Investeren bij Lender & Spender, 4,3% rendement

Geen rendement op je spaargeld? Aandelen te risicovol? Dan is investeren bij Lender & Spender misschien de oplossing. De coronacrisis leidde bij veel aandelenbeurzen tot een dramatische koersval. Is dit een reden tot paniek?

Dat hoeft niet per se het geval te zijn als jij je als belegger op de lange termijn richt. Maar mocht je desondanks graag een ander investeringsalternatief willen beproeven zonder over te stappen op de volatiele cryptomarkt, denk dan eens aan het investeren via Lender & Spender.

Het voorspellen van de beleggingsmarkt is niet echt te doen, maar bij Lender & Spender kan je een stuk veiliger in P2P-leningen investeren, iets wat ook wel crowdfunding genoemd wordt. Dat klinkt heel interessant, maar wat houdt dit nu precies in? Alles over een spender, lender, lenen, sparen en nog veel meer.

Investeren bij Lender & Spender, 4,3% rendement 1
[lasso ref=”lender-spender-link” id=”1860″ link_id=”221″]

Wat zijn P2P of Peer-to-Peer leningen

Peer-to-peer lening-platforms zoals die van Lender & Spender brengen mensen die graag geld willen investeren samen met potentiële leners die juist op zoek zijn naar een lening. Lender & Spender vervult de rol van een tussenpersoon en assisteert bij het matchen van de twee partijen. Daarnaast zorgen ze dat de overdracht van het geld (de lening) tussen beide partijen goed geregeld is.

Aangezien dit geen traditionele financiële instelling is die als tussenpersoon optreedt, kunnen zowel de kredietverstrekker als de kredietnemer van gunstigere rentetarieven profiteren.

Diversificatie

P2P-leningen kunnen een heel aantrekkelijke optie zijn voor diegenen die hun beleggingsportfolio willen versterken en bereid zijn om een klein risico te nemen om dit mogelijk te maken. P2P-leningen kunnen namelijk een stuk minder volatiel en complex zijn dan het beleggen in aandelen of crypto’s.

Crowdfunding

De P2P leenmarkt bestaat pas sinds 2005, maar er bestaan desondanks al redelijk wat concurrerende sites. Wereldwijd bestaan er vele crowdfunding en crowdlending bedrijven. In Nederland is er echter veel minder keus, maar je vindt met Lender & Spender toch een fijne crowdlending website die zich specifiek op de Nederlandse markt richt.

Lender & Spender is gevestigd in Amsterdam en heeft als missie “om de markt voor consumentenleningen eenvoudiger, transparanter, eerlijker en efficiënter te maken”. Bij Lender & Spender kan je een netto rendement van ruim 4% verwachten na aftrek van alle onkosten. Dat is vergelijkbaar met indexfondsen.

Innovatieve aanbieder

In de communicatie over de uitstaande financiering maakt Lender & Spender de naam van innovatieve aanbieder helemaal waar. Bij andere aanbieders moet je er vanuit gaan dat ze eerlijk zijn over de dienstverlening, het nakomen van verplichtingen door de geldnemers en eventuele betalingsproblemen.

Persoonlijke lening bij Lender en Spender

Geld lenen bij Lender & Spender werkt gemakkelijk en snel. Het rentepercentage op een persoonlijke lening varieert van 4,1 % tot 10 %. Wat je uiteindelijk betaalt is afhankelijk van het bedrag dat je wilt lenen, de rente op de kapitaalmarkt en de waarschijnlijkheid dat je de lening kunt terugbetalen.

De gemiddelde lening bij Lender en Spender is op dit moment € 7.435, waarbij de rentepercentages aardig scherp zijn. Het loont dus zeker de moeite om een offerte op te vragen als je op zoek bent naar een lening voor bijvoorbeeld een auto, verbouwing of andere grote uitgave.

Een lening wordt rechtstreeks gefinancierd door de inleg van particuliere investeerders en bedrijven, die daarvoor een vergoeding in de vorm van rente ontvangen.

