De 10 beste bedrijfsnaam generators

Er zijn veel stappen die jij ondernemen moet als je een bedrijf gaat starten, en elke stap is belangrijk om zijn eigen redenen. Het kiezen van een bedrijfsnaam zou hierbij wellicht bovenaan jouw prioriteitenlijst moeten staan.

Het kiezen van een goede bedrijfsnaam is echter één van de moeilijkere taken die jij moet verrichten, want het kan soms heel lastig zijn om een geschikte naam te bedenken. Dit komt omdat jouw bedrijfsnaam niet zomaar een naam is, want het is een uniek merk of concept dat met jouzelf en met je producten of diensten geassocieerd wordt.

Gelukkig bestaan er veel bedrijfsnaam generatoren om hier inspiratie mee op te doen. Ze kunnen jou meehelpen met brainstormen, creatief denken en wellicht een artistieke blokkade wegnemen om zo de best mogelijke naam voor jouw bedrijf te vinden.

Waarom een bedrijfsnaam generator gebruiken?

Online bedrijfsnaam generatoren zijn simpel, snel en goedkoop in het gebruik. Je kunt er veel ideeën mee opdoen. Plus het kan een slimme zet zijn om bij gebruik ervan tegelijkertijd na te denken over de bijbehorende domeinnaam, aangezien deze doorgaans gerelateerd zijn.

Hieronder vind je een snelle checklist om zo te onthouden wat een bedrijfsnaam precies doet:

  • Het heeft betrekking op de diensten die jij levert
  • Het klinkt goed wanneer je het zegt en is gemakkelijk te lezen
  • Het is geen cliché
  • Het is uitnodigend en niet intimiderend
  • Het is origineel en uniek

Algoritmes en complete functies

De beste bedrijfsnaam generator heeft bijna altijd een vaste gebruikersinterface waar naar eigen wens gegevens kunnen worden ingevoerd. Maar de mate waarin er de benodigde gegevens kunnen worden ingevoerd, varieert nogal behoorlijk per generator. Dit hangt namelijk af van het interne algoritme dat zo’n generator gebruikt.

Onze huidige technologie heeft op dit moment een gigantische verwerkingskracht bereikt en dit potentieel is vooral zichtbaar in een bedrijfsnaam generator. Er zijn veel opties beschikbaar, dus dat is zeker in jouw voordeel. En ze zijn heel veelzijdig toepasbaar.

Het zou namelijk incompleet zijn als de generator enkel werd toegepast om een merk of bedrijfsnaam te verzinnen. De bedrijfsnaam generator kan zodoende toegepast worden voor allerlei producten, domeinen, handelsmerken of registraties, wat erg handig kan zijn voor iedere zakenman, zoals jij!

Om jou te assisteren bij het vinden van een geschikte bedrijfsnaam generator, laten we jou hieronder 10 goede opties zien die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Anadea Business Name Generator

Anadea bedrijfsnaam generator

Gebruik deze gratis bedrijfsnaamgenerator om jou te helpen de beste naam voor jouw bedrijf, website of zelfs je eigen app te vinden. Voer simpelweg enkele zoekwoorden in die betrekking hebben op jouw bedrijf om direct al naamsuggesties te genereren.

Business Name Generator (BNG)

De 10 beste bedrijfsnaam generators 3

Om deze naamgenerator te gebruiken, voer je gewoon een woord of woorden in en het genereert een lijst met mogelijke bedrijfsnamen. De tool identificeert ook welke domeinnamen beschikbaar zijn voor elke mogelijke bedrijfsnaam.

Dot-o-mator

De 10 beste bedrijfsnaam generators 4

De Dot-o-mator is een heel eenvoudige tool die enkel voor- en achtervoegsels gebruikt en deze samenvoegt tot nieuwe woorden. Wat het een beetje anders maakt, is dat je hierbij voorgedefinieerde lijsten gebruiken kan voor beide vereiste onderdelen om zo jouw eigen domeinnaam te creëren.

Wordoid

De 10 beste bedrijfsnaam generators 5

Wordoid biedt een creatieve manier om een naam te vinden voor je nieuwe project. Het is een webapp die verzonnen namen genereert op basis van een kleine lijst met criteria: zoals uitvoertaal, maximale lengte van het te creëren woord plus het kwaliteitsniveau, dus hoe natuurlijk de nieuw te verzinnen naam moet klinken in de geselecteerde uitvoertaal of talen. De volledig willekeurig gegenereerde namen zouden vervolgens nuttige startpunten kunnen zijn voor jouw naamgevingsproces.

