Waarom nu wel of niet Bitcoin kopen?

Het is mooi om de collectieve acceptatie en populariteit te zien die er rond Bitcoin ontstaan is, en dan vooral in de afgelopen jaren na de 2018 Bitcoin hausse. Iedereen kan tegenwoordig wel via één van de vele apps die er beschikbaar zijn in Bitcoin investeren. Heel stiekem lijkt het er een beetje op dat als jij niet een beetje Bitcoin bezit, jij dus niet echt aan de nieuwe wereld van crypto beleggen meedoet, en daarmee nog wat achterloopt.

Ondanks de enorme uitdaging om de trends rondom Bitcoin te voorspellen, heeft het de handelsgeesten van degenen die in de cryptomunt geïnteresseerd zijn niet echt getemperd, althans tot voor kort.

Van een absolute recordhoogte naar bijna een halvering

Bitcoin is immers een wel heel volatiele cryptovaluta met een reputatie van gigantisch te kunnen boomen, om vervolgens weer diep weg te zakken. De digitale valuta bereikte na een gigantische bullrun in april van dit jaar een absolute recordhoogte van boven de 64.000 dollar, maar de prijs is echter sinds mei weer flink aan het zakken en is nu zelfs bijna op de helft van deze prijs, zo rond de 33.000 dollar, aanbeland. Wat overigens wel hoger is dan het dieptepunt even ervoor.

Bitcoin had het dan ook niet makkelijk nadat de Bitcoin liefhebber en CEO Elon Musk van Tesla, het bedrijf dat op één na het meest in Bitcoin geïnvesteerd heeft, er behoorlijk negatief over uitgelaten had. Daarnaast deelde de Chinese regering harde klappen uit aan de Bitcoin miners, waardoor deze hun mining activiteiten aldaar wel op konden doeken. Dit terwijl de meeste mining hash-kracht, om de Bitcoin blockchain draaiende te houden, ook uit China kwam.

Bitcoin blijft sterk

Of er nu sprake is van een Bitcoin bubbel die uit elkaar is gespat, dat valt nog te bezien. Over het algemeen is het echter wel zeker dat wanneer een activa zeer snel in prijs stijgt, dit doorgaans een crash ervan ook veel waarschijnlijker maakt. Of dat het op zijn minst een correctie zal doorstaan, en de prijs dan vervolgens naar een meer ‘normaal’ niveau terugzakt.

Maar verlies je nu veel geld als Bitcoin daalt en jij hierin geïnvesteerd hebt? Welnu, je verliest enkel geld als jij besluit om jouw Bitcoin te verkopen voor minder dan wat jij ervoor betaald hebt. Als jij jouw geld laat staan wanneer de prijs van Bitcoin laag is, dan verlies je technisch gezien geen geld.

Wilde prijsvoorspellingen tijdens een redelijke dip

Of het nu een slimme investering is, hangt er echter vanaf of je de wilde prijsvoorspellingen gelooft van al die cryptofans die geloven dat de cryptomarkt binnenkort weer flink zal boomen. Bitcoin kopen als de koers relatief laag is kan erg interessant zijn. Na de laatste correctie is de koers nog steeds hoger dan vóór de snelle stijging eerder dit jaar, dus zou er later dit jaar weer een flinke prijsstijging kunnen plaatsvinden.

Veel senior marktanalisten denken dat de Bitcoin prijs dan tot ongeveer 80.000 dollar kan stijgen, maar merken daarbij wel op dat de voorspellingen voor de Bitcoin prijs bijzonder lastig zijn omdat het zo moeilijk te waarderen is.

Laag kopen en hoog verkopen

De Bitcoin koers was in april 2021 echter meer dan 64.000 dollar, wat een 700% winst binnen 12 maanden inhield. Dus als die prijs mogelijk is, of zelfs nog een beetje extra, dan is het volgens het marktmotto van laag kopen en hoog verkopen een prima idee om nu dan toch alsnog in Bitcoin te investeren.

Al is het alleen al om niet weer een nieuwe Bitcoin hausse te missen. Het investeringsbedrijf MicroStrategy heeft na haar extra Bitcoin aankoop nu meer dan 100.000 Bitcoins ter waarde van meer dan 3 miljard dollar in haar bezit. Dus waarom zou jij nu ook niet aan je eigen Bitcoin spaarpotje beginnen?

You May Also Like