Investeren met Lender & Spender 1

Investeren met Lender & Spender

De corona crisis leidde bij veel aandelenbeurzen tot een dramatische koersval: is dit een reden tot paniek? Dat hoeft niet per se het geval te zijn als jij je als belegger op de lange termijn richt. Maar mocht je desondanks toch even flink op je achterhoofd hebben gekrabt en graag een ander investeringsalternatief willen beproeven zonder over te stappen op de volatiele cryptomarkt, denk dan eens aan het investeren via Lender & Spender.

Het voorspellen van de beleggingsmarkt is namelijk niet echt te doen, maar bij Lender & Spender kan je een stuk veiliger in P2P-leningen investeren, iets wat ook wel crowdfunding genoemd wordt. Dat klinkt heel interessant, maar wat houdt dit nu precies in?

P2P of Peer-to-Peer leningen

Peer-to-peer leningplatforms zoals die van Lender & Spender brengen mensen die graag geld willen investeren samen met potentiële leners die juist op zoek zijn naar een lening. Lender & Spender vervult de rol van een tussenpersoon en assisteert bij het matchen van de twee partijen plus de overdracht van geld tussen hen.

Aangezien dit geen traditionele financiële instelling is die als tussenpersoon optreedt, kunnen zowel de kredietverstrekker als de kredietnemer van gunstigere rentetarieven profiteren.

P2P-leningen kunnen een heel aantrekkelijke optie zijn voor diegenen die hun beleggingsportfolio willen versterken en bereid zijn om een klein risico te nemen om dit mogelijk te maken. P2P-leningen kunnen namelijk een stuk minder volatiel en complex zijn dan het beleggen in aandelen of crypto’s.

P2P en Lender & Spender

De P2P leenmarkt bestaat pas sinds 2005, maar er bestaan desondanks al redelijk wat concurrerende sites. Wereldwijd bestaan er vele crowdfunding en crowdlending bedrijven. In Nederland is er echter veel minder keus, maar je vindt met Lender & Spender toch een fijne crowdlending website die zich specifiek op de Nederlandse markt richt.

Lender & Spender is gevestigd in Amsterdam en heeft als missie “om de markt voor consumentenleningen eenvoudiger, transparanter, eerlijker en efficiënter te maken”. Bij Lender & Spender kan je een netto rendement van zo’n 4,3% verwachten na aftrek van alle onkosten. Dat is vergelijkbaar met indexfondsen.

Hoe bij Lender & Spender te investeren

Bij Lender & Spender heb je de keus om eenmalig een bepaald bedrag in te leggen, maar het is ook mogelijk om maandelijks automatisch een vast bedrag van jouw bankrekening af te laten schrijven.

Wanneer je voor een maandelijks transactie kiest, dan wordt dit bedrag zo rond de 10e van elke maand automatisch van jouw bankrekening geïncasseerd. Iedere investering wordt via een e-mail bevestigd en jij kan dit investeren op elk gewenst moment via jouw Lender & Spender account wijzigen of stopzetten.

Volgens de Lender & Spender website verloopt de incasso en uitbetaling van rente en aflossing via een compleet onafhankelijke stichting derdengelden. Bij een mogelijk faillissement van Lender & Spender zal deze stichting toch nog door blijven gaan met het incasseren en uitbetalen, waardoor jouw investering zo ook degelijk beschermd blijft.

Conclusie

Het rendement van het investeren via Lender & Spender P2P-leningen is zonder meer flink hoger dan wanneer je jouw geld op een spaarrekening laat staan. Volgens Robert Leclercq, de oprichter van Lender & Spender, is het risico van het investeren in een crowdfunding bedrijf het beste te vergelijken met een obligatiefonds zoals die van bijvoorbeeld een bedrijfsobligatie.

P2P-leningen kunnen investeerders mogelijk meehelpen extra inkomsten te genereren en hun portfolio’s te diversifiëren. In P2P-beleggen spreekt dan ook veel mensen aan die hun spaargeld graag passief voor hen willen laten werken. Het investeren bij Lender & Spender kan een goede belegging zijn met een prettig rendement. Zo help je een ander niet alleen financieel een handje, maar ook jouw eigen portemonnee!

You May Also Like
De Visa creditcard 7

De Visa creditcard

Table of Contents Veel betaalmogelijkhedenEen aantal fantastische voordelenWelke Visa creditcard past bij jou?Conclusie Zoals je vast wel weet,…
De prepaid Mastercard Classic 9

De prepaid Mastercard Classic

Table of Contents De voordelen van een prepaid Mastercard ClassicBeschikbaarheidHet gemakVeiligheidBudgetvriendelijkConclusie Creditcards zijn wereldwijd al jarenlang de favoriete…