Namesmith.io

De 10 beste bedrijfsnaam generators 6

Namesmith.io is een volledig gratis domeinnaam generator die gebruikers meehelpt bij het brainstormen over ideeën voor bedrijfsnamen door middel van ingevoerde zoekwoorden, of het willekeurig verzinnen van een naam. De voorgestelde domeinnamen kunnen vervolgens verwerkt worden tot geschikte bedrijfsnamen. Het gebruikt diverse algoritmen om fonetische mixen te maken van de gebruikte trefwoorden, verkeerde spellingen en voor- of achtervoegsels toe te voegen.

Naming.Net

De 10 beste bedrijfsnaam generators 7

Via deze naamgenerator kan jij specifieke criteria invoeren en voor elke zoekopdracht een lijst met 24 tot 816 mogelijke namen genereren. Je kan een basiswoord, lettergreep, letter, het aantal gewenste lettergrepen specificeren en eventueel rijmpjes, Latijnse of Griekse woorden, of andere stukken tekst voor variaties toevoegen.

Shopify Business Name Generator

De 10 beste bedrijfsnaam generators 8

Gebruik de bedrijfsnaamgenerator van Shopify om naar bedrijfsnamen te zoeken en de beschikbaarheid van het domein te controleren. Zodra jij de perfecte bedrijfsnaam gevonden hebt, kan jij de domeinnaam selecteren die bij jouw bedrijf en je persoonlijkheid past.

Een ander groot voordeel van deze naam generator is dat nadat jij voor een bedrijfsnaam gekozen hebt, je jezelf direct kan aanmelden voor een Shopify-account om zo met behulp van de e-commerce backend van dit bedrijf een online winkel te starten.

Panabee

De 10 beste bedrijfsnaam generators 9

Beschrijf jouw online winkel in slechts twee woorden en Panabee zal jou gelijk al een lijst met relevante suggesties voor een bedrijfsnaam presenteren. Indien je voorkeursnaam ‘per ongeluk’ al geregistreerd is, dan kan de bedrijfsnaam generator verschillende alternatieven aanbieden die zijn afgeleid van voorvoegsels, lettergrepen, afkortingen en trending namen.

Wat Panabee zo uniek maakt, is het vermogen om direct al een naam op veel sociale netwerk platforms (Facebook, Twitter, Instagram, enz.) te controleren. Plus jij kan er eveneens de beschikbaarheid van app namen in de Google Play en Apple App Store mee checken.

NameMesh

De 10 beste bedrijfsnaam generators 10

NameMesh is een heel flexibele, slimme en gebruiksvriendelijke tool die alle denkbare bedrijfsnaamvariaties creëert. Je zou jouw belangrijkste trefwoord in het zoekvenster kunnen plaatsen om zo snel ideeën voor bedrijfsnamen op te doen en bovendien de beschikbaarheid van de verbonden website te controleren. Bovendien kan jij met deze naamgenerator veelgebruikte woordenboek woorden, achtervoegsels en woordgroepen samenvoegen voor nog veel meer mogelijke bedrijfsnamen.

Oberlo

De 10 beste bedrijfsnaam generators 11

De Oberlo naamgenerator staat bekend om het leveren van honderden unieke naamideeën. Het enige wat jij hoeft te doen is een trefwoord invoeren dat relevant is voor het kernconcept van jouw bedrijf en op ‘naam genereren’ klikken. Je kunt daarnaast ook woordvariaties in de zoekbalk invoeren totdat jij tevreden bent met de resultaten die weergegeven worden.

Deze bedrijfsnaamgenerator is niet alleen gratis, maar is ook nog eens buitengewoon simpel te gebruiken. Als je eenmaal besloten hebt welke naam je leuk vindt, registeer er dan zo snel mogelijk een domein mee om ervoor te zorgen dat het idee niet door iemand anders wordt ingepikt!

Test deze naam uiteraard wel alvorens je hem officieel kiest. Doe dit via jouw toekomstige klanten en dus niet enkel bij jouw vrienden en familie, want die vinden meestal alles wel goed. Doe anders een marktonderzoekje met een paar verschillende namen, en kijk welke naam de beste reacties oproept.

You May Also Like