Hotel boeken zonder creditcard?

Je wil er dolgraag tussenuit, lekker even op vakantie en je wilt graag een hotelkamer reserveren, maar je hebt helaas geen creditcard

Een hotel boeken zonder creditcard kan erg lastig zijn, vaak is dit het enige, of in ieder geval belangrijkste betaalmiddel dat hotels accepteren.

Er zijn echter andere opties, dus niet getreurd!

Wij zullen je vertellen op welke sites je een hotel kunt boeken met iDEAL, en we zullen ook alternatieve opties geven. 

Afhankelijk van jouw bestemming is het vaak mogelijk telefonisch of via internet een hotel te reserveren zonder aanbetaling. Bij aankomst betaal je dan contant of met je pinpas. 

In landen waar het gemiddelde inkomen lager ligt dan in Nederland, is dit vaak makkelijk. Dat komt doordat de lokale bevolking daar niet altijd een creditcard heeft.  

Waar kan ik een hotelkamer reserveren met IDEAL of Paypal?

Een hotelkamer of appartement reserveren met IDEAL of Paypal is mogelijk op de volgende sites:

  • Expedia.nl 
  • Booking.com
  • Voordeeluitjes.nl
  • Hotels.com
  • Heerlijkehuisjes.nl
  • Airbnb.com
  • Belvilla.nl

Je betaalt op deze sites met iDEAL, PayPal of uiteraard met een creditcard, maar die heb je nu juist niet.

Expedia

Bij Expedia.nl kan je ook vliegtickets zonder creditcard betalen en ze berekenen geen kosten bij wijziging of annulering van een hotelboeking.

Met een Expedia account krijg je bovendien 10% extra korting op jouw boeking.

Booking

Bij Booking.com kan je slechts enkele hotels boeken zonder creditcard. De Booking.com site heeft wel een handige zoekfunctie om alleen hotels te vinden die iDEAL of PayPal als betaalmiddel ondersteunen.

Als alternatief is het mogelijk de creditcard van iemand anders te gebruiken. Vermeld de naam van de kaarthouder dan tijdens de reservering bij Booking.com in het veld “Speciale verzoeken”.

Voordeeluitjes

Bij Voordeeluitjes.nl kan je je hotel, maar ook thema-arrangementen reserveren met je pinpas of contant. Veel hotels eisen geen aanbetaling vooraf en je mag gewoon bij aankomst in het hotel met je pinpas of contant betalen. 

Hotels.com

Bij Hotels.com kan je het grootste deel van de hotels boeken met iDEAL. Ook Paypal wordt geaccepteerd. Ze bieden je een spaarprogramma aan als je een account aanmaakt. Bij 10 overnachtingen verdien je 1 nacht gratis.

Heerlijkehuisjes.nl

Heerlijkehuisjes.nl, simpel een vakantiehuis huren zonder creditcard. Je ontvangt een factuur met hierop de betaalgegevens en dan mag je de betaling overboeken via je bankrekening. 

Airbnb

Bij Airbnb.com is de belangrijkste betaalmethode de creditcard, maar er zijn ook andere betaalmogelijkheden. Kijk op hun site om te betalen met iDEAL.

Belvilla 

Via belvilla.nl kan je vakantiewoningen betalen met iDEAL, bankoverschrijving of PayPal.

Via een reisbureau reserveren kan natuurlijk ook, ze bestaan nog steeds! Je kan hier met je pinpas betalen of contant. Het reisbureau maakt voor jou dan de reservering in het hotel en regelt alles goed voor je.

Een hotel boeken met een prepaid creditcard

Een prepaid creditcard is snel aangevraagd en zeker een prima alternatief. Zonder ingewikkelde aanvraag procedures of krediet checks.

Als het hotel de kaart gebruikt om jou achteraf te laten betalen dan kan het zijn dat ze wel echter een reguliere creditcard willen. 

Met een prepaid kaart kun je veelal een overnachting boeken op vergelijkingssites waar iDEAL niet wordt geaccepteerd, of ook vliegtickets.

Leen een creditcard 

Meestal is het ook mogelijk om een hotel te boeken met de creditcard van iemand anders. Als je het tenminste niet erg vindt om iemand te vragen of je zijn of haar creditcard mag gebruiken. In principe heeft degene die jou de creditcard leent hier geen hinder van.

Er wordt toch geen geld afgeschreven van de creditcard tijdens de reservering. Je betaalt soms bij aankomst al, soms achteraf, met je pinpas of contant. 

Conclusie

Het is dus nog steeds mogelijk om zonder creditcard een hotelreservering te maken, of een vlucht te boeken. Soms is het alleen even zoeken naar de juiste site!

Wil je dus nog steeds geen creditcard aanschaffen, dan is dat geen probleem, alhoewel het in sommige gevallen wel erg makkelijk is! Dan hebben we het vooral over reserveringen in het buitenland maken.

You May Also Like
De Visa creditcard 2

De Visa creditcard

Zoals je vast wel weet, zijn er tegenwoordig ontzettend veel verschillende creditcards beschikbaar. Voordat je er eentje kiest,…
N26 prepaid cards 4

N26 prepaid cards

N26 is een online bank die perfect geschikt is voor alle millennials, frequente reizigers en digitale nomaden. Maar…