De Bunq Travel Card

Bunq is een digitale bank uit Nederland die tegenwoordig in de gehele EU opereert en zelfs daarbuiten, namelijk in IJsland en Noorwegen. Omdat Bunq een Europese bankvergunning heeft, wordt jouw geld door het Nederlandse depositogarantiestelsel altijd beschermd (dit tot € 100.000 voor alle gezamenlijke rekeningen).

Bunq maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals een tweefactorauthenticatie, om al jouw geld en persoonlijke gegevens veilig te houden. Bovendien raden ze hun klanten aan om hun accountactiviteiten goed in de gaten te houden en eventuele ongeregeldheden onmiddellijk te melden.

Bunq bank accounts en de Travel Card

Bunq heeft de standaard SuperGreen en Premium accounts waaraan een debitcard (een soort pinpas leverbaar in een MasterCard of Maestro uitvoering) verbonden is. De Bunq Travel Card is echter een speciale prepaid creditcard die vooral handig is voor degenen die vaak reizen (binnen de EU en daarbuiten). De kaart heeft namelijk lage kosten en gunstige wisselkoersen. Deze Travel Card wordt behandeld als een creditcard, wat geweldig is voor het huren van een auto en hotelreserveringen, zolang je er maar genoeg geld op hebt staan. De meeste pinpassen worden hiervoor immers niet geaccepteerd!

Geen maandelijkse of jaarlijkse kosten

Deze prepaid creditcard is niet helemaal gratis, want de kaart kost jou eenmalig een bedrag van €9,99, inclusief de verzendkosten. Er zitten daarentegen geen maandelijkse of jaarlijkse kosten aan verbonden.

De Bunq Travel Card functioneert, zoals reeds vermeld, als een prepaid creditcard. Je kunt met deze kaart dus alleen transacties uitvoeren indien jij genoeg geld op jouw rekening hebt staan.

Het kan misschien frustrerend zijn wanneer je tijdens het reizen ineens geen geld meer op je kaart hebt staan. Aan de andere kant is het fijn dat je met een prepaid creditcard enkel binnen jouw financiële mogelijkheden reist en jezelf dus niet kunt opzadelen met schulden.

Geen wisselkoerskosten, wel contactloos betalen

De Bunq Travel Card is één van de weinige reis creditcards die door een neobank uitgegeven wordt. Met deze kaart profiteer je gratis van buitenlandse transacties, waarbij de Bunq Travel Card gebruik maakt van de standaard Mastercard Wisselkoers, zonder wisselkoerskosten. Daarnaast kun je contactloos betalen met Apple Pay, Google Pay, en Fitbit Pay.

Elke geldopname bij een geldautomaat kost je overigens €0,99 cent, of je nu in het binnen- of buitenland bent. Er bestaat tevens een dagelijkse opname limiet van €500.

Simpel aanvraag- en goedkeuringsproces

Aangezien jij geen kredietlimiet hebt bij de Bunq bank, hoeft het bedrijf niet jouw kredietwaardigheid te controleren. Het aanvraag- en goedkeuringsproces is vrij eenvoudig en verloopt via Bunq’s innovatieve en uiterst gebruiksvriendelijke app.

Het enige wat je nodig hebt is een kopietje van je paspoort, identiteitsbewijs, rijbewijs of verblijfsvergunning. Bunq belooft binnen 24 uur een goedkeuring te geven, maar vaak ontvang je binnen een paar uurtjes al antwoord!

Wanneer je eenmaal over de prepaid card beschikt, kun je deze direct gratis met iDeal en Sofort opwaarderen of binnen één werkdag via een reguliere bankoverschrijving.

Conclusie

Als je veel reist, dan is een creditcard bijzonder handig. Juist om deze reden heeft Bunq de geweldig betrouwbare Bunq Travel Card ontwikkeld. De kaart kun je zelfs zonder een vast inkomen gebruiken.

De Bunq Travel Card biedt zelfs de mogelijkheid om op een handige en snelle manier een auto to kunnen huren. Ook als je graag iets online zou willen aanschaffen, kun jij deze kaart als een gewone creditcard gebruiken.

De Bunq Travel Card kan met al haar voordelen jouw ideale reisaccessoire zijn, voor een eenmalig bedrag van slechts € 9,99!

You May Also Like
Viabuy prepaid card 2

Viabuy prepaid card

De Viabuy prepaid Mastercard is een geweldig alternatief voor een échte standaard creditcard. Het werkt immers op dezelfde…