het is natuurlijk goed om te weten of de bank niet in verkeerde dingen investeert. 

Maar de kosten kunnen voor jou doorslaggevend zijn en wellicht de mogelijkheden die de betreffende bank jou biedt. 

Je wil waarschijnlijk ook weten of je rood mag staan, hoeveel dat kost en of je rente krijgt over je saldo. Verder is het van groot belang om op de jaarlijkse kosten te letten, want die liggen ontzettend ver uit elkaar bij de verschillende banken. We zullen je hieronder een aantal voorbeelden geven.

Onze keuze

Knab Plus

Kosten per jaar: €60 – Actie: eerste 3 maanden gratis en €50 voor overstappers
Rente: 0,01%

Knab Plus is een zeer uitgebreid pakket voor een vast bedrag van €5 per maand. Je krijgt voor dat bedrag maximaal 5 rekeningen met een betaalpas. Daarnaast krijg je een onbeperkt aantal spaarrekeningen én een gratis creditcard. Je kunt daarvoor kiezen tussen de Knab Mastercard of een American Express creditcard.

Bunq Premium

Kosten per jaar: €95,88
Rente: 0%

Bunq is een van de meest bekende neo-banken van dit moment. Met een uitgebreid pakket aan functies en de mogelijkheid om voordelig internationaal te betalen via TransferWise is dit een fijn pakket.

Bunq Premium Supergreen

Kosten per jaar: €203,88
Rente: 0%

Bij de mobiele bankrekening van Bunq Premium Supergreen plant je een boom voor iedere 100 euro die je uitgeeft met een betaalpas. Het aantal bomen dat je hebt “verdiend” is prominent zichtbaar in de app. Je krijgt er aankoopbescherming en verlengde garantie bij. Er is wel een ‘maar’: de prijs voor deze rekening per jaar is vrij fors.

Naast het groene aspect biedt dit pakket nog meer voordelen. Zo zijn er de integratie met Zapier, kan je automatisch BTW op een aparte rekening parkeren en automatische exports. Voor de veeleisende gebruikers is dit pakket uniek, want geen enkele bank biedt zoveel technologische functies.

Meer info

Openbank

Openbank is een neo-bank van Santander.

Back to basics

ABN Amro Basispakket Betalen