Handelen, beleggen of traden met BUX

BUX is een Nederlandse aanbieder van CFD’s (‘Contract For Difference’). CFD’s zijn krachtige tradingsinstrumenten en kunnen omschreven worden als een financieel contract tussen de belegger en de CFD broker ter verrekening van het verschil. Dit contract gaat over de onderliggende waarde, wat een aandeel, valuta, index, of grondstof kan zijn. Met BUX kun je handelen of beleggen op de beurzen wereldwijd. Ook kun je bij BUX traden in cryptocurrencies.

Beleggen niet voor iedereen?

Beleggen is natuurlijk dé manier om iets met je geld te doen, om je geld te laten groeien. Helaas komen er vaak veel kosten bij kijken. Je betaalt in de meeste gevallen commissie per transactie, plus een vast bedrag voor je rekening. Commissies halen je winst flink omlaag, vooral op lange termijn. Daarnaast bestaat er vaak een minimale inleg die erg hoog is. Als je met kleinere bedragen wil beleggen, dan wegen de opbrengsten vaak niet op tegen de hoge kosten. Voor veel mensen is beleggen op deze manier dus onmogelijk.

Hoe werkt BUX X?

Gelukkig heeft BUX daar een oplossing voor. Bij BUX handel je volledig via de mobiele app. Via de computer of andere apparaten is niet mogelijk, wat BUX misschien wat gebruiksonvriendelijk doet lijken. Aan de andere kant werkt de app wel weer heel eenvoudig. De app werd gelanceerd in 2014 en heeft ondertussen meer dan twee miljoen gebruikers in heel Europa. Dat is een geweldig begin natuurlijk, maar BUX X geeft aan nog een stapje verder te willen gaan.

BUX Zero

Met Bux Zero kun je commissievrij beleggen, en zelfs beleggen met kleine bedragen wordt nu eindelijk boeiend. Zo heb je de mogelijkheid om te beleggen in jouw favoriete bedrijven.

BUX Zero kan gebruikt worden door zowel ervaren als beginnende beleggers. De app werkt ontzettend gemakkelijk en intuïtief. Je download de app en doorloopt de verschillende stappen. Er is geen papierwerk of een extra rekening voor nodig; alles gaat via de app.

BUX Zero biedt momenteel een selectie van bekende en minder bekende aandelen. In de komende maanden zal de lijst groeien op basis van klantfeedback. Aanvragen voor nieuwe aandelen zijn dan ook meer dan welkom. Je kunt BUX aanvragen sturen voor nieuwe aandelen via de chat in de BUX Zero app.

[lasso ref=”bux-zero” id=”1856″ link_id=”205″]

Maar…

Bij BUX handel je vooral om een korte termijn winst te maken (net zoals bij elk andere CFD-aanbieder). Daar is niks mis mee voor een trader. Echter, zijn korte termijn transacties voor de particuliere belegger ontzettend complex. Het is namelijk moeilijk te voorspellen wanneer je moet (ver)kopen. Er wordt geadviseerd om posities niet te lang aan te houden, je wil natuurlijk niet het risico lopen dat BUX failliet gaat.  

Al met al kan BUX ongetwijfeld gezien worden als een betrouwbare partij. Het team van BUX heeft zich de afgelopen jaren bewezen en staat nog steeds sterk na 5 jaar verliezen.

Fan van Bux? Een andere populaire aanbieder is Peaks.

Houd rekening met de risico’s!

Voordat je aan de slag gaat met CFD’s, onthoud dat het complexe instrumenten zijn die een hoog risico met zich mee kunnen brengen. Het is van essentieel belang dat je weet hoe CFD’s precies werken en dat je nagaat of je je het hoge risico op verlies kunt veroorloven.

Je wil ook meer met je geld doen en zou graag op een simpele en voordelige manier willen beleggen. Hier komt Bux Zero om de hoek kijken! Een app die geschikt is voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Met Bux Zero kun je eenvoudig en commissievrij beleggen in – wellicht groene – bedrijven die jij leuk en interessant vindt.

