N26 Metal Mastercard prepaid

Wil je op een veilige manier omgaan met jouw zuurverdiende euro’s? Bij N26 kun je met jouw prepaid creditcard niet meer uitgeven dan het saldo dat op je card staat. Bovendien biedt de gratis N26 Mastercard, die van echt metaal is, jou wereldwijd betaalgemak in onder meer restaurants, hotels en webshops. Je krijgt er van deze populaire Duitse bank ook nog een gratis betaalrekening bij. Het saldo dat op jouw rekening staat, valt onder het Europese depositogarantiestelsel. Je hebt dus recht op maximaal 100.000 euro compensatie, mocht de bank failliet gaan. Alle transacties met de N26 prepaid creditcard gaan via het betaalnetwerk van Mastercard.

Waarin onderscheidt de prepaid card van N26 zich van andere cards?

De prepaid card, ofwel debitcard, van N26 onderscheidt zich van de andere prepaid cards doordat er geen bijkomende kosten zijn. Daarnaast zijn er ook geen verborgen kosten, zoals een toeslag voor het storten van geld op jouw betaalrekening, of een jaarlijkse bijdrage. Net als bij alle andere debit cards vindt er ook geen BKR-toetsing plaats. Je kunt betalen in elke vreemde valuta, zonder bijkomende kosten.

De gratis basisaccount van N26 

Je vraagt je wellicht af hoe deze bank aan haar klanten verdient. Laten we voorop stellen dat geen enkele bank compleet gratis is: inderdaad wordt de basisaccount van N26 gratis verstrekt, maar contant geld opnemen in de eurozone kun je slechts vijf keer in de maand gratis doen. Daarna kost het je €2 per opname. Pin je geld buiten de eurozone, dan betaal je de bank 1,7% van dit bedrag. De bank gaat er ook vanuit dat je waarschijnlijk van hun extra diensten gebruik gaat maken, bijvoorbeeld via het aanschaffen van een verzekeringspakket.  In het geval van een geweigerde automatische incasso, bijvoorbeeld bij onvoldoende saldo, kost je dat geld.

Voordelen van de N26 Mastercard 

Er zitten zeker voordelen aan deze prepaid card, lees ze hieronder:

 • Ondersteuning Apple Pay
 • Contactloos betalen tot 25 euro
 • Geld opnemen in euro’s is tot vijf keer per maand gratis
 • Betalen in vreemde valuta is gratis
 • Je betaalt geen wisselkoersopslag als je met de card bijvoorbeeld in hotels en restaurants betaalt
 • De N26 betaalrekening en prepaid Mastercard worden goed beoordeeld door de consumentenbond

Nadelen van de N26 Mastercard

Zijn er nog nadelen aan deze card? Ja, niet alles wat blinkt is goud! We geven je ook een paar nadelen mee:

 • De site, de app en de klantenservice zijn alleen in het Engels of Duits
 • Bij geldopnames in het buitenland betaal je een wisselkoersopslag van 1,7%
 • Er is geen mogelijkheid om met iDeal te betalen of te storten 
 • Er zit geen aankoopverzekering bij 

Hoe kun je de N26 prepaid card snel aanvragen?

Allereerst is het goed om te weten dat het aanvraagproces in het Engels is. Je gaat als volgt te werk: 

 • Download de gratis N26 app
 • Verifieer jouw identiteit

Je zult  je N26 prepaid Mastercard in ieder geval binnen 2 weken in huis hebben. Kun je niet wachten om de card in handen te hebben? Voor €25 zorgt N26 ervoor dat je de card binnen een paar dagen in je bezit hebt.

You May Also Like