Viabuy prepaid card

De Viabuy prepaid Mastercard is een geweldig alternatief voor een échte standaard creditcard. Het werkt immers op dezelfde manier als een prepaid kaart voor mobiele telefoons. Je stort eerst het gewenste prepaid bedrag op jouw Viabuy account en gebruikt de card vervolgens op dezelfde wijze als een gewone creditcard, overal waar Mastercard geaccepteerd wordt. Dit alles uiteraard zonder rente, want jij geeft enkel uit wat er in jouw Viabuy account beschikbaar is.

Met een Viabuy prepaid creditcard heb je meer controle over je financiën. Je kunt profiteren van alle voordelen van een creditcard, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over mogelijke schulden.

Een online account met een persoonlijk IBAN rekeningnummer

Met een Viabuy prepaid Mastercard kun je heel gemakkelijk online winkelen, geld opnemen bij geldautomaten en rechtstreeks jouw loon op je kaart rekening gestort krijgen. Want Viabuy biedt jou tevens een online account aan waar een persoonlijk IBAN rekeningnummer aan is toegewezen.

Je kunt ook anderen geld naar jouw rekening laten sturen. Of als je een zzp’er of andere kleine ondernemer bent, kun je het als een moderne bankrekening gebruiken. Het is namelijk toegestaan om deze rekening als een zakelijke account te gebruiken.

Houd er echter rekening mee dat geldoverschrijvingen van jouw eigen rekeningen onmiddellijk beschikbaar zijn, maar dat overschrijvingen van rekeningen van derden bij een eerste storting pas na 14 dagen beschikbaar zijn. Bij een tweede storting zou het bedrag onmiddellijk opneembaar moeten zijn. 

Je kunt de klantenservice bij een mogelijke eerste salarisbetaling contacteren, zodat het geld alsnog direct beschikbaar zal zijn.

Veel betaalmogelijkheden

De Viabuy card ondersteunt verder SOFORT bankieren, giropay, EPS, en het Nederlandse betaalsysteem iDeal. Daarnaast is het compatibel met Apple Pay en Google Pay, waardoor jij nog sneller kunt afrekenen.

De Viabuy prepaid card werd al in 2012 gelanceerd en heeft sindsdien honderdduizenden Europeanen geholpen om gemakkelijk te kunnen betalen en betaald te worden. De card wordt geleverd met een speciaal online account, dat alle basis bankfuncties biedt. Je kunt heel gemakkelijk geld erop storten, er (online) mee betalen en je kunt kiezen uit twee premium kaart ontwerpen in de kleuren zwart en goud.

De activatie- en jaarlijkse kosten

De Viabuy prepaid card is met al haar mogelijkheden echter niet een goedkope jongen te noemen. Aan het aanvragen en tevens behouden van de kaart zijn namelijk de volgende kosten verbonden: eenmalige activatiekosten van €69,90 en jaarlijkse kosten van €19,90.

Als je daarnaast graag nog een tweede Viabuy card wenst, dan betaal je daar nog eens €14,90 extra voor. Er zijn in totaal drie partner kaarten mogelijk en dit is overigens zonder extra activatiekosten te regelen.

Allerlei andere vergoedingen

Betalingen in euro’s doen is gratis, evenals er vanaf een bankrekening geld op storten. Er wordt 2,75% aan buitenlandse transactiekosten in rekening gebracht bij betalingen in vreemde valuta.

Voor contant pinnen wordt er €5 als vergoeding gerekend en via iDeal geld ontvangen kost jou 1,75% over het totaalbedrag. Maar dit laatste werkt wel heel fijn en het is iets wat de concullega’s (nog) niet aanbieden.

Ook heel bijzonder is het volgende: je kunt de naam van de kaarthouder van de eerste kaart en die van de partner kaarten naar wens kiezen. Je kunt de prepaid kaart zo bijvoorbeeld op jouw bedrijfsnaam laten uitgeven of zelfs op jouw bijnaam! Er zijn 21 tekens beschikbaar voor al jouw unieke, individuele naam wensen.

Conclusie

De Viabuy creditcard met haar account functies is zeker geen kaart voor iedereen, maar is perfect voor studenten en jongeren. De card is heel gemakkelijk via een online applicatie aan te vragen en er bestaat geen kredietwaardigheidscontrole. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een afwijzing bij het openen van jouw account.

Er wordt via sms en e-mail een goed overzicht van jouw uitgaven verstrekt. De bijbehorende app biedt op een eenvoudige wijze volledige controle over jouw financiën. Het is misschien vervelend dat contant geld pinnen geld kost, maar wanneer je enkel digitaal (online) of via iDeal betaalt, dan is het toch nog een prima kaart.

De prijs van een Viabuy account met al haar card mogelijkheden mag dan wel wat hoger zijn dan haar directe concurrenten, maar dan krijg je wel een unieke card in handen met een naam erop die jij zelf bepaalt!

You May Also Like