American Express (AMEX)

Amex staat voor American Express. Als we het in Nederland hebben over een American Express creditcard, bedoelen mensen vaak de Flying Blue Amex. Dit is de creditcard van American Express die toebehoort aan Air France-KLM. Met deze kaart kun je Flying Blue miles sparen. Als je lievere andere miles wil sparen, dan bestaan er ook nog de reguliere American Express Cards.

In Nederland zijn MasterCard en VISA de meest geaccepteerde creditcards. Maar als je frequent flyer miles en hotelpunten wil sparen, dan kun je dat het beste doen met een credit- of charge card van American Express.

Wat is een creditcard?

Met een creditcard ben je in staat om op een later moment uitgaven terug te betalen aan de creditcardmaatschappij. Iedere maand moet je een minimaal verschuldigd bedrag terugbetalen. Je hebt de mogelijkheid om een deel van het openstaande bedrag mee te nemen naar de volgende maand, maar het nadeel ervan is dat er rente over betaald moet worden.

Wat is een charge card?

Bij charge cards  betaal je als klant elke maand het volledig verschuldigde bedrag terug dat je die maand hebt uitgegeven met de kaart. Als je niet op tijd afbetaalt, krijg je een boete. Het verschil met de creditcard is dat je niet het openstaande saldo kan meenemen naar een volgende maand.

Soort kaarten van Amex

Amex heeft vier verschillende kaarten, namelijk de Blue Card (credit card), de Green Card (charge card), de Gold Card (credit card), en de Platinum Metal Card (credit card).

Blue Card

Om de de Blue Card te krijgen, moet je voldoen aan de inkomenseis van €18.000 bruto per jaar. De kaart kost €36 per jaar. Voor elke 3 euro die je uitgeeft, spaar je 1 Membership Reward. Je hebt recht op toegang tot ticketverkoop voor concerten voordat de reguliere verkoop start. Daarnaast mag je gratis een extra kaart aanvragen voor iemand anders.

Green Card

De Green Card heeft een inkomenseis van €23.000 bruto per jaar. Voor elke 1 euro die je uitgeeft, spaar je 1 Membership Reward. De kaart is een jaar lang gratis en vanaf het tweede jaar kost de kaart je €66 per jaar. Je mag wederom een extra gratis kaart aanvragen. Als je in het bezit bent van een Green Card krijg je exclusieve presales zodat je tickets kunt aanschaffen voordat de reguliere verkoop van start gaat.

Gold Card

De Gold Card is voor de meeste mensen het interessantst. De kaart kent een inkomenseis van €36.000 bruto per jaar. Je krijgt twee extra kaarten en een Lounge Club lidmaatschap met twee gratis bezoeken ieder jaar. Voor elke 1 euro die je uitgeeft, spaar je 1,2 Membership Rewards. Je hebt recht op gratis upgrades in meer dan 500 hotels over de hele wereld. Het eerste halfjaar is de kaart gratis, daarna €198 per jaar.

Platinum Metal Card

De Platinum Metal Card heeft een inkomenseis van €60.000 en kost het eerste jaar €351, daarna €702 per jaar. Je hebt snelle security en grenspassage met Privium voor twee personen, onbeperkt toegang tot ruim 12.000 lounges voor twee, en hotel privileges en upgrades wereldwijd.

Verzekering

Bij Amex ben je automatisch verzekerd. De details van de verzekering hangen af van het type kaart dat je hebt. Hoe duurder de kaart, hoe uitgebreider de verzekering. Bij de Blue Card krijg je een aankoopverzekering, fraudebescherming en een geld-terug-garantie. Bij de Green Card krijg je daar een reisongevallen- en reisongemakkenverzekering bij. Bij de Gold Card komen daar een reis- en annuleringsverzekering bovenop en in het geval van de Platinum Metal Card krijg je ook nog een autohuurverzekering.  

Het inwisselen van punten

Er zijn veel diverse mogelijkheden om je verdiende punten te besteden. Je kunt de punten besteden aan een reis met American Express Travel, of in de Membership Rewards Webshop. Ook kun je de punten laten overschrijven naar de frequent flyer- en hotel programma’s. Als je de punten anders wil besteden, kun je ook nog kijken bij het Points For Cash programma. Je kunt hiermee korting krijgen op je maandafrekening van je American Express kaart, of op je kaartlidmaatschapsbijdrage. Dit zijn slechts een aantal van de vele mogelijkheden!

Het aanvragen van de kaart kost slechts enkele minuten. Als American Express jouw aanvraag goed heeft gekeurd, krijg je de kaart binnen tien werkdagen thuis gestuurd.

You May Also Like