New10: De snelle kredietbemiddelaar

Misschien fantaseer je vaak over een luxueuzer bedrijfspand, is je droom het opzetten van een webshop, zou je graag meer personeel in dienst willen hebben, of heb je andere wensen voor jouw bedrijf. Door middel van een zakelijke lening kan je in jouw bedrijf investeren en de gewenste verbeteringen aanbrengen.

New10 kan je daarbij helpen: binnen een kwartier weet je al of je in aanmerking komt voor een lening. New10 is een innovatieve start up die op een efficiënte en simpele manier krediet verstrekt aan ondernemers, maar wel met persoonlijke aandacht. New10 is een dochteronderneming van ABN en daar komt hun uitgebreide kennis van zaken dan ook vandaan. Dat feit geeft een veiliger gevoel aan de zakelijke klant.

Simpel, duidelijk en snel zijn de sleutelwoorden van New10.

Je bedrijf versterken

In 2020 staan, door de Corona crisis, veel ondernemers onder grote financiële druk. New10 komt ondernemers tegemoet met het bieden van een financieringsoplossing op maat. Zo kan je als getroffen ondernemer bij New10, online de Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC) aanvragen, voor een lening tussen de €10.000 en €50.000. Deze lening heeft een overheidsborgstelling van 95%. 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je gewoon wil investeren in machines, de uitbreiding van je voorraad, personeel of een tijdelijk tekort hebt aan cash-flow. Ook dan kun je bij New10 terecht.

Wanneer je meerdere leningen hebt lopen, kan New10 jou een herfinanciering aanbieden. Je krijgt dan meer inzicht, omdat alle bestaande leningen afgelost worden met één nieuwe lening. Spreek een duidelijke afbetalingstermijn af met New10 en betaal iedere maand een vaste aflossing. 

Zakelijke lening of zakelijk krediet?

Een zakelijke lening is geschikt voor ondernemers die een eenmalige grote uitgave willen doen. Een langlopende investering, zoals uitbreiding van hun bedrijfspand, of bijvoorbeeld de aankoop van machines.

Bij New10 kan je al lenen vanaf €5.000 tot maximaal €1.000.000. De rente is tussen 3,1% en 8,1% per jaar. Je ontvangt de lening in één keer en je lost maandelijks een vast bedrag af. Je hebt een vast rentepercentage dat bepaald wordt door de kredietwaardigheid van jouw bedrijf en het bedrag van de lening. New10 brengt wel 1% afsluitkosten in rekening.

Een zakelijk krediet is juist geschikt voor ondernemers die een tijdelijk tekort hebben aan financiële middelen. Zij hebben cash-flow nodig om lopende zaken te betalen zoals onder andere voorraden, debiteuren en personeel. Bij New10 kan je als ondernemer dan lenen vanaf € 5.000 tot € 250.000. De rente ligt tussen 5,1% en 9%. Je kan dit doorlopend krediet aflossen en weer opnemen wanneer je maar wil. Het gaat hier om een doorlopend krediet met jaarlijkse revisie.

De voorwaarden 

Je hebt al een zakelijke rekening lopen bij ABN AMRO, Knab, ING, Rabobank of SNS Bank en hebt een eenmanszaak, VOF, maatschap of BV. Jouw bedrijf staat al minimaal 15 maanden geregistreerd bij de KvK.

De basisvoorwaarden:

  • Een minimale omzet van € 50.000 per jaar
  • Positief eigen vermogen
  • Positief resultaat (winst)

Je bent verplicht elke maand, of elk kwartaal, een overzicht van je bij- en afschrijvingen te laten zien en elk jaar de jaarrekening te overleggen. Deze documenten kunnen door ABN bijvoorbeeld ook automatisch geupload worden. 

Voor- en nadelen

Er zitten zeker voordelen aan een lening- of kredietaanvraag bij New10. Zo kan je thuis, online, jouw aanvraag doen, maar wel met de zekerheid van een serieuze banklening. Je weet binnen een kwartier of jouw bedrijf in aanmerking komt en binnen een dag weet je of jouw aanvraag is goedgekeurd.

Je beslist zelf (wel binnen een termijn van 2 maanden) wanneer je het geld opneemt. Tot dat moment is het aanbod nog steeds vrijblijvend en brengt het geen kosten met zich mee. Tussendoor extra aflossen is boetevrij.

Voor BVs is er veel financiële ruimte met een lening tot €250.000, of €1 miljoen.

Er zijn ook wat nadelen. Zo kun je geen lening onder de €5.000 afsluiten en kun je de looptijd per drie maanden kiezen, niet per maand. Als je de lening gebruikt om investeringen te doen, betaal je een hogere rente, anders dan bij vaste activa.

Bij een zakelijke lening is het geleende bedrag niet flexibel op te nemen, dat kan slechts in één keer. Dit is wel mogelijk bij het zakelijk krediet.

New10 hanteert een strenge monitoring: het bedrijf eist maandelijks inzicht in jouw cashflow. Je bent persoonlijk aansprakelijk voor de lening en New10 wil een onderpand.

Conclusie

Een lening aflsuiten bij New10 is is zeker het overwegen waard. Als je grootse plannen hebt voor je bedrijf kun je door middel van een zakelijke lening in je zaak investeren. New10 zal op een snelle en simpele manier krediet verstrekken aan ondernemeners die daarvoor in aanmerking komen.

You May Also Like