Zo hebben financiële apps het online handelen veranderd

Vroeger kon je alleen van maandag tot en met vrijdag handelen op de fysieke beurs. Nu de populariteit van digitale handel toeneemt, zijn er ook veel nieuwe financiële apps ontstaan. Deze apps hebben het online handelen op de markt veranderd. Er zijn veel voordelen aan deze apps verbonden zoals: transparantie, snelle transacties, beveiliging en meer efficiency. Hierdoor kunnen we eenvoudig onze computer of smartphone gebruiken om in te schatten welke dagkoersen wij moeten kopen of verkopen. In dit artikel lees je meer over financiële apps en wat ze voor je kunnen betekenen.

Voordelen

Dankzij de financiële apps hoef je tegenwoordig de deur niet meer uit om aandelen te kopen of te verkopen. Op elk moment van de dag kun je de app openen, de beurskoersen bekijken en direct gaan handelen. Financiële apps hebben nog meer voordelen. Hier zetten we ze voor je op een rij:

1. Toegankelijkheid

Iedereen kan een financiële app downloaden en meteen beginnen met handelen op de beurs. Meer dan een stabiele internetverbinding en een gekoppelde bankrekening heb je daarvoor niet nodig. Enige kennis van beleggen is natuurlijk wel onontbeerlijk. Omdat de drempel voor online handel laag is, is het een prima manier om de beginselen onder de knie te krijgen.

2. Bereikbaarheid

Voor de introductie van de financiële apps was je gebonden aan de reguliere openingstijden van de beurs. Nu kun je 24 uur per dag en zeven dagen per week handelen. Dat is een enorm voordeel als je bijvoorbeeld wilt handelen op Wall Street. Je wordt niet meer beperkt door verschillende tijdzones en je kunt handelen op het moment dat het jou het best uitkomt.

3. Vrijheid

De dagen dat je gekluisterd achter het beeldscherm de koersen moest volgen zijn definitief voorbij. Dankzij de financiële apps kun je nu ook in de trein, een café of op een bankje in het park in aandelen handelen. Geniet van je vrijheid en de dingen die je graag wilt doen. En verdien ondertussen wat extra geld met beurshandel.

4. Lagere kosten

De toenemende populariteit van financiële apps betekent ook dat er een grotere concurrentie bestaat onder aanbieders. Iedere aanbieder wil zoveel mogelijk klanten binnenhalen. En dat gebeurt vaak door de commissies te verlagen. Met financiële apps ben je in het algemeen minder geld kwijt dan wanneer je fysiek op de beurs zou handelen.

Veiligheid

De online beurshandel is bij uitstek gericht op financiële transacties. Omdat je ook je bankrekening koppelt aan deze financiële apps, moet je dus extra voorzichtig zijn als het gaat om cybercriminaliteit. Hiervoor noemden we al het grote voordeel dat je altijd en overal kunt handelen. Daarvoor heb je wel een internetverbinding nodig. Als je buitenshuis wilt handelen, maak je wellicht gebruik van openbare netwerken. Helaas zijn deze veelal gratis openbare netwerken doorgaans slecht beveiligd. Anderen kunnen daardoor meekijken met je internetactiviteiten. Wil je ook onderweg verzekerd zijn van je digitale veiligheid? Schakel dan eerst een VPN in voordat je verbinding maakt met de openbare server.

Wat is VPN? Een VPN is een virtueel privénetwerk. Hiermee voeg je een extra beschermingslaag toe aan al je internetverkeer. De informatie die je vanaf je smartphone verstuurt, gaat eerst via een versleutelde tunnel naar een VPN-server. De gegevens worden gecodeerd en vervolgens doorgestuurd naar de openbare server. Voor derden is alleen het IP-adres van de VPN-server zichtbaar. Je kunt zelf kiezen met welke VPN-server je verbinding maakt. Dat kan een server in Nederland zijn, maar bijvoorbeeld ook een VPN-server in Duitsland of de VS. Met een VPN wordt je digitale privacy veel beter beschermd. Tegen hackers, maar ook tegen overheden of je eigen provider.

Bekende apps

Als je op zoek bent naar financiële apps, zijn er een paar die in het oog springen. Wij noemen de twee apps die op dit moment het populairst zijn:

Robinhood

Robinhood is een financiële app die vooral in de VS populair is. Je hoeft geen commissie te betalen en je hoeft ook geen grote bedragen in te leggen. In plaats daarvan sluit je een maandelijks abonnement af. Wel is onlangs naar buiten gekomen dat Robinhood de gegevens van hun gebruikers doorverkoopt aan Wall Street.

Gatsby

Gatsby is gericht op het handelen in opties. Je gebruikt deze app om je in te schrijven op toekomstige opties. Je bepaalt de prijs op basis van je verwachting of de aandelenprijs gaat stijgen of dalen, de zogenaamde call en put. Beginnende beleggers gaan vaak voorbij aan de mogelijkheid om in opties te handelen. Gatsby maakt het relatief eenvoudig om een put of een call te kopen en voegt daar nog een spelelement aan toe. Zo kun je samenwerken met andere beleggers en weddenschappen afsluiten.

You May Also Like
Beleggen met DeGiro 2

Beleggen met DeGiro

Aangezien de spaarrente bij alle banken momenteel zo’n beetje op nul staat, of soms zelfs negatief is, en…