Geld lenen bij Lender en Spender is snel geregeld. Om te kijken of je in aanmerking komt gebruikt Lender & Spender een systeem dat zorgt voor een snelle reactie op je lening, waarbij er flexibiliteit zit in de looptijd en het bedrag wat je wilt lenen. Van de goede service profiteer je de gehele looptijd en op vragen komt altijd een snelle reactie.

Investeren bij Lender & Spender

Investeren bij Lender & Spender lijkt een interesse toevoeging aan een gespreide portefeuille.

Bij Lender & Spender heb je de keus om eenmalig een bepaald bedrag in te leggen, maar het is ook mogelijk om maandelijks automatisch een vast bedrag van je bankrekening af te laten schrijven. Allemaal snel geregeld.

Wanneer je voor een maandelijks inleg kiest dan wordt dit bedrag zo rond de 10e van elke maand automatisch van jouw bankrekening geïncasseerd. Iedere investering wordt via een e-mail bevestigd en jij kan dit investeren op elk gewenst moment via jouw Lender & Spender account wijzigen of stopzetten.

Investering automatisch gespreid

Als investeerder ben je altijd op zoek naar het hoogste rendement en het laagste risico. Samen zorgen die factoren voor een aantrekkelijk rendement.

Geldnemers komen soms in financiële problemen, ondanks de hoge kredietwaardigheid die Lender en Spender vraagt van particulieren die geld lenen. Bijvoorbeeld wanneer het inkomen plotseling daalt of helemaal wegvalt. De aflossing van de lening en de rente kan dan in gevaar komen.

Om dit te voorkomen wordt je inleg voor maximale zekerheid verspreid over alle particulieren die geld lenen. Zo is je aandeel in een specifieke lening vaak

De goede service zit ‘m vooral in het feit dat je precies kunt zien welk krediet met betalingsproblemen kampt en wat jouw aandeel daarin is. Goed geregeld dus. Je kunt ook zien wat er is gedaan om de aflossing alsnog binnen te krijgen. Je ziet (uiteraard) geen persoonlijke informatie of het e-mailadres van de lenders.

Risico’s van Lender & Spender

Investeren bij Lender & Spender lijkt een beperkt risico te hebben. Je inleg is niet gedekt door het deposito-garantiestelsel van de Nederlandse overheid, zoals dat bij banken wel het geval is.

Om beleggers extra zekerheid te bieden werkt Lender & Spender – net als veel andere financiële instellingen – met een Stichting Derdengelden die de daadwerkelijke beleggingen uitvoert. Lender & Spender ontvangt alleen servicekosten van deze onafhankelijke stichting en kan niet bij de inleg van investeerders.

Lender & Spender

Statistieken

Op de website van Lender & Spender staan alle statistieken voor investeerders. Dat geeft vertrouwen, maar de behaalde resultaten des te meer: er zijn de laatste tijd vrijwel geen afboekingen geweest vanwege leningen die niet meer terugbetaald worden.

Mijn Lender & Spender ervaring

Het aanmeldproces van Lender & Spender gaat lekker vlot. Weinig poespas, het werkt gewoon en het is binnen een paar minuten gedaan. Mijn inleg was snel verwerkt en in het dashboard is goed te zien wat het rendement is. Voorlopig heb ik er voor gekozen om het rendement direct weer te investeren.

Na een paar maanden zijn er nog geen leningen afgeboekt, dus het gaat qua risico nog erg goed. Met een rendement van ruim 4% is de opbrengst niet direct reden tot het openen van een fles champagne, maar wat mij betreft heeft Lender en Spender zeker een plek verdiend in mijn portefeuille. Sparen levert niets meer op en dit lijkt een steady alternatief.

Conclusie

De vlotte afhandeling van mijn investering, en de duidelijke communicatie (ook als je aanvullende vragen hebt) zorgen er in ieder geval voor dat ik een goede ervaring had. Of de scherpe rente op een krediet genoeg rendement betaald moet ieder voor zich beoordelen.

In vergelijking met een spaarrekening is de vergoeding prima, maar dat is dan ook de laagste rente in tijden. Inleggen is snel geregeld en je geld gebruikt men alleen om leningen aan consumenten met een hoge kredietwaardigheid te verstrekken.

[lasso ref=”lender-spender-link” id=”1860″ link_id=”220″]
You May Also Like