Supersnel tot €1000 lenen

Duizend euro lenen kan je doen op meerdere manieren. Je kan natuurlijk ´roodstand´ aanvragen bij je eigen bank, je kan misschien bij een vriend of familielid lenen, maar je kan ook door middel van een minilening supersnel een klein bedrag van €1000 lenen. 

Het kan iedereen wel eens overkomen: Je notebook houdt er ineens mee op en je kan in verband met je werk echt geen dag zonder, je hebt een dure decembermaand met veel extra uitgaven of je komt een prachtige vakantie aanbieding tegen die je niet kan laten lopen. 

Wanneer je weet dat je nu even weinig geld hebt maar binnenkort wel weer wat binnenkrijgt, is zo’n kleine lening uitermate geschikt om je tijdelijke tekort te dekken. Voor zulke momenten is snel €1000 lenen zelfs een geweldige oplossing! Fijn dan dat geld lenen zonder een BKR toetsing, zoals bij Saldodipje of Ferratum bijvoorbeeld, bestaat. Kredietspotter wil je ook wel €1000 lenen, maar dan wel weer met een BKR kredietcheck, net als bij de gewone banken.

Hoe snel is snel?

Snel wil zeggen dat deze ‘flitslening’ of ‘flitskrediet’ soms al ontvangen kan worden binnen een tijdsbestek van tien minuten, alhoewel de levertijd doorgaans rond de 24 uur ligt. Dit kan zo rap, omdat de lening niet gepaard gaat met veel papierwerk, noch met een BKR check. 

‘Snel’ geldt helaas ook voor de looptijd van deze lening. Je zal het bedrag binnen een niet al te lange tijd terug moeten betalen, dat kan al binnen 30 dagen zijn. De looptijden verschillen per aanbieder, maar de lening moet meestal binnen maximaal twee maanden terugbetaald worden. Vergelijk de snelle aanbieders dan ook goed met elkaar.

Ben je een nieuwe klant?

Als je een nieuwe klant bent, kan het zijn dat je looptijd wat korter is dan bij een al bekende (en dus redelijk betrouwbare) klant. Ga uit van een minimale terugbetaalperiode van 30 dagen. Ook het maximale leenbedrag kan bij de eerste aanvraag lager liggen, meestal is dat tussen de €600 en €800. 

Wanneer je al enig vertrouwen hebt opgebouwd, zal de kredietverlener waarschijnlijk wat coulanter zijn met betrekking tot de looptijd van je lening. De maximale looptijd ligt op 62 dagen. Zorg er wel voor dat je de lening, binnen jouw looptijd, volledig aflost inclusief de rente.

Als je je eerste lening op tijd aflost, zal je daarna zonder problemen maximaal kunnen lenen. De kredietverstrekker wil namelijk de eerste keer enige zekerheid hebben over de terugbetaling. 

De kosten van €1000 lenen

De Minileningen hebben vaak een relatief hoog rentepercentage, maar omdat het om weinig geld gaat, is het absolute rentebedrag echter relatief laag. Het lenen van geld is natuurlijk niet zonder kosten en hier zul je dan ook echt rekening mee moeten houden.

Wanneer de vooraf bepaalde leentermijn eenmaal is verlopen, zul je een factuur ontvangen met een (maximaal) rentepercentage van 13,99%. Het totaal te betalen bedrag ligt namelijk op €1.139,90, niet op de geleende €1000. In 30 dagen tijd betaal je dus zo’n €4,66 rente per dag.

In verband met de corona crisis echter, is de maximale rente op kredieten per 10 augustus 2020 tijdelijk verlaagd van 14% naar 10%. Het is nog niet duidelijk tot wanneer deze verlaagde rente wordt gehandhaafd.

Houd er ook rekening mee dat de persoonlijke garantstelling documenten uiterlijk 14 dagen na uitbetaling aangeleverd moeten zijn. Als je dit vergeet, dan loop je kans op een boete. 

Extra kosten kunnen vermeden worden door alles rondom jouw lening goed en op tijd te regelen. 

Een minilening afsluiten in vijf stappen

Het is daadwerkelijk erg makkelijk en heel snel om een Minilening af te sluiten, lees hier hoe je dit eenvoudig doet in slechts vijf stappen:

1. Vergelijk de aanbieders 

2. Kies de kredietverstrekker die het meest bij jouw persoonlijke situatie past

3. Vul je gegevens in

4. Lever de nodige documenten aan

5. Binnen 24 uur staat het geld op je rekening

Voor- en nadelen van snel € 1000 lenen

Lekker snel lenen heeft zeker zijn voordelen. Er wordt immers niet gekeken naar lopende leningen of schulden en er kan dus inderdaad erg snel uitgekeerd worden. Particuliere kredietverstrekkers hoeven zich dan ook niet aan allerlei regels te houden, dus afspraken zijn veel flexibeler dan bij de gewone banken. Goed als je tijdelijk even niet genoeg geld tot je beschikking hebt.

Natuurlijk zijn hier ook weer nadelen aan verbonden: De rente is behoorlijk hoog en je bent niet altijd heel goed beschermd tegen onvoorziene kosten en oplichting. Bovendien doet het niet toetsen van de kredietwaardigheid bij het BKR veel mensen eerder kwaad dan goed. De rem is weg en sommigen raken zo helaas steeds dieper in de schulden. Bedenk dus goed voor jezelf of het de moeite waard kan zijn, of dat je het beter niet kunt doen.

You May Also Like
AIDA-model 3

AIDA-model

Wat is het AIDA model en waar staan deze letters voor? Het AIDA diagram heeft alles te maken…