Geld overschrijven met Monito

Monito beoordeelt en vergelijkt meer dan 300 geldtransfer bedrijven met elkaar. Als je geld naar het buitenland stuurt, kan je veel geld besparen op de kosten: je kan de beste wisselkoersen en de goedkoopste transfer provider vinden met de Monito vergelijking engine.

De beste optie voor jouw overboeking

Wanneer je geld naar het buitenland wil sturen, brengt jouw bank of transfer provider je vaak kosten in rekening en geeft je meestal een wisselkoers die slechter is dan de middenkoers op dat moment. De marge op de wisselkoers en de kosten zijn natuurlijk altijd afhankelijk van het bedrag dat je overmaakt en van de valuta. Het is moeilijk om van te voren te begrijpen hoeveel je gaat betalen.

Daar is waar Monito om de hoek komt kijken. De vergelijkingsengine vergelijkt alle providers die beschikbaar zijn voor jouw transfer op dat moment. Je ziet de totale kosten, inclusief alle kosten en de marge op de wisselkoers. Je hebt zo de mogelijkheid om de beste optie voor jouw overboeking te selecteren.

Hoe Monito werkt

Het bedrijf geeft een Monito-score aan diverse geldtransfer bedrijven na het beoordelen hiervan. Monito beoordeelt deze bedrijven op geloofwaardigheid en veiligheid. Een algemene regel van Monito is dat alleen geautoriseerde en gecontroleerde banken of geldtransfer operatoren op hun site vermeld worden. 

Monito is geen bedrijf dat geld overmaakt. Ze helpen je slechts de beste manier te vinden om geld naar het buitenland te sturen. Als je aangeeft vanuit welk land je geld wil verzenden en naar welk land je het geld wilt overmaken, krijg je een lijst te zien met alle beschikbare services. Je kan de voor jou beste optie selecteren en je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de aanbieder. De dure banken of providers worden zo buiten spel gezet.

Monito gebruikt bij de vergelijking altijd objectieve en verifieerbare criteria. Het is belangrijk om te weten dat geen enkele aanbieder zijn weg naar de top kan kopen bij hen. Monito heeft samenwerkingsverbanden met bijna alle grote en innovatieve aanbieders en onderhandelt zelfs over speciale aanbiedingen voor jou.

Hoe je zo goedkoop mogelijk geld naar het buitenland kunt sturen

Stap 1

Vertel Monito waar je geld naartoe wilt sturen, gebruik het formulier bovenaan de pagina om het land te selecteren waaruit het geld wordt verstuurd en selecteer het land waarnaar je geld stuurt. Vervolgens vul je het bedrag in dat je wil overboeken.

Stap 2

Selecteer de beste aanbieder voor jouw transfer. In 10 tot 30 seconden haalt de vergelijkingsmachine de tarieven op bij aanbieders van geldtransfers.

Bij elk type transfer worden de providers gerangschikt van goedkoop naar duur. Sommige transfer providers laten je zelfs de eerste 10 keer niet betalen. Maar misschien wil je juist rekening houden met bijvoorbeeld de transfer duur of de betalingsoptie: klik dan op ‘show transfer details’. 

Stap 3

Verstuur het geld en bespaar op transferkosten. Na het selecteren van de provider word je doorgeleid naar de betreffende website, waar je je eerst moet aanmelden en jouw account moet valideren voor het uitvoeren van de overdracht.

De meeste providers geven je verschillende opties om voor de overboeking te betalen, zoals bankpassen of creditcards, maar de goedkoopste optie is veelal via een lokale online bankoverschrijving naar de bankrekening van de provider in jouw land.

You May Also Like
Moneybird boekhouden 3

Moneybird boekhouden

Moneybird: een fijn boekhoudsysteem, ontwikkeld door drie slimme ondernemers die een betaalbaar, doch simpel en tijdbesparend boekhoudpakket wensten. …