Online boekhouden voor zzp’ers met Gekko

Laten we er maar eerlijk over zijn: als zzp’er ben je het liefst bezig met ondernemen. Het maakt niet uit of jij als kleine ondernemer dienstverlenend bent, een webshop runt, of wellicht een kleine fysieke winkel draaiende houdt; je moet hiervoor in alle gevallen zeer zeker een boekhouding bijhouden.

Alleen het idee dat dit een wettelijk verplicht onderdeel van het ondernemerschap is, roept bij sommige zzp’ers direct al enige weerstand op. Het wordt namelijk gezien als iets wat saai, gecompliceerd en ook nog eens behoorlijk tijdrovend is.

Een goede boekhouding bijhouden is echter behoorlijk belangrijk, want deze boekhouding verstrekt namelijk ontzettend veel waardevolle informatie over jouw onderneming. Je wilt er desondanks niet teveel tijd mee kwijt zijn.

Met Gekko wordt boekhouden simpel

Gelukkig maak Gekko boekhouden eenvoudig, althans voor zzp’ers. Gekko is namelijk alleen gericht op zzp’ers, en dus niet op MKB-bedrijven of andere zaken. Zzp’ers hebben heel andere behoeften dan grote bedrijven als het aankomt op het bijhouden van een administratie. Dus vind je in de Gekko boekhoudsoftware geen complexe functies of uiterst ingewikkelde boekhoudtermen. En wat nog fijner is: het biedt een mogelijkheid om gratis online te boekhouden!

Een (beperkte) gratis versie

Gekko Basic is een gratis online boekhoudprogramma dat alles aanbiedt wat een zzp’er maar nodig heeft. Er bestaat daarnaast ook nog Gekko Premium versie voor de ondernemer die nét even wat meer wil. Met Gekko Premium kan men bijvoorbeeld automatisch een btw aangifte doen op basis van de aangeleverde facturen en bonnen. Gekko Premium kost 10 euro per maand.

Gekko Basic biedt enkele best wel handige functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om geheel automatisch banktransacties in te lezen en het bijhouden van een rittenadministratie. En er is in één oogopslag te zien welke transacties er in de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden plus wat er nog betaald moet worden.

Het programma biedt verder een simpele manier om een factuur op te stellen. Je hoeft enkel maar de gegevens van de klant in het project in te voeren, waarna er direct een sjabloon zal verschijnen. Hier is eenvoudig in te voeren wat de exacte werkzaamheden of de geleverde producten waren, plus hoeveel er precies betaald moet worden.

Gekko Uren en andere mobiele apps

Gekko heeft een eigen gratis mobiele app, genaamd Gekko Uren, waarmee het mogelijk is om de gewerkte uren voor elk project bij te houden. De uren die daarin verwerkt zijn, kunnen vervolgens direct in een factuur in de online Gekko applicatie aangebracht worden, wat de zzp’er zo veel tijd bespaart.

Er is ook nog een specifieke app om de rittenadministratie bij te houden en een eigen app om bonnetjes van de gemaakte kosten in op te slaan. Dit alles wordt handig gesynchroniseerd met het Gekko boekhoudprogramma.

De voor- en nadelen van Gekko

Het enige nadeel van het Gekko platform is dat het, naast het online boekhoudprogramma, drie afzonderlijke apps gebruikt. Dit kan de productiviteit misschien wel een beetje tegenwerken. De oplossingen zijn daarentegen geheel gratis te gebruiken! Tenzij er nog net even wat meer opties gewenst zijn. Gekko is overzichtelijk en eenvoudig in gebruik.

Onlangs werd er voor alle Gekko gebruikers een nieuwe functie toegevoegd, waarmee facturen nóg eenvoudiger door klanten betaald kunnen worden. Dit kan namelijk via een creditcard, iDEAL, plus heel modern via Apple Pay! Op deze wijze wordt het nog gemakkelijker om als zzp’er sneller betaald te krijgen.

Conclusie

Gekko Basic is een online boekhoudprogramma dat heel aardig mee komt met allerlei vergelijkbare programma’s waar wel voor betaald moet worden. Gekko biedt tal van voordelen om een boekhouding vlotter te laten verlopen, maar het allergrootste pluspunt van Gekko Basic mag zijn: het is geheel gratis!

Gekko Basic is gratis te gebruiken via GetGekko.com.

You May Also Like