Besparen met een voertuigvolgsysteem

Het zakelijk gebruik van een voertuigvolgsysteem biedt veel voordelen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer ondernemers er voor kiezen hun wagenpark met een GPS-voertuigvolgsysteem uit te rusten. De voordelen die zo’n systeem biedt op het gebied van efficiënt wagenparkbeheer zijn talrijk. Ook op het vlak van veiligheid van medewerkers en voertuigen zijn voordelen te realiseren. Er kan tegenwoordig meer dan je denkt!

Monitor de toestand van je wagenpark

Zodra je een voertuigvolgsysteem installeert krijg je daarmee toegang tot allerlei functies van het desbetreffende voertuig. Niet alleen de locatie, maar ook bijvoorbeeld storingen kunnen direct gemeld worden. Zo kunt u uw wagenpark in de gaten houden en het onderhoudsproces waar nodig optimaliseren. Tijd is immers geld!

Minder voertuigkilometers maken

Met een voertuigvolgsysteem heeft u inzicht in de routes van uw voertuigen. Zo kunt u zien welke routes onnodig worden gereden en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. Op deze manier kunt u het aantal voertuigkilometers verminderen, wat u niet alleen geld bespaart, maar ook het milieu ten goede komt!

Rijgedrag opvolgen

Naast het reduceren van voertuigkilometers biedt een voertuigvolgsysteem ook de mogelijkheid om het rijgedrag van medewerkers op te volgen. Dat kan in combinatie een dashcam en analyse van de beelden met AI. Rijden je medewerkers te hard, remmen ze te laat of nemen ze te veel risico’s? De AI zorgt ervoor dat er binnen enkele minuten een mail naar de wagenparkbeheerder wordt verstuurd. Zo is het mogelijk om in te grijpen en eventueel opleidingen te geven. Dat verhoogt de veiligheid op de wegen en vermindert ook de kans op ongelukken.

Verzekering

De beelden die gemaakt worden door de dashcam zijn niet alleen educatief te gebruiken maar zijn natuurlijk ook beschikbaar mocht er een ongeluk plaatsvinden. Zo is de schuldvraag snel te bepalen. Bovendien is het vaak zo dat u met een voertuigvolgsysteem korting kunt krijgen op de verzekeringspremie!

Diefstal voorkomen

Een ander voordeel van een voertuigvolgsysteem is dat het voor dieven moeilijker wordt om voertuigen te stelen. De locatie van het voertuig kan immers altijd in de gaten worden gehouden en indien nodig kan de politie onmiddellijk worden gewaarschuwd.

Rapportage

De uitgebreide rapportage die een GPS-voertuigvolgsysteem oplevert is een goudmijn als het gaat om het optimaliseren van bedrijfsprocessen. De routehistorie is ook interessant voor de belastingdienst. De ritregistratie heeft dan ook een keurmerk van de belastingdienst ontvangen en is daarmee perfect geschikt voor het vermijden van de prijzige bijtelling.

You May Also Like
Deck review 4

Deck review

Verzekeringen zijn voor een gezin vaak een grote maandelijkse last. Denk aan een zorgverzekering, reisverzekering, inboedelverzekering en autoverzekering.…