Boekhoudprogramma Jortt

Het innovatieve boekhoudprogramma Jortt onderscheidt zich van alle andere standaard programma’s. Jortt is voor een startende ondernemer waarschijnlijk een enorm makkelijk te begrijpen boekhoudprogramma. Een boekhouder van de oude stempel zal er echter wat meer moeite mee hebben. We vertellen je waarom.

Bij Jortt hoef je je bonnen en facturen niet meer in te boeken, het programma baseert de boekhouding namelijk op jouw banktransacties. Met de info van de banktransactie weet Jortt wat ie moet doen, hij boekt ze automatisch in. 

Ook de inkomsten worden automatisch gekoppeld aan de verkoopfacturen, gematcht door Jortt op basis van bedrag en factuurnummer.

Herkent Jortt alle boekingen, kosten en inkomsten?

Jortt herkent specifieke boekingen niet altijd. Maar nadat je deze transacties één keer zelf hebt verwerkt, vraagt die beste Jortt jou of hij deze in de toekomst automatisch mag boeken.

Kosten van Nederlandse banken boekt Jortt gewoon als bankkosten, maar een geldopname bij een buitenlandse geldautomaat herkent hij weer niet.

Een NS treinkaartje wordt als reiskosten geboekt en ontvangen rente wordt als renteopbrengsten geboekt. Perfect dus. 

Met betalingen aan een webhosting provider of het opwaarderen van Skype tegoed heeft Jortt moeite, maar doe het hem voor en in de toekomst doet hij je automatisch na. Hij heeft immers een goed geheugen!

Tijdbesparing en eenvoud

Jortt heeft een kennisbank waar wordt uitgelegd hoe je precies omgaat met wat complexere boekingen en hoe je die verwerkt in je boekhouding. Er worden geen moeilijke, boekhoudkundige termen gebruikt; dat maakt het programma uitermate geschikt voor startende zzp’ers.

Jortt heeft een echte voorsprong op andere boekhoudprogramma’s wat betreft automatisering. Het kost veel minder tijd om de boekhouding up to date te houden dan het geval is bij andere boekhoudprogramma’s.

Jortt prijzen

Bij Jortt heb je keuze uit drie pakketten: Jortt gratis, Jortt Compleet en Jortt Plus.

Met Jortt gratis krijg je alleen toegang tot de facturatie- en offertemodule. 

Met het Jortt Compleet pakket van €14,50 per maand kun je ongeveer 80% van je administratie automatiseren. Je krijgt één eigen regel en daar heb je misschien net niet genoeg aan (in een regel geef je aan welke IBAN nummers herkend mogen worden en automatisch als kantoorkosten geboekt mogen worden, inclusief btw). 

Met Jortt Plus automatiseer je je boekhouding voor €29,50 per maand bijna volledig, ongeveer 95%. Je kan met dit pakket automatische incasso’s uitvoeren en je krijgt 30 eigen boekingsregels in plaats van één. 

Je kunt Jortt 30 dagen gratis uitproberen. Naderhand is starten met Jortt Compleet prima, je kunt altijd nog upgraden naar Jortt Plus.

Geen accountant meer nodig

De boekhouding van Jortt is zo ingericht dat de jaarrekening automatisch voor je gegenereerd wordt; deze voldoet namelijk aan alle wettelijke eisen en is te gebruiken voor de belastingdienst, bij financiering- of bij subsidieaanvragen.

Naast de balans en winst- en verliesrekening staat er in een jaarrekening een uitgebreid verslag over het afgelopen jaar.

Nadelen van Jortt

Tot slot willen we je – ondanks ons enthousiasme – toch op een paar nadelen wijzen van Jortt:

  • Er is nog geen KvK koppeling 
  • Geen uren- en rittenregistratie mogelijk
  • Klantgegevens moeten nog handmatig ingevoerd worden 
  • Paypal transacties kunnen niet automatisch verwerkt worden
  • Het handmatig moeten koppelen van bonnetjes aan transacties

Conclusie

Ieder boekhoudprogramma heeft natuurlijk zo zijn goede, en wat minder goede kanten. Wij zijn over het algemeen erg enthousiast over Jortt. Dit programma zal jou een hoop tijd besparen door automatisch voor jou de boekhouding te doen. Zo heb je meer tijd over om je te richten op interessantere zaken, zoals de groei van je bedrijf.

You May Also Like
ING rentepunten 2

ING rentepunten

Als je eens goed om je heen kijkt, zie je dat iedere grootbank probeert klanten te lokken –…