De Visa creditcard

Zoals je vast wel weet, zijn er tegenwoordig ontzettend veel verschillende creditcards beschikbaar. Voordat je er eentje kiest, is het daarom verstandig om eerst eens goed rond te kijken welke er precies zijn en welke het best bij jou past.

Om te weten welke creditcard geschikt is, moet je eerst weten waarvoor jij de creditcard wil gaan gebruiken. Redenen kunnen bijvoorbeeld zijn om dingen online te kopen, de kaart tijdens jouw vakantie (in het buitenland) te gebruiken, of om de kosten van een (dure) aankoop te spreiden. Creditcards zijn tevens een geweldige manier om in geval van nood bepaalde kosten te kunnen betalen. Ga je de kaart maar sporadisch gebruiken en hou je er niet van om schulden te hebben? Dan is een debit card een goed alternatief.

Veel betaalmogelijkheden

Over een creditcard beschikken biedt jou veel betaalmogelijkheden, want miljoenen handelaren in meer dan 200 landen wereldwijd accepteren creditcards. Visa en Mastercard zijn creditcard netwerken die, ten opzichte van American Express en JCB, veel vaker worden geaccepteerd.

Het is daarnaast belangrijk om te weten dat Visa en Mastercard enkel creditcard netwerken zijn. Hoewel het een veel voorkomende misvatting is, geven Visa en Mastercard zelf geen creditcards uit. 

De creditcard uitgevers, zoals vele gewone banken of neo banken, zijn verantwoordelijk voor de goedkeuring van jouw creditcardaanvraag, bepalen jouw kredietlimieten en rentetarieven en sturen jou maandelijks afschriften. Ook beheren zij mogelijke beloningsprogramma’s.

Een aantal fantastische voordelen

Volgens sommige online bronnen is de Visa World Card ‘s werelds meest geaccepteerde creditcard. Naast het feit dat het bijna overal gebruikt kan worden, biedt deze Visa creditcard jou nog een aantal andere fantastische voordelen.

Allereerst is de Visa kaart contactloos, wat betekent dat het betalingen mogelijk maakt door de kaart over een betaalautomaat te halen, in plaats van te swipen of in de betaalmachine te steken. Met deze functie kunnen klanten nu nog gemakkelijker en veilig hun dagelijkse aankopen betalen. De meeste Visa creditcards werken daarnaast met slimme wallet opties zoals Apple- en Google Pay.

Eén van de beste eigenschappen van een Visa creditcard, in tegenstelling tot standaard bankpassen, is dat er geen aansprakelijkheid is. Dus als iemand een ongeautoriseerde aankoop via jouw kaart doet, dan zal Visa jou hier niet voor laten betalen (zolang jij jouw kaartuitgever maar snel genoeg waarschuwt). Daarnaast kun je, wanneer je online shopt, ook gebruik maken van extra beveiligingslagen, zoals Visa Secure.

Welke Visa creditcard past bij jou?

De standaard Visa kaarten worden met alle basisfuncties geleverd, terwijl de duurdere premium kaarten, uiteraard, extra voordelen en exclusieve aanbiedingen bieden. Een Visa World Card Platinum biedt bijvoorbeeld een doorlopende reisverzekering. Verder bestaan er ook Business creditcards die meer de behoeften van zakelijke gebruikers tegemoet komen.

Zoals eerder vermeldt,  zijn creditcards in het algemeen bijzonder handig voor het doen van grote en dure aankopen, omdat jij de aflossingskosten dan over een aantal maanden kunt spreiden.

Hoe jij jouw creditcard ook wenst te gebruiken, het belangrijkste hierbij is dat jij elke maand, of gespreid over een bepaalde periode, betaalt wat je de creditcard maatschappij verschuldigd bent. Doe je dat niet, dan moet je extra vergoedingen en rente betalen.

Conclusie

Er zijn veel typen creditcards beschikbaar, maar volgens ons is een Visa creditcard in elk geval een prima optie. Visa levert namelijk al sinds 1958 creditcards en betaalpassen aan banken en kaart uitgevers, en was daarmee dan ook een pionier op het gebied van elektronische kaartbetalingen.

Ook vandaag de dag blijft Visa pionieren. Zo werd onlangs de Binance Visa Card geïntroduceerd: een crypto debetkaart waarmee je eenvoudig met Bitcoin of Binance Coin bij je favoriete winkels kunt afrekenen. De verwachting is dat in de toekomst meer munten toegevoegd zullen worden.

Visa creditcards worden op dit moment op zo’n 44 miljoen verschillende handelslocaties over de gehele wereld geaccepteerd en er zijn wereldwijd meer dan 1,8 miljoen Visa geldautomaten beschikbaar. Genoeg redenen dus om voor een Visa creditcard te gaan!

You May Also Like
Viabuy prepaid card 2

Viabuy prepaid card

De Viabuy prepaid Mastercard is een geweldig alternatief voor een échte standaard creditcard. Het werkt immers op dezelfde…