Adobe voor je business

Als je als bedrijf – klein, middel of groot – serieuze marketing en content creatie wil doen, dan kan dat met de creatieve software van Adobe. Van video- en foto bewerking tot prototyping: de beste content voor jouw business creëer je met Adobe. 

In dit artikel laten we je kennis maken met drie populaire Adobe-ontwerpprogramma’s, namelijk Photoshop, Illustrator en Lightroom, die alle drie unieke functies hebben voor digitale of gedrukte productie.

Je kunt ervoor kiezen om Adobe Photoshop te kopen als onderdeel van de Adobe Creatieve Cloud apps, maar je kunt ook een abonnement nemen waarbij je slechts gebruik maakt van Photoshop. 

Om toegang te krijgen tot de meer dan 20 apps van Adobe ben je maandelijks € 69,99 kwijt. Een losse licentie kost € 29,99 per maand. Het beheer van zo’n licentie is gemakkelijk, waarbij je moeiteloos gebruikers kan toevoegen en verwijderen.

1. Adobe Photoshop

Photoshop: Bewerk elke afbeelding met krachtige tools

Voor je business wil je natuurlijk professionele afbeeldingen hebben. Photoshop is hier bij uitstek geschikt voor. Je kunt met deze applicatie foto’s uitsnijden, retoucheren, of zelfs volledig transformeren door objecten uit afbeeldingen te verwijderen. Photoshop is ontworpen voor een breed scala aan gebruikers, waaronder fotografen, grafisch ontwerpers, webdesigners en illustratoren.

Adobe voor je business 1

2. Adobe Illustrator

Illustrator: Teken de mooiste logo’s, websites en print.

Met Illustrator ben je in staat om de mooiste ontwerpen te maken en vrije tekeningen te creëren. Je ontwerpt al jouw projecten “from scratch”, vanaf nul in goed Nederlands. Illustrator kun je gebruiken voor gedrukte media, om bijvoorbeeld logo’s, flyers en posters te ontwerpen. Je kunt er ook websites, apps of animaties mee ontwerpen. Het biedt een uitgebreid pakket aan tekengereedschappen waardoor het ideaal is voor allerlei typen media.

Illustrator wordt ook veel gebruik in de mode en styling industrie. Niet alleen kun je er een moodboard mee maken, ook kun je technische tekeningen creëren of een sfeerimpressie neerzetten. Adobe Illustrator is inmiddels de norm geworden binnen talloze industrieën.

Met Illustrator ontwerp je illustraties met strakke vormen en vloeiende lijnen. De tekeningen die je met Illustrator maakt zijn gebaseerd op vectors, niet op pixels. Dit zorgt ervoor dat je harde werk in elke resolutie tot zijn recht komt, zowel online als in print.

3. Adobe Lightroom

Lightroom: Een tool om foto’s te beheren en bewerken.

Lightroom is het perfecte bewerkingsprogramma voor (serieuze) fotografen of mensen die meer uit hun foto’s willen halen. Met deze software kun je foto’s maken, bewerken, ordenen, opslaan en delen. Met behulp van de Super Resolution functie kun je de kwaliteit van je afbeeldingen verbeteren door de pixelgrootte te verviervoudigen terwijl de helderheid behouden wordt.

Met Lightroom bewerk je foto’s zodat bepaalde kleuren beter naar voren komen of dat belangrijke elementen scherper worden. Het gaat om het optimaliseren van je afbeeldingen, en dus niet zozeer het manipuleren ervan, wat meer het geval is bij Photoshop. Toch zijn er met Adobe Lightroom bijzonder veel mogelijkheden om je foto’s precies de juiste vibe mee te geven.

Net als de andere Adobe apps kan je Lightroom gebruiken als losse app voor € 29,99 per maand. Je kunt ook € 69,99 per maand betalen als je toegang wil hebben tot alle apps voor de volledige Creatieve Cloud van Adobe.

You May Also Like