Bankrekening vergelijken

In Nederland heeft iedereen een bankrekening. De term betaalrekening is misschien nog beter, want een bankrekening kan ook een spaarrekening zijn.

De kosten van een bankrekening kunnen ongemerkt flink oplopen. Daarom is het slim om eens goed te kijken naar de kosten van je huidige rekening. De laatste jaren zijn er een heel aantal nieuwe banken bijgekomen die voordelige of zelfs gratis rekeningen aanbieden.

Knab Plus

Kosten per jaar: €60 – Actie: het eerste jaar 50% korting en €50 voor overstappers
Rente: 0,01%

Knab Plus is een zeer uitgebreid pakket voor €5 per maand. Je krijgt voor dat bedrag maximaal 5 rekeningen met een betaalpas. Daarnaast krijg je een onbeperkt aantal spaarrekeningen en een gratis creditcard. Je kunt daarvoor kiezen tussen de Knab Mastercard of een American Express creditcard.

N26 Standard

Kosten per jaar: €0
Rente: 0%

Stel je niet teveel eisen aan je bank? Dan is N26 misschien wel iets voor je. Deze Duitse bank valt onder het deposite-garantiestelsel van de Duitse overheid waardoor je saldo tot €100.000 gedekt is.

Je krijgt bij deze gratis rekening een Mastercard debitcard of een Maestro-kaart waar je mee kunt betalen, twee sub-accounts (Spaces) en gratis betalen in alle valuta. Contant geld opnemen is met deze rekening alleen mogelijk in de eurozone.

N26 You

Kosten per jaar: €119,88
Rente: 0%

Vergelijkbaar met de N26 Standard bankrekening, maar dan inclusief reisverzekering inclusief wintersportdekking. Ook krijg je bij deze rekening meer N26 Spaces ter beschikking. Deze 10 sub-rekeningen zijn handig om potjes te maken voor grote uitgaven.

Daarnaast is het mogelijk om 10 Shared Spaces te gebruiken, iets wat bij de gratis N26-rekening niet kan.

N26 Metal

Kosten per jaar: €202,80
Rente: 0%

De meest uitgebreide rekening van N26 is de N26 Metal. Je krijgt bij deze bankrekening een metalen bankpas van 18 gram die verkrijgbaar is in 3 kleuren. Zwart, zilver of rosé-goud.

Daarnaast is de reisverzekering uitgebreid en heb je een directe telefoonlijn met de klantenservice mocht je vragen hebben.

Bankrekening openen

Het openen van een bankrekening was vroeger een lastig klusje. Je moest daarvoor naar het kantoor van de bank en was daar al snel een uurtje mee kwijt.

Tegenwoordig zijn er veel nieuwe internet-banken zoals N26 en Revolut, die het aanmeldproces een heel stuk simpeler hebben gemaakt.

Ook nieuwe banken als Bunq en Knab hebben het openen van een bankrekening een stuk eenvoudiger gemaakt dan de traditionele grootbanken.

Openen via app

De meeste nieuwe banken gebruiken een app om je aanmelding te ontvangen. Aanmelden via de website is dan niet mogelijk.