Commissies zorgen er – vooral op de lange termijn – voor dat je behoorlijk moet inleveren op je winst. Vooral als je met kleinere bedragen wil beleggen dan wegen de opbrengsten vaak niet op tegen de kosten. Met BUX Zero beleg je zonder deze commissies en een hoge inleg is niet nodig.

Je kunt in een oogwenk een account aanmaken en de bedrijven kiezen waar je graag aandelen van zou willen kopen. Via de Bux Zero app kun je eenvoudig orders plaatsen en je beleggingen volgen. 

Zero Order

Met het ordertype ‘Zero Order’ van Bux Zero is commissievrij beleggen voor iedereen toegankelijk, voor alle aandelen en ETF’s. Een Exchange Traded Fund (ETF) is een passief beheerd beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt. De ETF volgt zo nauwkeurig mogelijk een onderliggende beursindex.

Voor Amerikaanse aandelen zijn trouwens alle ordertypen commissievrij.

Je kunt met BUX Zero op drie manieren een aandeel of ETF kopen, namelijk door middel van een:

  • Marktorder: je order wordt direct uitgevoerd, tegen de prijs van dat moment.
  • Limietorder: je order wordt uitgevoerd tegen een door jou bepaalde prijs.
  • Zero Order: je order wordt aan het eind van de handelsdag uitgevoerd door Bux Zero.    

Met de Zero Order kan iedereen dus commissievrij beleggen, maar er wordt een commissie van €1 voor Markt- en Limietorders op Europese aandelen en ETF’s gerekend. 

Veiligheid Bux Zero

Misschien vraag je je af of beleggen via Bux Zero wel helemaal veilig is. Het antwoord daarop is ja, je geld staat altijd veilig. Bij BUX beleg je via een depositogarantiestelsel en ben je dus beschermd. Je hebt immers een rekening bij ABN Amro en daar is je geld tot €100.000 gegarandeerd. 

Voor- en nadelen BUX Zero

 We beginnen met de voordelen:

  • Je betaalt alleen de kosten voor het aandeel zelf en geen commissies; perfect voor de beginner.
  • Je kunt direct geld overboeken uit je account naar je BUX-rekening door middel van een Tikkie. 
  • Bij een nieuw account krijg je een gratis aandeel. Het aandeel kan zomaar een maximale waarde van maar liefst €200 hebben!

Nadelen van BUX Zero vinden wij: 

  • Er kan alleen gehandeld worden in een selectie van aandelen van de Europese en Amerikaanse beurzen. Er zitten wel grote namen bij als Tesla en Apple.
  • Er zitten bijna geen tools in de app om uitgebreide analyses te maken.

De BUX Zero-app

Bij BUX beheer je je beleggingen alleen maar vanuit een mobiele app. Deze app is gebruiksvriendelijk, je maakt gewoon geld over naar jouw eigen bankrekening en vervolgens kun je al een aandeel kopen.

De aanmelding, het scannen van je ID en het verifiëren van je gegevens gaat ook allemaal via de app. Je hebt je eigen portfolio in de app en je kunt je aandelen in je favorieten zetten. Je kunt aandelen zoeken in categorieën als Finance, Energy etcetera. In je inbox zie je notificaties. 

Conclusie 

Let er wel op dat je niet elk aandeel kunt kiezen en dat je alleen via ‘Zero Order’ commissievrij belegd. Je kunt je geld niet door BUX laten beleggen en ze geven je geen advies. Wil je begeleiding, dan ben je bij BUX helaas niet aan het juiste adres.

Maar als je het graag simpel wil houden en zelf via een app op je mobiel met beleggen wil beginnen of je portfolio wil uitbreiden, dan is BUX Zero dé rekening voor jou.

You May Also Like