De online pensioenbank Brand New Day

Het in Amsterdam gevestigde Brand New Day is een online pensioenbank die activabeheer, vermogensbeheer en verzekeringsmakelaardij aanbiedt. Het werd in 2009 door Kalo Bagijn opgericht en transformeerde in 2011 naar Brand New Day IORP.

Brand New Day is een grote en snelgroeiende speler op het gebied van pensioenen in Nederland. De onderneming heeft volgens online gegevens circa 5.800 werkgevers in dienst en 145.000 participanten aan hun pensioenregelingen. Het beheerd vermogen bedroeg in 2019 € 989 miljoen euro.

Lid van het Nederlandse Depositogarantiefonds

Brand New Day heeft sinds 2017 een bankvergunning in handen en neemt daardoor deel aan het Nederlandse Depositogarantiefonds (DGF). Dit depositogarantiestelsel is van toepassing op de diverse rekeningen en deposito’s van particulieren, en dekt tot € 100.000 euro per bank per inlegger.

Als kleine speler op de Nederlandse pensioenmarkt verslaat Brand New Day haar veel grotere concurrenten met name door vrijwel alles via het internet en apps plaats te laten vinden, waardoor ze de kosten laag houden. Iets wat in het voordeel van hun klanten is.

Complete overname door ASR Nederland

In augustus 2020 werd bekend dat ASR Nederland N.V. (a.s.r.) en Brand New Day overeen zijn gekomen dat a.s.r. het 50% belang in Brand New Day IORP overneemt. A.s.r. had al een belang van 50% in het bedrijf en wordt met deze overname zodoende de volledige eigenaar.

De afronding van de overname zal waarschijnlijk in de eerste helft van 2021 plaatsvinden en de implementatie van deze overname zal naar verwachting in 2023 afgerond worden.

Alle medewerkers inclusief 52 FTE’s zullen na de overname tot a.s.r. toetreden en de pensioenbank zal te zijner tijd (waarschijnlijk) een nieuwe naam krijgen.

Kleine oplossingen voor de particuliere pensioenmarkt

Dankzij deze transactie versterkt a.s.r. haar positie op de Nederlandse pensioenmarkt en geeft het invulling aan haar ambitie om verder te groeien als een aanbieder van kleine pensioenoplossingen. Brand New Day zelf versterkt hiermee het eigen vermogen van haar bank en gaat zich met haar bank volledig op de particuliere pensioenmarkt richten.

You May Also Like