Rompslomp: simpel en rompslompvrij boekhouden

Welkom bij Rompslomp: wellicht het meest eenvoudige boekhoudprogramma van Nederland dat speciaal voor zzp’ers en kleine ondernemers gecreëerd is. Rompslomp is geen traditionele boekhoudapplicatie te noemen, want het werkt een stuk eenvoudiger dan alle andere beschikbare boekhoudsoftware. Gemak dient bij Rompslomp dan ook de (ondernemende) mens!

In de cloud

Als jij met Rompslomp gaat boekhouden dan doe jij dit geheel in de cloud, wat inhoudt dat de complete bedrijfsboekhouding op de servers van Rompslomp bewaard wordt. Dit levert direct al veel voordelen op. Naast het feit dat het heel handig in je favoriete browser op je laptop werkt, kan je het programma ook via een iOS of Android app gebruiken. Op het moment dat je klant de deur uitstapt, kan jij de factuur meteen al versturen! Je wordt zo ook niet beperkt door mogelijke landsgrenzen.

Drie Rompslomp uitvoeringen

De Rompslomp software is in drie “smaken” verkrijgbaar, namelijk de gratis Rompslomp versie, Rompslomp Plus en Rompslomp Pro. Met de Plus versie krijg je alle functies die de gratis versie ook aanbiedt, namelijk het onbeperkt versturen van online facturen en offertes, plus de optie om in de cloud uitgaven in te boeken en facturen naar een afnemer of leverancier te mailen.

Met deze uitgebreidere Plus versie is het daarnaast mogelijk om van het ingebouwde urenregistratiesysteem gebruik te maken, om zo al jouw gewerkte uren netjes bij te houden.

Als je naast de basisfunctionaliteiten nog meer mogelijkheden nodig hebt, dan kan je voor de Pro versie gaan. De Pro uitvoering biedt een btw overzicht aan waarin je de balans van jouw boekhouding kunt inzien en tevens van een winst- en verliesrekening gebruik kunt maken. Ook zitten het product- en voorraadbeheer standaard in de Pro versie verwerkt.

Alles in de ‘schoenendoos’

Verder beschikt het over een heel toepasselijke ‘schoenendoos’ functie. De naam verwijst naar de welbekende schoenendoos die veel kleine ondernemers vroeger gebruikten om al hun bonnetjes in te verzamelen. Je kunt al jouw bonnen gemakkelijk met je smartphone inscannen. Deze kan je vervolgens eenvoudig en snel met de Rompslomp app uploaden. Daarna kan jij deze op elk gewenst moment in jouw boekhouding inboeken.

Het is (nog) niet mogelijk om Rompslomp aan je bank te koppelen en je kan er helaas ook niet automatisch elektronische BTW aangiftes mee doen. Maar gelukkig kunnen jouw klanten wel direct met Rompslomp via IDEAL betalen, waardoor er de mogelijkheid bestaat dat jouw facturen nog sneller worden voldaan.

Afgezien van zijn beperkingen is Rompslomp in vergelijking met andere boekhoudsoftware wel heel goedkoop te noemen. Dit betekent echter ook dat er geen telefonische ondersteuning bestaat indien jij vragen over het dashboard van Rompslomp hebt. Er bestaat gelukkig wel een onbeperkte online support.

Conclusie

Je moet als ondernemer verplicht een administratie bijhouden. Dit hoeft echt niet door een boekhouder te gebeuren. Je kan zodoende flink geld besparen als jij dit (bijna) allemaal heel eenvoudig zelf kan doen.

Via het online boekhouden met Rompslomp wordt een bedrijfsadministratie bijhouden een stuk leuker en overzichtelijker. Rompslomp is een uiterst gebruiksvriendelijk programma met veel en handige functionaliteiten, dat perfect is voor alle individuen die weinig verstand van boekhouden hebben en die daarnaast misschien over een klein budget beschikken.

Het Rompslomp boekhoudpakket is absoluut een heel voordelige en voortreffelijke keuze voor alle freelancers, zzp’ers en eenmanszaken.

You May Also Like
Beleggen met DeGiro 2

Beleggen met DeGiro

Aangezien de spaarrente bij alle banken momenteel zo’n beetje op nul staat, of soms zelfs negatief is, en…