DigiBTW: een betaalbaar boekhoudpakket

Als je als zzp’er of kleine ondernemer aan de slag gaat, dan moet je (helaas) ook verplicht boekhouden. In vergelijking met een grotere onderneming is deze boekhouding gelukkig vrij simpel te noemen. De jaarlijkse administratie bestaat dan waarschijnlijk uit slechts een tiental facturen, het bijhouden van de rekeningen, de btw-aangifte en eventueel een uren- of kilometeradministratie.

Een eenvoudig boekhoudprogramma

Je zou kunnen zeggen dat er in dit geval niet direct een boekhoudprogramma nodig is, maar hier alsnog gebruik van maken biedt jou als zzp’er of freelancer toch wel degelijk voordelen. Het gebruik van boekhoudsoftware kan je helpen om gemakkelijk en snel een factuur aan te laten maken, deze vervolgens te nummeren en direct per e-mail te versturen.

Zo’n boekhoudprogramma rekent ook meteen de omzetbelasting (btw) uit. Zo zou het dus mogelijk kunnen zijn om zelf de btw-aangifte te regelen. Dat scheelt weer een bezoekje aan de boekhouder.

DigiBTW: zo simpel en goedkoop mogelijk

Veel kleine ondernemers verlangen vooral naar een eenvoudig en goedkoop boekhoudprogramma, zonder dat er veel hulp van de boekhouder nodig is.

Wanneer je een factuur via DigiBTW creëert, kun deze voorzien van jouw eigen logo. Daarnaast heb je duidelijk inzicht in welke facturen wel of nog niet betaald zijn, iets wat altijd in één oogopslag te zien is. Met het DigiBTW programma kun je evenzo jouw eigen offertes aanmaken. Print of download een offerte als een pdf bestand of verstuur deze direct per e-mail naar een (potentiële) klant.

Dit online boekhoudprogramma is niet alleen geschikt voor zzp’ers en andere kleine ondernemers. Dankzij de lage kosten is het namelijk ook een heel goede optie voor onder meer stichtingen en verenigingen.

Het is bovendien de eerste maand gratis, daarna kost het je slechts € 10,- per maand. Dat is wel heel goedkoop, een aanbieding die bijna niet te verslaan is!

Behoorlijk hoog aangeschreven

DigiBTW staat in allerlei online klantenreviews behoorlijk hoog aangeschreven, en dit is uiteraard niet voor niets! DigiBTW biedt zzp’ers immers precies de juiste functionaliteiten om snel en zonder beperkingen een eenvoudige boekhouding bij te houden. Het DigiBTW programma is ideaal voor alle kleine ondernemers die niet al te veel verstand van boekhouden hebben.

Je kunt DigiBTW op iedere iOS, Android en Windows smartphone gebruiken. Je hoeft hierbij niet eens een app te downloaden.

Eenvoud en het algehele gebruiksgemak staan op deze wijze overal centraal. En als je toch nog wat vragen zou hebben, dan helpen de vriendelijke specialisten van DigiBTW jou graag op weg.

Conclusie

Het online boekhoudprogramma DigiBTW is in essentie voor bijna iedereen geschikt, ook al werd het in de eerste instantie speciaal voor zzp’ers gecreëerd. De voordelen zijn talrijk: je kunt na een gratis proefperiode voor slechts een tientje per maand boekhouden, het is extreem eenvoudig en de klantenservice is behulpzaam en deskundig. Het grote nadeel echter is dat het geen uitbreidingsmogelijkheden kent.
DigiBTW is perfect voor iedere zelfstandige ondernemer die graag met een simpel boekhoudsysteem wenst te werken waarvoor hij of zij niet de hoofdprijs hoeft te betalen.

You May Also Like