Deck review

Verzekeringen zijn voor een gezin vaak een grote maandelijkse last. Denk aan een zorgverzekering, reisverzekering, inboedelverzekering en autoverzekering. Als er dus bespaard kan worden op een verzekering, dan doen we dat maar al te graag.

Wat is Deck?

Deck biedt schadeverzekeringen aan waarmee je je alleen verzekert voor risico’s die je zelf niet kunt dragen. Bij Deck neem je dan zelf verantwoordelijkheid voor kleine schades en stap je alleen naar de verzekeraar als het om serieuze schade gaat. Op deze manier bespaart Deck veel geld, en kunnen ze daardoor meer teruggeven aan hun klanten door middel van scherpere premies.

Deck presenteert zich als een aanbieder die niet voor iedereen weggelegd is. Je moet volgens Deck dezelfde filosofie hebben als zij. Daarom krijg je op hun website, voordat je überhaupt een premie kunt berekenen, eerst een paar stellingen te zien waar je antwoord op moet geven (‘eens’ of ‘oneens’). Zo kom je er dus achter of jij en Deck een match zijn.

Hoe bereken je de premie bij Deck?

Mocht er zijn gebleken dat jij en Deck bij elkaar passen, dan kun je beginnen met het berekenen van je premie. De stappen zijn heel simpel.

Stap 1: Eerst vul je wat basisgegevens in, namelijk je naam, geboortedatum en gezinssamenstelling.

Stap 2: Daarna vul je informatie over je woning in.

Stap 3: In deze stap kun je spelen met verschillende eigen risico’s: €500, €750, en €1000. Zo kun je bekijken wat je per maand zal gaan betalen.

Stap 4: Nu ben je klaar om de verzekering af te sluiten. Vul in bij welke verzekeraar je nu zit en Deck regelt voor jou de overstap. Bij het versturen van de e-mail word jij netjes in de cc gezet, zodat je precies kan volgen hoe de opzegging verloopt.

Alles in 1 verzekering

De alles in 1 verzekering die Deck aanbiedt gaat terug naar de basis van het verzekeren: je verzekert je uitsluitend voor risico’s die je niet zelf kunt dragen, tegen een lage premie.

Bij Deck draait het dus slechts om dekkingen voor risico’s die zij noodzakelijk vinden om te verzekeren. Het basispakket omvat een aansprakelijkheids-, inboedel-, opstal-, en doorlopende reisverzekering. Als je het handig vindt, kun je een bromfiets-, motor- en autoverzekering toevoegen. Je krijgt pakketkorting bij het afsluiten van meerdere verzekeringen. Waar ze bij Deck bijvoorbeeld geen dekking voor bieden, is rechtsbijstand.

De alles in 1 verzekering voldoet aan de volgende principes:

1.       Alleen voor grote pech

2.       Alle losse verzekeringen worden vervangen door één persoonlijke premie

3.       Deck herstelt schade

Dekkingen bij Deck

Deck stelt de verzekerde waarde vast voor de opstal en de inboedel. Handig daarbij is dat de periode bij de inboedeldekking, waarin je de nieuwwaarde van spullen vergoed krijgt, vrij lang is. Daarnaast ben je bij de reisverzekering wereldwijd gedekt en kun je eventueel dekking toevoegen voor wintersport en geneeskundige kosten.

Wat zijn de beperkingen?

Onhandig is dat je de standaarddekking niet kunt aanpassen naar wens. Ook bijzondere dekkingen in de inboedel zijn beperkt verzekerd. Omdat er kritiek is gekomen van de Consumentenbond, heeft Deck de dekking aangepast. Daarover lees je verderop in de review meer.

Eigen bijdrage bij schadeclaims

De eigen bijdrage bij schadeclaims wordt bij Deck op twee manieren gehanteerd, namelijk:

1.       Eigen risico bij grote bezittingen (denk aan een woning of auto)

2.     Een claim drempel van €1000 bij kleine spullen (zoals inboedel). De schade wordt dan alleen uitgekeerd als deze over de €1000 is.

Deck repareert indien mogelijk. Alleen in het geval repareren onmogelijk is of de spullen te oud zijn, wordt er geld (de dagwaarde) uitgekeerd. De dagwaarde minus de aftrek (voor bijvoorbeeld ouderdom en slijtage) is de nieuwwaarde.

Schade claimen

Schade claimen kan bij Deck op drie manieren:

1.       Via e-mail

2.       Je kan bellen met een Nederlands nummer

3.       Een whatsApp berichtje sturen

Wat heeft Deck aangepast?

Er is gebleken dat de verzekering van Deck, ondanks de hogere eigen risico’s, toch duur uitviel. In de tussentijd heeft Deck aanpassingen aangebracht en kunnen we hun prijzen nu wel degelijk concurrerend noemen. Als we Deck vergelijken met de goedkoopste aanbieder, is Deck nog maar een beetje duurder. Het is nu ook mogelijk om de dekking meer op maat te laten maken. Je kan bijvoorbeeld de dekking voor de auto wijzigen en je kan ook de dekking voor sieraden aanpassen. Bovendien heb je nu keuze uit drie eigen risico’s: €500, €750, en €1000.

Conclusie

Voorheen waren de premies van Deck aan de hoge kant en vaak niet toe te passen op de eigen situatie. Na kritiek van de Consumentenbond heeft Deck de premies aantrekkelijker gemaakt. De dekkingen kunnen nu meer aangepast worden op ieders wensen en kun je nu ook kiezen tussen drie eigen risico’s. We kunnen concluderen dat Deck op het moment zeker een aantrekkelijk alternatief is geworden.

You May Also Like