Ficsus.nl: een alles in 1 boekhoudprogramma voor zzp’ers

Wil jij als zzp’er zelf graag eenvoudig boekhouden? Je eigen facturen opstellen en geheel automatisch jouw btw-aangifte verzorgen? Dat kan heel gemakkelijk met een online boekhoudprogramma zoals Ficsus.nl. We durven het bijna niet te zeggen, maar Ficsus.nl maakt boekhouden misschien zelfs een beetje leuk!

Ficsus.nl is volgens veel gebruikers hét boekhoudpakket voor de kleine ondernemer. Je kunt er zonder enige boekhoudkundige kennis snel online mee aan de slag. Dit betekent dat jij jouw boekhouding geheel in de cloud doet, waarbij je gegevens altijd op een beveiligde server opgeslagen worden. Ficsus.nl beschikt dan ook niet voor niets over het Zeker-Online keurmerk.

Dit keurmerk wordt in samenwerking met de Belastingdienst uitgegeven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Ficsus.nl over een prima koppeling met de Belastingdienst beschikt, iets wat superhandig is voor het indienen van al je belastingaangiftes.

Lekker gemakkelijk en automatisch boekhouden

Boek via Ficsus.nl simpel al jouw inkomsten en uitgaven in, houd je kilometerregistratie bij, je urenregistratie, klanten- en productbeheer, en nog veel meer.

De boekhoudsoftware is daarnaast gemakkelijk aan jouw zakelijke bank te koppelen en je kunt, als je dat wenst, zelfs jouw boekhouder met je mee laten kijken. 

Het is fijn om te weten dat alles waar jij maar een beetje boekhoudkundige kennis voor nodig zou kunnen hebben, Ficsus.nl dit voor jou doet. Het regelt dus de juiste bedragen voor de btw-aangifte en verstuurt dit met één druk op de knop naar de Belastingdienst. Verder levert het (geheel automatisch) de actuele balans aan, of toont het jou (wederom automatisch) de winst- en verliesrekening van dat moment.

Het bijhouden van een rittenregistratie

Met de ingebouwde rittenregistratie functie van Ficsus.nl kun je heel eenvoudig de gerreden kilometers van de zaak bijhouden. Zo krijg je uiteindelijk een helder overzicht van alle kilometers die je hebt afgelegd. Dit levert veel voordelen op bij de belastingaangiftes.

Een ingebouwde bankkoppeling

Een heel handige functie van Ficsus.nl is de optie om bankafschriften te importeren. Daardoor is het niet meer nodig om handmatig mutaties in te boeken, iets dat jou zeker heel wat kostbare tijd zal besparen. Deze bankgegevens kunnen overigens van elke Nederlandse bank door middel van het MT-940 formaat geïmporteerd worden.

Zakelijke bonnen en facturen scannen en bewaren

Uiteraard moet jij als zzp’er alle zakelijke bonnen en facturen bewaren die jij in jouw boekhouding verwerkt. Door middel van de Scan & Store app kun jij deze via de camera van jouw smartphone scannen en in het boekhoudprogramma opslaan.

Klanten- en productbeheer

Via de relatiebeheer functie van Ficsus.nl kun je gemakkelijk de gegevens inzien en beheren die met jouw klanten te maken hebben. Bijvoorbeeld welke facturen nog openstaan of wat er aan een bepaalde opdracht uitgegeven is.

Als jij daarnaast graag een mogelijke voorraad zou willen volgen en beheren, dan is dit ook via de productbeheer functie van Ficsus.nl mogelijk.

Conclusie

Met Ficsus.nl kan jij als zzp’er op een wel heel simpele en overzichtelijke wijze een online boekhouding bijhouden. Dat Ficsus.nl over het Zeker-Online keurmerk beschikt, zou ook wat extra vertrouwen scheppen.

Het raadplegen van een veelgestelde vragen sectie, plus de aanlevering van de benodigde handleidingen gebeurt allemaal online. En de customer support voor Ficsus.nl loopt via e-mail.

De prijs is met een maandbedrag van €12,50 exclusief btw zeer goed te noemen voor een volwaardig online boekhoudpakket met een bijbehorende app. De eerste 35 dagen mag je dit pakket zelfs zonder enige verplichting geheel gratis uitproberen.

Ficsus.nl is gewoon een heel compleet en scherp geprijsd boekhoudprogramma speciaal voor alle zzp’ers en andere kleine ondernemers.

You May Also Like