Handelen, beleggen of traden met BUX

BUX is een Nederlandse aanbieder van CFD’s (‘Contract For Difference’). CFD’s zijn krachtige tradingsinstrumenten en kunnen omschreven worden als een financieel contract tussen de belegger en de CFD broker ter verrekening van het verschil. Dit contract gaat over de onderliggende waarde, wat een aandeel, valuta, index, of grondstof kan zijn. Met BUX kun je handelen of beleggen op de beurzen wereldwijd. Ook kun je bij BUX traden in cryptocurrencies.

Beleggen niet voor iedereen?

Beleggen is natuurlijk dé manier om iets met je geld te doen, om je geld te laten groeien. Helaas komen er vaak veel kosten bij kijken. Je betaalt in de meeste gevallen commissie per transactie, plus een vast bedrag voor je rekening. Commissies halen je winst flink omlaag, vooral op lange termijn. Daarnaast bestaat er vaak een minimale inleg die erg hoog is. Als je met kleinere bedragen wil beleggen, dan wegen de opbrengsten vaak niet op tegen de hoge kosten. Voor veel mensen is beleggen op deze manier dus onmogelijk.

Hoe werkt BUX?

Gelukkig heeft BUX daar een oplossing voor. Bij BUX handel je volledig via de mobiele app. Via de computer of andere apparaten is niet mogelijk, wat BUX misschien wat gebruiksonvriendelijk doet lijken. Aan de andere kant werkt de app wel weer heel eenvoudig. De app werd gelanceerd in 2014 en heeft ondertussen meer dan twee miljoen gebruikers in heel Europa. Dat is een geweldig begin natuurlijk, maar BUX geeft aan nog een stapje verder te willen gaan.

BUX Zero

Met BUX Zero kun je commissievrij beleggen, en zelfs beleggen met kleine bedragen wordt nu eindelijk boeiend. Zo heb je de mogelijkheid om te beleggen in jouw favoriete bedrijven.

BUX Zero kan gebruikt worden door zowel ervaren als beginnende beleggers. De app werkt ontzettend gemakkelijk en intuïtief. Je download de app en doorloopt de verschillende stappen. Er is geen papierwerk of een extra rekening voor nodig; alles gaat via de app.

BUX Zero biedt momenteel een selectie van bekende en minder bekende aandelen. In de komende maanden zal de lijst groeien op basis van klantfeedback. Aanvragen voor nieuwe aandelen zijn dan ook meer dan welkom. Je kunt BUX aanvragen sturen voor nieuwe aandelen via de chat in de BUX Zero app.

Maar…

Bij BUX handel je vooral om een korte termijn winst te maken (net zoals bij elk andere CFD-aanbieder). Daar is niks mis mee voor een trader. Echter, zijn korte termijn transacties voor de particuliere belegger ontzettend complex. Het is namelijk moeilijk te voorspellen wanneer je moet (ver)kopen. Er wordt geadviseerd om posities niet te lang aan te houden, je wil natuurlijk niet het risico lopen dat BUX failliet gaat.  

Al met al kan BUX ongetwijfeld gezien worden als een betrouwbare partij. Het team van BUX heeft zich de afgelopen jaren bewezen en staat nog steeds sterk na 5 jaar verliezen.

Fan van Bux? Een andere populaire aanbieder is Peaks.

Houd rekening met de risico’s!

Voordat je aan de slag gaat met CFD’s, onthoud dat het complexe instrumenten zijn die een hoog risico met zich mee kunnen brengen. Het is van essentieel belang dat je weet hoe CFD’s precies werken en dat je nagaat of je je het hoge risico op verlies kunt veroorloven.

You May Also Like
American Express (AMEX) 6

American Express (AMEX)

Amex staat voor American Express. Als we het in Nederland hebben over een American Express creditcard, bedoelen mensen…