Zakelijk geld lenen bij Finturi

Via factuur financiering binnen 24 uur 80% van je factuurbedrag als lening ontvangen: is dit wellicht een nieuwe trend? 

Bij Finturi kunnen bedrijven geld lenen op basis van verschuldigde bedragen van hun debiteuren (openstaande facturen). Finturi koppelt bedrijven aan financiers om aan de hand van verzonden facturen snel leningen te verstrekken.

Het kan interessant zijn voor jouw onderneming, want er zijn immers altijd wel een aantal klanten die jou pas na 60 of zelfs 90 dagen betalen. Dit betekent voor jou een verminderde cash flow.

Als vergoeding voor jouw lening betaal je een percentage van het factuurbedrag aan Finturi. Maar waarom zou je dit als bedrijf willen? Welnu, op deze manier krijg je financiële ruimte, om bijvoorbeeld je cashflow een boost te geven of belangrijke leveranciers te betalen.

Voorwaarden

Jouw bedrijf moet wel ten minste twee jaar bestaan en bij de Kamer van Koophandel ingeschreven staan. Er wordt onderzoek gedaan en aan de hand daarvan een Health score bepaald voor jouw bedrijf. Er worden facturen van €1.000 tot €50.000 gefinancierd.

Hoe werkt het Finturi platform?

Op het platform is het eenvoudig om een lening aan te vragen en de afronding vindt binnen een etmaal plaats. Doordat Finturi, door middel van blockchain en artificial intelligence, gebruik maakt van de nieuwste technologie, kunnen de kosten laag gehouden worden. 

Je betaalt pas aan het einde van de leentermijn de rente die afhankelijk is van jouw risicoprofiel, maar nooit meer dan 2% per maand. Het platform brengt je per afgesloten lening wel 0.65% in rekening; deze fee wordt direct ingehouden. Hoe hoger jouw Health score, hoe lager het rentepercentage dat je betaalt.

Lening in vijf stappen:

  1. Registratie van jouw bedrijf op het platform
  2. Upload je factuur
  3. Publiceer je factuur
  4. Je factuur wordt geaccepteerd door Finturi
  5. Je krijgt 80% van het factuurbedrag direct uitbetaald (minus de fee van 0.65%)
  6. Terugbetaling van 80% van factuur + rente aan het einde van de factuurtermijn

Hoe bepaalt Finturi mijn risicoprofiel?

Er wordt gekeken naar gegevens van de KVK en van het CBS, social media kanalen en informatie uit ERP of boekhoudsystemen. Op basis hiervan wordt de Health score berekend. In de Trust score zie je terug wat actueel en relevant is. Er is een ondergrens vastgesteld voor beide scores. Om in aanmerking te komen voor financiering moeten bedrijven ten minste 50 punten behalen. Hoe hoger de Health score, hoe lager dus de rente die je betaalt over je lening.

Hoeveel kan mijn bedrijf lenen?

Afhankelijk van jouw score, kan je normaal gesproken tot een maximum van €1.000.000 per bedrijf lenen. Het minimale leenbedrag is €1.250 inclusief BTW. 

Er wordt door Finturi maximaal 80% van het factuurbedrag, inclusief BTW, gefinancierd. Je kan natuurlijk meerdere facturen uploaden om meerdere leningen aan te vragen. 

Wist je dat..?

  • Vanwege de Corona crisis Finturi besloten heeft zoveel mogelijk bedrijven te helpen en niet meer dan €50.000 per bedrijf te verstrekken?
  • Je bij Finturi ook een goed rendement kan krijgen door geld uit te lenen aan bedrijven? Je kan investeren via het platform. Finturi doet de risicobeoordelingen voor je. 
  • Je partner kan worden bij Finturi om zo jouw klanten te helpen aan een korte termijn financiering? Dit ook weer op basis van hun uitstaande facturen.

Conclusie

Finturi werkt veilig, snel, gemakkelijk en de kosten zijn laag. Dankzij blockchain kan de informatie die eenmaal is verwerkt niet meer vernietigd worden. Het proces is daarmee ontzettend veilig. Er komt geen papierwerk aan te pas en alle processen zijn geautomatiseerd. Gebruikservaring staat bij Finturi hoog in het vaandel; het vereist slechts een paar muisklikken om transacties te voltooien.

You May Also Like
Deck review 3

Deck review

Verzekeringen zijn voor een gezin vaak een grote maandelijkse last. Denk aan een zorgverzekering, reisverzekering, inboedelverzekering en autoverzekering.…