MoneyMonk: een online boekhoudpakket speciaal voor zzp’ers

Aangezien zzp’ers zich voornamelijk willen focussen op het opbouwen van de eigen onderneming, zoeken ze vaak een boekhoudprogramma dat vooral veel gebruiksgemak biedt. Als een programma handig is in gebruik, kan dat nogal wat kostbare tijd schelen. Het bijhouden van de administratie wordt vaak als oninteressant beschouwd, maar zoals we weten is het een wettelijke verplichting en daarom toch ontzettend belangrijk.

Een online boekhoudprogramma zoals MonkeyMonk is speciaal voor zzp’ers gecreëerd. Het programma is uitgebreid, maar toch eenvoudig in gebruik. Daarnaast zal het jou als kleine ondernemer ook veel geld besparen; geld dat anders al snel naar het inhuren van een boekhouder zou zijn gegaan.

Over MoneyMonk

MoneyMonk is een FinTech bedrijf uit Utrecht, die in 2013 door de broers Jasper (CEO) en Jorgen (CTO) Horstink opgericht is. Het richt zich op een behoorlijk specifieke doelgroep, en met succes, want dit uitstekende programma werd door BNR in 2015 uitgeroepen tot het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers.

Dit unieke product wordt dan ook constant verbeterd, zelfs door de suggesties van haar gebruikers zelf. Verder is het fijn om te weten dat de klantenservice ook goed haar werk verricht en prima bereikbaar is. Moneymonk biedt daarnaast een zeer uitgebreid pakket aan online hulp, instructie video’s, en allerlei artikelen om de gebruiker optimaal te assisteren bij de administratie en aangiftes.

Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk

MoneyMonk wordt behoorlijk geprezen om haar bedieningsgemak en overzichtelijke lay-out. Je hoeft bij Moneymonk, dankzij alle uitleg bij de mogelijke opties, niet lang te zoeken om te begrijpen hoe iets in z’n werk gaat. 

Alle standaard zaken die jij als zzp’er of kleine ondernemer van een online boekhoudpakket mag verwachten, zijn in MoneyMonk aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan het inboeken van facturen, een urenregistratiesysteem, btw aangiftes doen en het creëren van offertes. Er bestaat evenzo een iDEAL integratie mogelijkheid voor jouw facturen, opdat die nog sneller betaald kunnen worden.

Een moderne app

Net als veel andere moderne boekhoudprogramma’s biedt Moneymonk natuurlijk ook haar eigen app. Dat is ideaal voor als je op pad bent en toch nog even je boekhouding in de gaten wil houden, of als je direct via je smartphone een factuur wil inboeken.

Met de app, die er zowel voor iOS als Android is, scan je heel slim alle bonnen in die je ontvangen hebt. Zo worden deze bonnetjes niet alleen meteen opgeslagen, maar kan jij ze ook niet meer kwijtraken. Ze worden direct via de automatische bankkoppeling ingeboekt.

Met al deze bijzondere mogelijkheden en haar gebruikersgemak, is het is dan ook niet verwonderlijk dat MoneyMonk op het internet en via mond-tot-mond reclame zo’n hoge waardering scoort!

Proefabonnement en MoneyMonk varianten

Ook heel prettig is dat MoneyMonk een proefabonnement voor 30 dagen aanbiedt, welke daarna maandelijks opzegbaar is. Dit biedt jou de mogelijkheid om de pakketten met (nagenoeg) al haar functionaliteiten gratis te testen. MoneyMonk kent drie pakketten:

  • Project Management Gratis
  • ZZP’er €20 per maand (de eerste 6 maanden met 50% korting)
  • MKB’er €40 per maand

Conclusie

MoneyMonk is voor de meeste zzp’ers (en andere kleine ondernemers) een perfect en compleet boekhoudpakket. Het is degelijk en betrouwbaar, werkt vlot en biedt veel mogelijkheden. Haar projectmanagement- en boekhoudmodules sluiten subliem op elkaar aan, en deze projectmanagement-module is ook nog eens geheel gratis!

Er zouden misschien goedkopere alternatieven voor MoneyMonk beschikbaar zijn, maar aangezien duizenden zzp’ers de MoneyMonk software gebruiken, zullen daar vast goede redenen voor zijn!

You May Also Like
Boekhoudprogramma Jortt 4

Boekhoudprogramma Jortt

Het innovatieve boekhoudprogramma Jortt onderscheidt zich van alle andere standaard programma’s. Jortt is voor een startende ondernemer waarschijnlijk…