Wat heeft de toekomst in petto voor de leidende cryptocurrencies?

Cryptocurrencies staan weer volop in de belangstelling. De Bitcoin koers is de afgelopen tijd flink gestegen en heeft inmiddels een recordhoogte boven $ 52.000 bereikt. Deze stijging bracht de marktkapitalisatie van Bitcoin tot bijna $ 1 biljoen.

Wat heeft de toekomst in petto voor de leidende cryptocurrencies? 1
Afbeelding van CoinDesk

De voortdurende bull-run van ‘s werelds grootste cryptocurrency betekent nu dat de BTC-koers sinds het begin van 2021 met ongeveer 75% is gestegen. De marktkapitalisatie van de toonaangevende digitale valuta is sinds begin november met meer dan $ 700 miljard gegroeid.

Eerder in februari kondigde elektrische autofabrikant Tesla een enorme investering van $ 1,5 miljard in Bitcoin aan.  Dit veroorzaakte direct een opwaartse koersbeweging voor Bitcoin. Bovendien zorgt de interesse van grote Wall Street-namen zoals MasterCard, BlackRock en BNY Mellon ook voor legitimiteit van de cryptocurrency, waardoor het vertrouwen van mensen er in toeneemt.

Volgens analisten dragen de recordhoeveelheden aan monetaire en fiscale stimuleringsmaatregelen door overheden wereldwijd in hoge mate bij aan de koersstijging, door de markten te overspoelen met contanten en angst voor inflatie en devaluatie van de valuta te creëren. Andere analisten beweren echter nog steeds dat de hoge volatiliteit van Bitcoin een probleem blijft voor een bredere acceptatie van de digitale munt.

Ethereum bereikt recordhoogte

Terwijl Bitcoin blijft stijgen in 2021, heeft Ether ook dezelfde trend gevolgd en is het inmiddels tot boven $ 1.900 gestegen. De op een na grootste cryptocurrency naar marktwaarde bereikte op woensdag 18 februari 2021 een recordhoogte van $ 1915.

Wat heeft de toekomst in petto voor de leidende cryptocurrencies? 2
Afbeelding van CoinDesk

Over het algemeen is de Ether koers de afgelopen twee weken constant gestegen, terwijl beleggers wachten op de langverwachte lancering van Ether-futurescontracten van de Chicago Mercantile Exchange op 8 februari. In 2017 lanceerde de CME Bitcoin-futures tijdens de toen in volle gang zijnde cryptocurrency-rally.

Volgens sommige beleggers zullen futures en andere cryptogerichte derivatenproducten het vertrouwen van institutionele beleggers vergroten en hen ertoe aanzetten om in de cryptosector te investeren. Sachin Patodia, een partner bij Avon Ventures (een durfkapitaalfonds dat gelieerd is aan moederbedrijf Fidelity) stelt dat het verhogen van de financiële instrumenten meer deelnemers op de markt zal brengen en dat dit een positief effect zal hebben op de ethereum koers.

Investeerders in digitale valuta suggereren ook dat de start van een grote upgrade van de Ethereum-blockchain (Ethereum 2.0) een andere drijvende factor is voor de ether koers.

Crypto-marktanalisten zijn ook van mening dat het momentum voor Bitcoin in de afgelopen maanden een grote motor is voor de prijs van ether en zelfs voor andere kleinere digitale valuta.

Het netwerk van Ether, Ethereum, is in 2013 na Bitcoin ontstaan ​​en is uitgegroeid tot een van de meest populaire blockchain-netwerken. Het belangrijkste verschil tussen deze twee netwerken is het vermogen van Ethereum om applicaties te ondersteunen.

De totale marktwaarde van alle cryptocurrencies samen overschreed de $ 1 biljoen in januari 2021, toen de Bitcoin koers naar records steeg. Bitcoin-investeerders zeggen dat de grootste digitale valuta een boost heeft gekregen van de institutionele vraag en de toenemende perceptie dat BTC een waardeopslag is, net als goud.

Sceptici zoals de bekende econoom Nouriel  Roubini beweren echter nog steeds dat Bitcoin en andere altcoins geen intrinsieke waarde hebben en dus zeer vatbaar zijn voor crashes. Uit een recent onderzoek van de Deutsche Bank kwam dat nogal wat beleggers Bitcoin beschouwen als de meest extreme zeepbel op de financiële markt.

Wat heeft de toekomst in petto?

Analisten en investeerders hebben verschillende meningen over de toekomst van cryptocurrency. Uit de trend blijkt echter duidelijk dat Bitcoin en altcoins zoals ETH dagelijks aan populariteit winnen. De stijgende BTC- en ETH-prijzen zijn het bewijs van de toenemende vraag naar deze digitale munten. Instellingen beginnen ook digitale valuta te vertrouwen, ondanks dat ze lange tijd sceptisch zijn geweest. Als deze trend doorzet, openen we binnenkort een nieuwe pagina in de geschiedenis van het geld.

You May Also Like
Boekhouden met Twinfield 4

Boekhouden met Twinfield

Twinfield had eerder al prima online boekhoudpakketten ontwikkeld voor de grotere organisaties. Recentelijk hebben ze ook een platform…