Bunq Premium SuperGreen Metal Card

Bunq is een volledig digitale bank die sinds 2014 een officiële bankvergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. Aan het einde van 2019 introduceerde Bunq de Premium SuperGreen Metal Card. Dit is een unieke creditcard, speciaal ontwikkeld  voor degenen die de wereld een stukje groener willen maken.

Een groene levensstijl

Bunq belooft bij het gebruik van een Premium SuperGreen Metal Card bomen te planten wanneer jij met deze kaart betaalt. Dit gaat via een samenwerking met Eden Reforestation Projects. Bij elke €100 die met de Bunq SuperGreen card uitgegeven wordt, zal er een boom worden geplant.

Op deze manier kun jij jouw steentje dus bijdragen aan een beter milieu. Omdat de kaart een vervaldatum heeft van wel zes jaar, gaat deze wel 50% langer mee dan een plastic kaart. Daarnaast is de kaart gemaakt van recyclebaar materiaal en recyclebare verf.

Gratis wereldwijde geldopnames

Zodra er geld is gestort op de kaart, kan de Metal Card zowel voor online als offline betalingen worden gebruikt. De kaart wordt wereldwijd geaccepteerd en er wordt gebruik gemaakt van de echte wisselkoers. Geldopnemes zijn gratis, over de hele wereld! Bunq gebruikt de standaard Mastercard wisselkoers, maar brengt geen toeslag kosten in rekening.

Geen gewone creditcard

Hoewel de Bunq Metal Card een echte creditcard is, werkt deze niet zoals een ‘gewone’ creditcard. In dit geval vindt er niet elke maand een automatische incasso plaats, maar in plaats daarvan moet je de Bunq app openen en zelf jouw Bunq account aanvullen. Als jij dus niet genoeg geld op jouw Bunq rekening hebt staan dan wordt de transactie, net zoals bij een standaard betaalpas, afgewezen. Met andere woorden: de Bunq Metal Card is een prepaid creditcard, ofwel debitcard.

De Bunq Metal Card is voor veel gebruikers vooral interessant als een tweede bankrekening. Het heeft veel extra mogelijkheden die jouw huidige bank waarschijnlijk niet heeft.

De Premium SuperGreen Metal Card kosten

Het aanhouden van jouw Premium SuperGreen Metal Card kost €16,99 per maand, waar je gratis 25 subaccounts aan kunt koppelen. Als je nog extra 25 subaccounts wil, kost dat jou €19 per maand. Het is daarnaast mogelijk om een rekening te delen voor een wat bescheidener bedrag van €2,99 per maand. Mocht je graag een SuperGreen Metal Card voor je bedrijf willen, dan is er ook nog de Bunq Business SuperGreen Card. Je kunt dus kiezen tussen een persoonlijke account en een bedrijfsaccount.

Conclusie

Terwijl sommige banken bij hun premium kaarten een cashback programma aanbieden, biedt Bunq bij de Premium SuperGreen Metal Card een speciaal soort ‘cashback’ aan. Voor elke € 100,- die uitgegeven wordt, plant Bunq een boom.

Voor degenen die niet in deze boomplantacties geïnteresseerd zijn, bestaat er ook een standaard Premium Metal Card.

Bunq’s benadering van bankieren is innovatief, ethisch en vooral vooruitstrevend. Bankieren doe je eenvoudig en snel via de goed werkende Android of iOS app van Bunq. De app heeft veel meer functies dan die van de concurrenten. Waaronder een iDEAL integratie, het versturen van betalingen via TransferWise, plus een ondersteuning voor Apple en Google Pay.

De klant staat bij Bunq geheel in het middelpunt, en Bunq doet er werkelijk alles aan om te verzekeren dat het bedrijf klaar is voor de toekomst. Een groene toekomst welteverstaan!

You May Also Like
De Visa creditcard 4

De Visa creditcard

Zoals je vast wel weet, zijn er tegenwoordig ontzettend veel verschillende creditcards beschikbaar. Voordat je er eentje kiest,…