Verzekeren op een bijzondere manier bij Lemonade

‘s Werelds eerste open-source verzekeringspolis is door Lemonade geïntroduceerd. Lemonade onderscheidt zich enorm van de andere verzekeringsmaatschappijen. Het bedrijf wil transparant overkomen op zijn klanten en ze houden (gelukkig!) niet van ‘marketing kletskoek’. Lemonade Inc. is een ‘Public Benefit Corporation’; ze hebben zich ontwikkeld om sociale impact te maken. Ze willen een balans vinden tussen winst maken en hun idealen nastreven.

Ze doneren het overgebleven verzekeringsgeld aan een goed doel naar jouw keuze en nemen zelf een vast percentage van de verzekeringspremie. 

Waarom zou je voor Lemonade kiezen?

De maandelijkse premies van Lemonade liggen laag, je kunt op elk moment opzeggen en hun ‘Polis 2.0’ past helemaal in deze tijd. Je kan gebruik maken van de goed werkende app en je verzekert je zo op een ontzettend simpele manier. Lemonade wil namelijk laagdrempelig zijn en blijven voor zijn klanten. 

Polis 2.0

Hun Polis 2.0 is een open-source polis: ze vragen feedback aan de gemeenschap en willen dat delen, zodat iedereen zijn steentje kan bijdragen om verzekeringen eenvoudig te maken. Ook de jaarlijkse ‘Giveback’ kan wellicht een goede reden zijn om je hier te verzekeren. 

Giveback

Maar hoe werkt die ‘Giveback’ nu eigenlijk? De klanten die hetzelfde goede doel hebben gekozen, worden gezien als een soort ‘vriendengroep’. De premies van elke groep dienen om ten eerste de claims van te betalen en ten tweede om het resterende geld te doneren aan het samen gekozen goede doel. 

Ze hebben met dit geld bijvoorbeeld al een watersysteem in Afrika gebouwd en tienduizenden maaltijden geleverd aan mensen in nood. Lemonade heeft dan ook het B-corp certificaat ontvangen, wat betekent dat ze voldoen aan de hoogste eisen wat betreft sociale- en milieuprestaties, transparantie en wettelijke verantwoordelijkheid.

De pakketten van Lemonade

De maandelijkse premie van hun inboedelverzekering begint bij €2 en zo ook de aansprakelijkheidsverzekering. Je kan ze natuurlijk ook beiden afsluiten. Inboedel is een ruim begrip bij Lemonade, of het nu gaat om je fiets die buiten staat of om een horloge dat in huis gestolen wordt.

Met het anti-diefstalpakket heb je extra dekking voor diefstal, overal ter wereld. Je bent gedekt als bijvoorbeeld je telefoon wordt gestolen terwijl je in de stad loopt.  

Met het all-risk pakket bescherm je je spullen tegen onverwachte schade, ook al heb je er zelf schuld aan. Als je bijvoorbeeld bleek op je tapijt morst, is dit gewoon gedekt. Helaas geldt de dekking niet voor je smartphone of laptop. 

Snel een polis afsluiten, snel een claim indienen

Met de aantrekkelijke, blonde bott Maya kan je alles betreffende jouw verzekering(en) regelen. Ze sluit binnen een paar minuten jouw nieuwe verzekering af zonder gezeur: ‘Swipe snel door een paar vragen heen, ijsklontjes en suiker erbij’, zoals ze bij Lemonade graag zeggen, en klaar!

Hetzelfde geldt voor een schadeclaim indienen; chat in de app over jouw schade en teken vervolgens de waarheidsverklaring. Je krijgt super snel uitbetaald!

Geen papierwerk, geen telefoontjes. Een derde van de claims wordt al binnen enkele seconden uitbetaald!

You May Also Like