Beste creditcard voor ondernemers

We kunnen niet meer om de creditcard heen, al helemaal niet als je veel reist voor de zaak. Met een zakelijke creditcard, ofwel business card, beschik je nu eenmaal altijd over geld en kan je over de hele wereld betalingen doen. Of je nu met de auto of met het vliegtuig reist, het is te allen tijde fijn om er een bij je te hebben. Het is de veiligste manier van betalen en je hoeft niet met een pak contant geld op zak rond te reizen. Creditcards zijn ook verzekerd en door de chip en persoonsgebonden code wordt misbruik tegengegaan. Aan een zakelijke creditcard zijn meestal vele voordelen verbonden. Denk bijvoorbeeld aan een gratis annuleringsverzekering.

Voor wie is de zakelijke creditcard?

De zakelijke creditcard is exclusief voor zakelijk gebruik, voor ondernemers dus en misschien een paar werknemers. Erg handig als je op de zaak regelmatig aankopen doet via internet of vaak naar landen reist waar een gewone bankpas niet wordt geaccepteerd. De zakelijke creditcard is dan het beste en veiligste betaalmiddel. Met een zakelijke creditcard houd je zakelijke en privé-uitgaven gemakkelijk van elkaar gescheiden. Een zakelijke creditcard is daarom geschikt voor zowel zzp’ers, als kleine en grote ondernemingen.

Wat is de beste zakelijke creditcard?

In de meeste opzichten lijken de verschillende creditcards op elkaar. De diversiteit zit ‘m in de voordelen die de creditcard jou biedt, de jaarlijkse kosten en de bestedingsruimte die je hebt. Het is lastig te bepalen welke nu de beste card is. Je moet voor jezelf uitmaken welke card het best bij jou past. 

Visa of Mastercard

Voor €35 per jaar heb je al een zakelijke Visa of Mastercard creditcard. Deze meest populaire kaarten zijn geschikt voor zowel de kleinere als middelgrote organisaties. Tussen Visa en Mastercard zit weinig verschil. In sommige landen wordt Visa iets vaker geaccepteerd. 

Visa World Business Gold Card

Bij de bekende goldcards krijg je ook veel extra services en een doorlopende reisverzekering. Bij Visa zijn je aankopen een jaar lang verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. De Visa World Business Gold Card is een goede keuze voor jou als ondernemer en voor werknemers die regelmatig reizen voor jouw bedrijf. Deze card kost je wel €154 per card per jaar. De card heeft een bestedingslimiet van €5000, je krijgt er een doorlopende reisverzekering, een aankoopverzekering en andere voordelen bij, zoals internet garantie.

American Express

Bij American Express krijg je ook veel extra’s, je spaart voor punten om bijvoorbeeld zakenrelaties mee te nemen naar concerten. Je kan bij American Express ook een KLM creditcard aanvragen als je veelvuldig vliegt, de Flying Blue Gold Card. Zo spaar je voor meer vliegcomfort. Je krijgt een uitgebreide reis- en annuleringsverzekering erbij en spaart met het Frequent flyer programma. De card kost jou het eerste jaar €85, maar vanaf het tweede jaar €170.

Is een zakelijke creditcard te vergelijken met een gewone creditcard?

Een zakelijke creditcard heeft vaak een hogere bestedingslimiet dan een particuliere card en soms een aantal andere zakelijke voordelen, zoals het gebruik mogen maken van een airport lounge. Zakelijke creditcards bieden net als particuliere creditcards wereldwijd betaalgemak. Erg handig bijvoorbeeld voor het boeken van een hotelkamer of een huurauto. Het is met een businesscard niet mogelijk om gespreid terug te betalen, iedere maand moet de openstaande rekening voldaan worden. 

Voor- en nadelen van een business card

Ondernemers gebruiken in de meeste gevallen een zakelijke creditcard om hun zakelijke uitgaven te doen. Er zijn echter ook ondernemers die liever hun privé kaart zakelijk gebruiken.

Voordelen

Bij het gebruik van een business card heb je een goed overzicht van alle zakelijke uitgaven en kan je meerdere kaarten op naam van de onderneming aanvragen.

Erg handig dus om alle uitgaven maandelijks terug te zien in één overzicht. Het is meestal ook mogelijk om de bestedingslimiet per medewerker te bepalen.

Medewerkers kunnen met een zakelijke creditcard daarnaast makkelijker betalingen doen, ze hoeven niets meer voor te schieten en dat is wel zo fijn. 

Veel business cards bieden gratis verzekeringen en services aan, bijvoorbeeld:

  • Een aankoopverzekering
  • Een reisverzekering 
  • 24-uurs klantenservice

Soms wordt er zelfs ook een juridische bijstandsverzekering of vluchtvertragingsverzekering aangeboden.

Er zijn ook een paar nadelen
  • De kosten van de card liggen in de meeste gevallen hoger dan bij een privé creditcard
  • De kosten die in een maand gemaakt worden, moeten in een keer worden afgelost

Hoe vraag ik een zakelijke creditcard aan?

Je kan een businesscard aanvragen als je minimaal een jaar als ondernemer geregistreerd staat bij de KvK. Je mag geen negatieve BKR-notering hebben. Bij een zakelijke prepaid card is er echter geen BKR-toetsing nodig. Je stort voor gebruik eerst geld op de card, zoals bij de N26 Business card. 

Je kunt een businesscard aanvragen gewoon bij je eigen bank, of bij een onafhankelijke creditcard aanbieder zoals Visa, American Express of ICS.  

Conclusie

De nadelen van een business card wegen, zoals je hebt kunnen lezen, niet op tegen de voordelen ervan. Met een zakelijke creditcard houd je de administratie van jouw onderneming op orde, omdat je zakelijke credit card een duidelijk overzicht geeft van alle uitgaven. 

De business card zorgt vooral voor een soepel verloop van de financiën binnen jouw bedrijf en dat is wat je als ondernemer graag wil.

You May Also Like
Viabuy prepaid card 3

Viabuy prepaid card

De Viabuy prepaid Mastercard is een geweldig alternatief voor een échte standaard creditcard. Het werkt immers op dezelfde…
N26 prepaid cards 4

N26 prepaid cards

N26 is een online bank die perfect geschikt is voor alle millennials, frequente reizigers en digitale nomaden. Maar…