Beste creditcard voor studenten

Ben je een ‘arme’ student en denk je geen kans te kunnen maken op een creditcard? Niet getreurd, in veel gevallen kan ook jij over een ‘studenten creditcard’ beschikken! Als student is het vaak gecompliceerd voor je om een ‘normale’ creditcard aan te vragen. Je inkomen is meestal te laag en vaak heb je geen vaste baan. Om deze reden zijn er de zogeheten ‘studenten creditcards’ in het leven geroepen, deze zijn goedkoper dan de gangbare creditcards. Meestal is de bestedingslimiet van deze card 500 euro per maand, een stuk lager dan bij de ‘gewone’ creditcards. Voor zo’n studenten creditcard mag je niet te oud zijn, de leeftijd ligt tussen de 18 en 25 jaar.

Waarom is een creditcard handig voor studenten?

Een creditcard kun je nodig hebben voor op vakantie; zo kun je ook een keer een auto of scooter huren. Bovendien is voor het boeken van een hotel een creditcard soms een must. Daarnaast is het altijd een veilig idee om een creditcard bij je te hebben als je op studiereis of uitwisseling gaat. Verder is het ook handig om bestellingen te kunnen doen in webwinkels, want bij sommigen kun je alleen per creditcard betalen. Je aankopen zijn ten slotte vaak verzekerd als je met je card koopt, wat een prettig en veilig gevoel geeft.

Verschillende studenten credit cards

We laten je hieronder kennismaken met een aantal cards:

 • De SNS Studenten Creditcard is voor studenten met een SNS rekening. De kosten zijn €11,25 voor zowel het 1e als 2e jaar. De bestedingslimiet kan €500 of €1.000 zijn, dat ligt aan jouw inkomen.
 • De ABN Amro Studenten Creditcard kun je aanvragen als je een studentenrekening van de ABN Amro hebt. Bij genoeg inkomen wordt je bestedingslimiet verhoogd naar €1.000 euro. De kosten zijn €14 voor het 1e en 2e jaar. Er zit een aankoopverzekering van 180 dagen bij.
 • De ING Studenten Creditcard is voor studenten die een studentenrekening bij de ING hebben lopen. De kosten van het 1e jaar zijn €12,50, het 2e jaar €13,80. De card komt inclusief een aankoopverzekering voor 180 dagen.
 • De Rabocard, een ‘normale’ creditcard van de Rabobank, kan ook worden aangevraagd door jongeren met het Rabo Studentenpakket. De card kost €15 per jaar. €1000 is de bestedingslimiet.
 • De Visa World Card is het eerste jaar gratis voor studenten. Daarna kost ie €36,50 per jaar. De card heeft een enorm hoge bestedingslimiet van €5.000 en je minimale netto inkomen moet €1.150 zijn. Je krijgt een gratis aankoopverzekering erbij voor 180 dagen.
 • De MasterCard Classic kost €20 per jaar. Verder is de card vergelijkbaar met de Visa World card. 
 • De RegioBank Jongeren creditcard heeft een limiet van €2.500 en komt met een aankoopverzekering voor 180 dagen. Je minimale netto inkomen moet €1.150 zijn. Kosten van de card: €23 per jaar.
 • De ANWB-creditcard voor jongeren is voor mensen die lid zijn van de ANWB. De ANWB silver- en gold card (Visa) zijn het eerste jaar gratis. Je krijgt een eigen risico verzekering bij autohuur en hebt beschikking tot een ‘Reis Service Lijn’ in geval van nood in het buitenland. Verder krijg je een aankoopverzekering en aflevergarantie op de koop toe.

Er zijn ook nog prepaid creditcards voor studenten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn de volgende:

 • De N26 prepaid creditcard is een veelgekozen card. Er wordt geen inkomenseis gehanteerd, je krijgt er een gratis betaalrekening bij en de card is geschikt voor Apple pay.
 • De Bunq Travel Card prepaid. Aan deze card zitten eenmalige aanschafkosten van € 9,99 vast. Je kunt er een auto mee huren en hij is ook geschikt voor Apple Pay.
 • De Revolut mastercard. Voor deze card betaal je €6 verzendkosten. Een sterk punt van deze card is dat je in vreemde valuta zonder toeslagen kunt betalen. Hij is geschikt voor Apple Pay.

Is een studenten creditcard iets voor jou?

Er zijn, zoals je hebt kunnen lezen, verschillende creditcards speciaal voor studenten. Je moet dan wel kunnen laten zien dat er inkomsten van DUO binnenkomen op je studentenrekening. Ben je student en de bank of de creditcard maatschappij doet lastig omdat je inkomen te laag is, dan kunnen je ouders borg staan voor jouw creditcard. Zij worden dan wel eerst getoetst op hun kredietwaardigheid. Ook kun je natuurlijk ook kiezen voor een prepaid creditcard. Je kunt zo nooit rood komen te staan en dat is ook best een fijn en veilig idee. De kaart laad je op met saldo van je bankrekening. Je hebt op die manier wel de voordelen van wereldwijd betaalgemak. 

Als je een studentenrekening hebt, is het soms mogelijk om daar ook een studenten creditcard van de bank aan toe te voegen. Je kunt deze aanvragen via je internetbankieren. Als je niet een nieuwe bankrekening wil openen, zijn er de losse creditcards die je bij je bestaande rekening kunt gebruiken.

You May Also Like