N26 betaalrekening

N26 is een Duitse bank die in 2013 gelanceerd werd en het hoofdkantoor in Berlijn heeft. Het biedt bankdiensten aan in de Europese Unie, de Verenigde Staten en Zwitserland. Dankzij de volledige banklicentie van N26 worden de deposito’s tot €100.000 gegarandeerd door het Europese depositogarantiestelsel.

N26 is een unieke, digitale bank die met een smartphone app verbinding maakt en waarmee je met één klik op de knop mobiel kan bankieren. Voor Nederlanders biedt het een gratis betaalrekening aan plus een gratis debet Mastercard én Maestro betaalpas.

Lage kosten

Eén van de redenen waarom banken zoals N26 zo aantrekkelijk zijn, is vanwege hun zeer lage kosten bij het zakendoen. N26 heeft namelijk geen enorm netwerk van bankkantoren en werknemers om te ondersteunen, waardoor de kostenstructuur lekker laag blijft. Dus als een N26 klant geld van de bank wil halen, hoeft hij of zij enkel maar geld te pinnen bij een geldautomaat.

Ideaal voor kleine ondernemingen

N26 is een bankdienst die perfect voor freelancers en kleine en middelgrote bedrijven is. Zodra jij jouw betaalpas binnen hebt, kan je de N26 account net zoals elke andere bankrekening gebruiken. Je kan aankopen en overschrijvingen doen, jouw transacties beheren en realtime meldingen van al je uitgaven ontvangen.

N26 biedt drie verschillende soorten accounts aan: Standard,  You en Metal. Afhankelijk van jouw keuze, krijg je net even een iets andere set met functies.

N26 Standard Plan – gratis

De overgrote meerderheid van de functies die door N26 worden aangeboden, zijn al beschikbaar in de gratis account. Dit omvat een volwaardige bankrekening, debetkaart, klantenondersteuning in vijf talen, realtime meldingen en gratis betalingen wanneer jij jouw kaart online of fysiek in het buitenland gebruikt.

N26 You Plan – €9,90 per maand

Bij de goedkoopst mogelijke upgrade van de N26 kaart betaal je €9,90 per maand, waarvoor je een aantal verbeterde functies krijgt. Dit omvat een keuze uit vijf verschillende debetkaart ontwerpen, en heel cruciaal: de mogelijkheid om geld op te nemen bij een buitenlandse geldautomaat zonder dat er enige kosten in rekening worden gebracht.

N26 Metal Plan – €16,90 per maand

Voor €16,90 per maand is de Metal kaart gekoppeld aan een premium N26 account. Bovenop alle functies die je met dit type account krijgt, ontvang je tevens een 18 gram roestvrij stalen MasterCard, een autoverzekering tijdens het reizen, plus een diefstal- en schade dekking van mobiele telefoons. Is dit de extra €7 per maand wel waard? Welnu, waarschijnlijk alleen als jij echt de behoefte hebt aan de aanvullende verzekering die bij deze account geleverd wordt.

Hoe open je een N26 account?

Het heel eenvoudige online aanvraagproces maakt N26 bank een aantrekkelijke optie in vergelijking met traditionele banken. Om een ​​account te openen, moet de klant ouder zijn dan 18 jaar, een smartphone hebben om toegang tot hun account te krijgen en uiteraard toegang tot het internet hebben.

Na het downloaden van de app, het invoeren van je persoonlijke basisgegevens, het bevestigen van jouw e-mailadres en het doorstaan ​​van een identiteitscontrole (waarvan de methoden per land verschillen), wordt jouw N26 betaalpas vervolgens per post geleverd.

N26 mobiele app

De service van N26 begint met het proces van het toevoegen van geld, iets dat snel en simpel gaat. Er bestaan verschillende opties om geld toe te voegen, waarvan de handigste optie een bankpas is waarmee jij vanuit de app jouw debetkaart direct gratis kunt financieren.

Klanten kunnen hun rekeningnummer ook gebruiken om een ​​directe storting te doen, of om gebruik te maken van externe betalingsverwerkers zoals PayPal. Het kloppende hart van de gehele N26 service is dan ook de app, die er aan de oppervlakte lekker strak uitziet en uiterst gemakkelijk te navigeren is. De belangrijkste functies van de app zijn de realtime waarschuwingen en informatie, zodat klanten hun uitgaven in realtime kunnen bekijken en van elke transactie op de hoogte kunnen worden gehouden.

N26 voor reizen

De belangrijkste functies en services die door N26 aangeboden worden, zullen met name frequente reizigers behoorlijk aanspreken, zoals het onbeperkt gratis opnemen en aankopen van vreemde valuta en aankopen wereldwijd. Hiermee wordt een groot deel van de onzekerheid weggenomen die de wisselkoersen en transactiekosten in verband met buitenlandse reizen met zich meebrengt.

Conclusie

Samenvattend is N26 een heel prettig betaalsysteem voor iedereen die op een moderne wijze toegang wil hebben tot de dagelijkse bankdiensten. Je kan met één druk op de knop geld verzenden plus ontvangen en online of in de winkel met jouw Mastercard betaalpas goederen en diensten aanschaffen. Je kan daarnaast contant geld opnemen bij een geldautomaat, dit zowel in het binnenland als in het buitenland.

You May Also Like
Beleggen met DeGiro 1

Beleggen met DeGiro

Aangezien de spaarrente bij alle banken momenteel zo’n beetje op nul staat, of soms zelfs negatief is, en…