De beste creditcard voor miles

Of jij nu wel of niet veel reist, het is altijd handig om te weten welke miles creditcards er bestaan en welke voordelen deze met zich meebrengen. Ook al hebben veel mensen hun reisplannen uitgesteld in het licht van de coronavirus pandemie, valt er gelukkig nog steeds veel waarde te halen uit miles creditcards. Je weet tenslotte niet precies wanneer het volgende avontuur zal plaatsvinden. Het is in zo’n geval daarom het beste om de miles flink op te sparen zodat je, wanneer het kan, meteen een fijne reis kunt boeken en het plezier hiervan niet hoeft te missen.

Beloningsprogramma’s

Jij hebt vast wel eens gezien dat er creditcard aanbieders zijn die lucratieve beloningsprogramma’s voor creditcard miles promoten. Ook heb je misschien verhalen gelezen van mensen die voor bijna niets over de hele wereld vliegen met deze creditcard miles.

Het klinkt wellicht te mooi om waar te zijn, maar het is absoluut mogelijk om miles te verzamelen en deze vervolgens te gebruiken om uitstapjes of trips te maken. Het aantal miles dat jij kunt verdienen en de reisjes die je ermee kunt maken, is echter van een aantal factoren afhankelijk. Maar als jij eenmaal begrijpt hoe die creditcard miles werken, dan zal je waarschijnlijk ook graag gebruik willen maken van die voordelen.

Wat zijn creditcard miles?

Creditcard miles zijn een soort loyaliteitsvoordeel die creditcardmaatschappijen aan klanten geven als beloning voor al hun creditcarduitgaven. Des te meer jij met jouw creditcard uitgeeft, des te meer miles je zult verdienen. 

De creditcardmaatschappij en haar luchtvaartmaatschappij partner(s) bepalen de waarde voor elke creditcard mile. Zodra jij voldoende miles verzameld hebt, kan jij die als beloning voor een vliegtuigstoel naar jouw gewenste bestemming inwisselen bij de luchtvaartpartner(s) van de creditcard.

Creditcard miles zijn in principe hetzelfde als punten, en die reis beloningen hoeven echt niet alleen maar vliegtickets te zijn. Je zou ze ook voor hotelverblijven, dagtrips of andere reiskosten zoals autoverhuur kunnen gebruiken.

Creditcard miles versus frequent flyer miles

Creditcard miles verschillen overigens van specifieke frequent flyer miles die een luchtvaartmaatschappij aan kan bieden. Beide kunnen echter wel voor gratis reizen ingewisseld worden.

Met creditcards van specifieke luchtvaartmaatschappijen worden er frequent flyer miles toegekend die enkel voor reizen met die luchtvaartmaatschappij verzilverd kunnen worden. Generieke creditcard miles kunnen daarentegen bij elke luchtvaartmaatschappij, hotelketen of een andere reisaanbieder ingewisseld worden.

Hoeveel is een creditcard mile waard?

Gemiddeld is één creditcard mile ongeveer één cent waard. Een cent per mile dus, dat is veelal de maatstaaf. Dus bij de meeste programma’s is het zo dat als jij 10.000 miles hebt, je 100 euro aan beloningen ontvangt.

Het maakt niet uit of je nu miles, punten of contant geld verdient. Als jij één procent op elke aankoop verdient, dan zou je 1.000 euro moeten uitgeven om 10 euro aan beloningen te kunnen verdienen.

Welke Miles creditcard kiezen?

Door de juiste miles creditcard uit te kiezen, kan je goedkoper en sneller miles verdienen. Miles creditcards zijn, naarmate je meer besteedt, voor velen één van de favoriete methoden om te sparen. 

Is het verdienen van miles iets voor jou? Hieronder bespreken we een aantal miles creditcards die je zou kunnen overwegen!

American Express

Bijna alle Nederlands miles creditcards worden door American Express aangeboden, zoals de Flying Blue Entry Card. Bij deze Entry Card ontvang je 0,5 miles per euro bij iedere aankoop en zelfs 2.500 miles bij de aanvraag van de kaart (mits je aan de voorwaarden voldoet). De kaart kost 35 euro per jaar.

Naast de Entry Card biedt American Express een Silver (75 euro per jaar), Gold (170 per jaar) en Platinum Card (600 per jaar) aan. Als je voor de Platinum Card kiest, dan kan je genieten van zorgeloos reizen dankzij haar standaard meegeleverde reis- en annuleringsverzekeringen.

Door een Platinum kaart te gebruiken, ontvang je overal ter wereld miles, om precies te zijn standaard 1,5 mile per uitgegeven euro, of zelfs 2 miles voor rechtstreeks bij KLM of Air France aangeschafte tickets. Plus 15.000 miles bij de aanvraag van de kaart zelf!

Bij de duurdere kaarten krijg je deze vaak het eerste jaar voor de helft van de prijs, of zelfs helemaal gratis!

Mastercard

Aangezien deze kaarten ‘pure’ American Express kaarten zijn, en zodoende niet overal geaccepteerd worden, is het slim om ernaast ook een Visa of Mastercard aan te vragen. De Mastercard Black mag wat duurder zijn dan andere Mastercards (hij kost 204 euro per jaar), maar biedt wel het voordeel van een onbeperkte Priority Pass die te gebruiken is op meer dan 1.000 luchthavenlounges over de hele wereld. Iets wat anders een paar honderd euro kost!

Visa

Visa biedt via Miles & More een Visa Blue en Gold Card aan, die onderdeel zijn van het Miles & More frequent flyer loyaliteitsprogramma van de bekende Lufthansa vliegmaatschappij. Ook bij deze kaarten ontvang je na de activering minimaal 2.500 miles cadeau en spaar je bij de Visa Blue 2 miles bij iedere 5 euro die je besteedt en bij de Gold Card zelfs bij iedere 4 euro 3 miles. Maar het gaat hier wel om een Duitse luchtvaartmaatschappij, dus zal een American Express Flying Blue Card voor de meeste Nederlanders wellicht iets interessanter zijn.

Air Miles sparen

Het is niet helemaal hetzelfde, maar het is wel handig om te weten dat je met iedere Mastercard Air Miles sparen wanneer je jouw kaart in het buitenland gebruikt. Dit is een spaarsysteem dat je een heleboel mogelijkheden aanbiedt om als beloning uit te laten keren. Zo zijn er vanaf 2.500 Air Miles al KLM Package Deals waarbij je zelf een ideaal reispakket kan samen stellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een KLM vlucht, of een hotel en/of huurauto voor een zeer aangename prijs.

Is het verdienen van creditcard miles de moeite waard?

Creditcard miles zijn absoluut de moeite waard. Zolang je maar de juiste creditcard uitkiest, kan je gewoon besteden wat je normaal ook al besteedt en gelijktijdig miles verdienen. Het enige wat je extra moet uitgeven is natuurlijk het maandelijkse bedrag van de kaart.  De meeste creditcard miles vervallen niet, dus kan jij jouw beloningen inwisselen wanneer jij er klaar voor bent om op pad te gaan!

You May Also Like