ING rentepunten

Als je eens goed om je heen kijkt, zie je dat iedere grootbank probeert klanten te lokken – of tevreden te houden – met extra’s. ING doet dat bijvoorbeeld door zijn klanten gratis rentepunten, tegenwoordig ook wel ING punten genoemd, toe te kennen. Deze punten lopen snel op en je kunt deze gebruiken in de online rentepuntenwinkel van de ING. De items uit de rentepuntenwinkel kun je tegen inwisseling van je rentepunten en – uiteraard – een behoorlijke bijbetaling, bestellen.

Zo kun je soms – maar niet altijd – met voordeel huishoudelijke apparaten, items voor de persoonlijke verzorging, reisvouchers, computers en elektronica aanschaffen. Je betaalt een deel met jouw rentepunten en een deel met geld, dat direct van je rekening wordt afgehouden. 

Maar is het echt voordelig om met deze punten een aankoop te doen?

Het sparen van ING rentepunten

Het sparen van ING punten gaat ongemerkt en je puntensaldo loopt al snel in de tien- of honderdduizenden; waren het maar euro’s hoor je klanten denken…

Deze punten blijven onbeperkt geldig, maar heb je er daadwerkelijk iets aan?

Voorheen ontving je de zogeheten rentepunten alleen over de ontvangen spaarrente. Er wordt echter niet meer zoveel gespaard met een schamele spaarrente van 0,01% en voor je spaargeld zijn er betere alternatieven dan het percentage dat de ING biedt.

De naam ‘rentepunten’ is nu veranderd in ‘ING punten’ omdat je deze tegenwoordig spaart door middel van je dagelijkse bankzaken, bijvoorbeeld door het simpelweg gebruiken van je betaalpas. Als je je je dagelijkse betalingen met je ING pas doet, spaar je zeker al 500 punten per maand. 

In combinatie met een ING creditcard of een spaarrekening loopt dit puntensaldo nog sneller op. 

Wat zijn ING punten precies?

De ING punten zijn eigenlijk ouderwetse spaarpunten. Net als dat je zegeltjes bij de supermarkt spaart om met een leuke korting bijvoorbeeld een messen- of pannenset te kunnen kopen.

ING rentepunten zijn op het ‘zegeltjes sparen principe’ gebaseerd: je ontvangt gratis punten en je kunt er leuke – veelal luxe – dingen mee kopen. Je koopt dus met je punten en met geld.

Heb ik echt voordeel?

Het kan lonen af en toe rond te kijken in de ING winkel, ze hebben namelijk een behoorlijk assortiment en soms goede aanbiedingen.

ING kan producten die al wat langer op de markt zijn vaak goed aanbieden. Het gaat het in de meeste gevallen om luxe, niet noodzakelijke producten. Maar juist die producten maken het leven aangenamer, toch?

Als ING een goede prijs hanteert, is een vergelijkbare prijs bij een andere webwinkel meestal ook nog te vinden. Maar het komt wel eens voor dat ING de laagste prijs aanbiedt.

Voordeelbonnen

Je kan in de ING puntenwinkel voordeelbonnen aanschaffen; best een leuk idee! Er zijn ruim 200 verschillende voordeelbonnen te krijgen; zonder bijbetaling of met bijbetaling. Bij een aantal producten of bij een dagje weg, zijn de voordeelbonnen goed te gebruiken. 

Zo ‘koop’ je bijvoorbeeld gratis 25% kortingsbonnen die te gebruiken zijn in de Adidas store online. Zulke aanbiedingen kunnen goed – vooral tijdens de feestdagen – van pas komen!

Wat ook een leuk idee is als je van films kijken houdt, is om een Rakuten TV film bon aan te schaffen voor 3 euro plus 250 punten in plaats van de gangbare 5 euro.

Een bon van ‘weekendjeweg.nl’ schaf je aan voor 12.50 euro plus 500 punten, de bon is echter 25 euro waard. Je kunt deze bon besteden voor een vakantie in een bungalowpark.

Goede doelen

Wist je dat je met rentepunten ook goede doelen kunt steunen?

Een mooie manier om voor de natuur op te komen bijvoorbeeld en bij te dragen aan bosgebied voor dieren en voor planten, is om een boom te adopteren.

Dat kan in de ING winkel met 12.50 euro plus 500 punten. Een boswachter plant dan een boom voor jou in een van de natuurgebieden van Natuurmonumenten. Na de bestelling ontvang je een digitaal certificaat van de geadopteerde boom.

Hoe wissel ik mijn punten in?

Het is enorm eenvoudig om je punten in te wisselen. Je klikt op het uitgekozen product om deze in je winkelmandje te doen. Ben je uitgewinkeld, dan volgt het afrekenen. Als je voor een product moet bijbetalen – wat meestal het geval is – dan wordt het bedrag van je ING betaalrekening afgeschreven en de punten gaan van je ING puntensaldo af. De bezorging is altijd gratis, maar alleen binnen Nederland.

Conclusie

ING biedt met deze puntenwinkel toch iets extra’s aan klanten. Hoewel er niet de allernieuwste modellen van een product worden aangeboden, zijn de prijzen over het algemeen best goed. Ons advies is het volgende; als je toch een product aan het vergelijken bent, kijk dan ook even in de online ING punten winkel. Baadt het niet dan schaadt het niet, je kunt soms op een goede aanbieding stuiten.

You May Also Like