Sparen via Raisin

Raisin is een toonaangevende financiële instelling die je toegang kan bieden tot spaarproducten vanuit heel Europa. Ze opereren in maar liefst dertig verschillende landen en hebben 53 partnerbanken in hun database. Ze bieden jou hoge rentes als je inlegt op een Europees deposito.

Wat is deposito sparen eigenlijk?

Bij het sparen via een deposito zet je je spaargeld voor een langere tijd vast. Je kan gedurende de looptijd niet, of misschien alleen onder bepaalde voorwaarden, over je spaargeld beschikken. Je krijgt daar natuurlijk een hogere rente voor dan op een vrij opneembare spaarrekening.

Inleggen op een buitenlands deposito, is dat riskant?

Inleggen op een Europees deposito buiten Nederland is vrij veilig, Europa zal het niet snel laten gebeuren dat een lidstaat omvalt. Ga je buiten Europa beleggen, dan wordt het een stuk riskanter. Het is, als je in het buitenland wil beleggen, belangrijk dat het spaargeld onder het Europees depositogarantiestelsel valt en ook dat het land de euro als betaalmiddel heeft. De overheid van het betreffende land van de bank zorgt ervoor dat je je inleg terug krijgt, mocht het land omvallen. Als je geen valuta risico wil lopen, moet de bank in een land met de euro als betaalmiddel gevestigd zijn.

Let op: er zijn maar liefst negen EU-lidstaten die niet tot de eurozone behoren. Dit zijn Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Polen, Tsjechië, Bulgarije, Roemenië en Kroatië.

Deposito sparen via Raisin bij Europese banken

Via Raisin kun je momenteel best hoge rentes krijgen bij Europese banken. Rentes voor een 1-jaars deposito kunnen oplopen tot wel 1.15%, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de inleg. De rente van 1.15% is de hoogste rente voor een 1-jaars deposito, vallend onder Europees depositogarantiestelsel die er momenteel te vinden is voor een inleg van €5.000. 

Voor het bedrag van €5.000 kun je via Raisin bijvoorbeeld inleggen bij Inbank, dat is een bank uit Estland. Estland heeft een veilige kredietrating en is een van de hardst groeiende economieën van Europa met een relatief lage staatsschuld.

Voor een 1-jaars deposito bij Inbank krijg je nu een rente van 1.15%. De inleg om een deposito te openen bij hen is minimaal €2.000. 

Als je minimaal €5.000 inlegt, krijg je als nieuwe klant van Raisin een welkomstpremie tot €100. De hoogte van de welkomstpremie hangt af van de omvang van je inleg. Als je €5.000 inlegt, dan krijg je hiervoor een welkomstpremie van €10. Dit is 0,2% extra rendement, in totaal maakt dat 1.15% + 0.2% = 1.35% rendement.Raisin

Hoe kan ik mij aanmelden bij Raisin?

Je kunt je via hun website gemakkelijk aanmelden: Je hebt wel een ID bewijs nodig om dat te doen en ze vragen je een referentie transactie uit te voeren. Vervolgens krijg je de inloggegevens toegestuurd en heb je direct toegang tot alle Raisin partnerbanken. Je selecteert een spaarproduct en je maakt een bedrag over, heel simpel.

You May Also Like