Alles wat je moet weten over het aanvragen van een zakelijke lening

Wil je een zakelijke lening aanvragen voor je bedrijf, maar weet je niet zo goed wat dit allemaal inhoudt? Voordat je een lening gaat afsluiten bij de bank, is het verstandig om je hier goed in te verdiepen. Je zult moeten weten welke gegevens je allemaal nodig hebt voor het aanvragen van een zakelijke lening, maar ook aan welke voorwaarden je bedrijf moet voldoen. In dit artikel leggen we je daarom alles uit wat je moet weten als je een zakelijke lening wilt aanvragen voor je bedrijf.

Waarom een zakelijke lening aanvragen?

Als je wilt investeren in je bedrijf, heb je geld nodig. Je kunt hiervoor een lening aanvragen bij je bank. Je krijgt het bedrag wat je wilt lenen dan in één keer gestort op je rekening. Hierna kun je dit geld dus gelijk investeren in je bedrijf. Vervolgens betaal je het geleende bedrag in vaste bedragen maandelijks weer terug aan je bank. Het geld wat je hierbij aflost, kun je niet nogmaals opnemen van de bank.

Voordat je een lening afsluit wordt er een rentepercentage afgesproken wat je moet betalen voor het aangaan van de lening. Het aangaan van een zakelijke lening is dan ook vooral geschikt als je een eenmalige, maar grote uitgave wilt doen. Deze investering heeft dan vaak effect op het bedrijf op lange termijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een nieuwe machine, het bouwen van een warenhuis of fabriek, of bijvoorbeeld het opzetten van een nieuwe website. De redenen waarom ondernemers een zakelijke lening aanvragen zijn erg divers. 

Wat zijn de voorwaarden van een rekening van je zaak?

Je krijgt het geleende bedrag in één keer gestort op je rekening. Hierna los je dit af met een maandelijks bedrag. Hierover betaal je ook rente. De rente die je moet betalen hangt af van de financiële gezondheid van je onderneming. Dit is dus voor alle bedrijven anders. Deze rente wordt voorafgaand aan de lening vastgesteld door je bank. Ook betaal je hierbij afsluitkosten van het leenbedrag. Dit bedrag zal per bank verschillen.

Je kunt zelf de looptijd van het terugbetalen van de lening bepalen. Hierbij heb je keuze tussen minimaal drie maanden en maximaal vijf jaar om de lening inclusief de rente volledig terug te betalen. Het geld wat je hierbij aflost kun je niet opnieuw opnemen om weer in je bedrijf te investeren. Hoe langer de looptijd van het aflossen, hoe lager het bedrag zal zijn dat je maandelijks aflost.

Een zakelijke lening wordt vaak verward met een bedrijfskrediet. Deze twee zijn namelijk niet hetzelfde. Met een bedrijfskrediet kun je geld opnemen tot een voorafgaand besproken limiet. Tot dit limiet kun je het geld, wanneer en hoeveel jij wilt, opnemen en over het geleende geld betaal je rente. Het afgeloste deel kun je vervolgens weer opnieuw opnemen bij bedrijfskrediet, in tegenstelling tot bij een zakelijke lening Van een lening tot een bedrijfskrediet, beide zijn goede manieren om aan een grote som met geld te komen als je ondernemer bent en investeringen wilt doen in je bedrijf.

You May Also Like