3 tips voor het afsluiten van een autoverzekering

Een autoverzekering afsluiten kost je tegenwoordig een stuk minder tijd dan vroeger. Dit komt vooral doordat je er de deur niet meer voor uit hoeft. Bij de meeste verzekeraars kun je namelijk online een autoverzekering afsluiten. Het grote voordeel hiervan is dat je jouw auto snel kunt verzekeren. Toch is het niet verstandig om over één nacht ijs te gaan bij het afsluiten van een autoverzekering. Doe je dit wel? Dan krijg je mogelijk spijt van jouw keuze. Wij helpen je graag om dit te voorkomen. Daarom zetten we in deze tekst 3 tips voor het afsluiten van een autoverzekering op een rijtje.

1. Zoek uit wat de beste dekking is

Ga je voor het eerst een auto verzekeren? Dan denk je mogelijk dat iedere autoverzekering hetzelfde is, maar dat is niet het geval. Je kunt namelijk uit verschillende verzekeringen kiezen. Vrijwel iedere verzekeraar maakt onderscheid tussen WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Voordat je één van deze verzekeringen kiest, moet je weten hoe de dekking eruit ziet. Hieronder leggen we je kort uit waar je precies voor verzekerd bent bij de verschillende autoverzekeringen.

– WA

Iedereen moet zijn auto minimaal verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Wanneer je deze auto verzekering afsluit, ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto veroorzaakt aan (spullen van) anderen. Ontstaat er ook schade aan jouw eigen auto? Dan wordt dit niet vergoed als je voor een WA-verzekering kiest.

– WA + Beperkt Casco

Vind je het geen prettig idee dat schade aan jouw auto niet vergoed wordt? Dan kun je voor WA + Beperkt Casco kiezen. Naast schade die je veroorzaakt aan (spullen van) anderen, ben je ook verzekerd voor schade aan jouw auto door diefstal, inbraak en joyriding, brand, storm en de natuur en botsing met loslopende dieren. Ook ruitschade valt binnen de dekking van deze autoverzekering.

– WA + Volledig Casco

Als je jouw auto zo goed mogelijk wilt verzekeren, kies je voor WA + Volledig Casco. Naast de zaken die we hierboven al noemden, ben je met deze verzekering ook verzekerd voor schade aan jouw auto als gevolg van vandalisme en een aanrijding of botsing. Mede hierdoor staat deze autoverzekering ook wel bekend als allrisk autoverzekering.

2. Neem de leeftijd van de auto als uitgangspunt

Veel mensen vinden het lastig om een keuze te maken. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je de leeftijd van jouw auto als uitgangspunt nemen. Wanneer je een auto gekocht hebt die ouder dan 10 jaar is, volstaat een WA-verzekering doorgaans. Mensen die in een auto tussen de 6 en 10 jaar oud rijden, kiezen vaak voor WA + Beperkt Casco. Is jouw auto jonger dan 6 jaar? Dan heeft WA + Volledig Casco onze voorkeur.

3. Vergeet niet om te vergelijken

Sluit een autoverzekering nooit af zonder dat je een vergelijking gemaakt hebt. Autoverzekeringen hebben bij veel verzekeraars weliswaar dezelfde naam, maar de inhoud verschilt regelmatig. Ook zit er verschil in de premie. Gebruik je een vergelijkingssite om autoverzekeringen te vergelijken? Dan valt dit je snel genoeg op. De goedkoopste verzekering staat namelijk vaak bovenaan. Laat je niet te veel leiden door de premie, maar lees ook de voorwaarden door voordat je een autoverzekering afsluit.

You May Also Like
Boekhoudprogramma Jortt 4

Boekhoudprogramma Jortt

Het innovatieve boekhoudprogramma Jortt onderscheidt zich van alle andere standaard programma’s. Jortt is voor een startende ondernemer waarschijnlijk…