Binck: de beste beleggingsmakelaar van Nederland?

Binck, of de BinckBank, is één van de populairste online aandelen brokers van Nederland. Binck was zelfs de eerste echt bekende beleggingsmakelaar in Nederland. Het is vrij eenvoudig om zelf via Binck te beleggen, ruim 300.000 klanten gingen je al voor. Dagelijks worden er meer dan 10.000 transacties op het online platform uitgevoerd, die behoorlijk vlot en uiterst gebruiksvriendelijk is.

De makelaar heeft hiervoor dan ook regelmatig onderscheidingen ontvangen. Volgens de officiële teller zijn ze maar liefst 16 keer tot de allerbeste broker van Nederland uitgeroepen. Zelf zeggen ze heel bescheiden gewoon een goedkope makelaar met goede service te zijn.

Transactiekosten en depositogarantiestelsel

Onze Nederlandse BinckBank werd in een recent verleden door de Deense Saxo Bank overgenomen. In tegenstelling tot de meeste makelaars waarbij de transactiekosten steeds lager worden, heeft Binck per 1 januari 2020 echter haar tarieven verhoogd. Dit is iets wat de concurrentie echt niet erg zal vinden.

Binck Green beleggers betalen per 1 januari 2020 €42 + 0,12% service fee over het totale belegde vermogen per jaar. Maar wanneer jij deze Binck Green account met een Binck Comfort, een Binck Forward of een Binck Select beleggingsaccount combineert, dan geeft Binck jou €42 korting op de algehele jaarlijkse servicekosten.

Ondanks de tarievenverhoging van Binck blijft het waarschijnlijk nog steeds één van de meest betrouwbare brokers in Nederland waar jij kan beleggen. De BinckBank staat daarnaast onder toezicht van zowel de AFM als de Nederlandse Bank. Dat betekent dat als de bank failliet mocht gaan, jij toch terug kan vallen op het depositogarantiestelsel via de Nederlandsche Bank. Dit tot maximaal €100.000 per rekeninghouder.

Bekroonde online platformen 

Het allergrootste pluspunt van Binck is dat het één van de beste online platformen voor beleggingen in Nederland aanbiedt. Met het Binck Green account kan jij direct van de standaard software gebruik maken, maar wanneer je meer premium accounts, zoals Binck Blue of Binck Black, afsluit dan wordt hier de geavanceerdere ProTrader aan toegevoegd.

De bekroonde platformen zijn verder ook behoorlijk intuïtief te noemen en vrij eenvoudig in gebruik. Dit maakt het beleggen via Binck zeer interessant voor alle beginnende beleggers, want zij kunnen hierdoor direct in de wereld van beleggen aan de slag gaan.

Daarbij willen we ook nog even een ander sterk punt van Binck vermelden: de Binck Academy. Binnen deze leerzame academie vind jij verschillende tutorials, trainingen en webinars die jou optimaal assisteren bij het beleggen. Dat is natuurlijk altijd handig, of je nu een beginner bent of niet!

Aandelen- en fondsenselectietools

De online Binck software biedt een aandelenselectietool waarmee je heel eenvoudig aandelen kan vinden die binnen jouw criteria passen. Het bevat tevens een fondsenselectietool waarmee jij als gebruiker heel praktisch allerlei beleggingsfondsen online met elkaar kunt vergelijken.

Uiteraard is het bij Binck vrij simpel om een order uit te voeren, zonder dat dit ten koste van andere mogelijkheden gaat. Zo bestaan er diverse ordertypes, waaronder die met een stoplimiet en stoploss, om daarmee al jouw beleggingen naar je persoonlijke voorkeuren af te sluiten.

Uitgebreide keuzemogelijkheid in effectentypes

De beleggingsopties bij de BinckBank lijken bijna eindeloos. Binck biedt namelijk een behoorlijk uitgebreide keuzemogelijkheid in effectentypes. Denk bijvoorbeeld aan aandelen, indexfondsen, futures, obligaties, warrants, valuta’s, en nog veel meer. Ook heel bijzonder is dat Binck jou evenzo de mogelijkheid aanbiedt om voor pensioen te gaan beleggen of beheerd beleggen. Zo kan jij bij dezelfde broker diverse beleggingsdiensten afnemen, zonder elders te hoeven shoppen.

Binck biedt al haar gebruikers, van Binck Nederland en BinckBank België, aan gebruik te kunnen maken van de eigen Binck app waarmee je online kan handelen. Deze app is er zowel voor de Apple iPhone als  Android modellen.

Conclusie

Binck is misschien niet de goedkoopste broker van Nederland, maar als je besluit om via de BinckBank te gaan beleggen, dan heb je wel de keus gemaakt voor een top platform met daarachter een buitengewoon professioneel team.

You May Also Like