De prepaid Mastercard Classic

Creditcards zijn wereldwijd al jarenlang de favoriete betaalmethode van het winkelend publiek. Dat komt voornamelijk door het gemak ervan, de veiligheid en de veelzijdigheid. Echter hebben sommige consumenten helaas geen toegang tot een creditcard, omdat ze niet voldoen aan de criteria om er eentje te kunnen bezitten.

Deze mensen zouden dan aan een prepaid Mastercard Classic kunnen denken. Zo’n prepaid kaart is in wezen een creditcard, maar het saldo wordt via vooruitbetaling door de kaarthouder bepaald. Een prepaid creditcard kan overal gebruikt worden waar ook traditionele creditcards worden geaccepteerd: geldautomaten, winkels, restaurants of online.

De aanvraag van een prepaid Mastercard Classic neemt ongeveer 14 dagen in beslag. Het is een proces dat heel eenvoudig online plaatsvindt.

De voordelen van een prepaid Mastercard Classic

Een prepaid Mastercard Classic biedt diverse voordelen voor de consument, waaronder:

Beschikbaarheid

Voor personen met een slechte kredietwaardigheid of een beperkte kredietgeschiedenis zijn prepaidkaarten een perfecte optie. Prepaidkaarten hebben namelijk niet de vereiste van een kredietcheck en zijn voor alle consumenten ouder dan 18 jaar beschikbaar, ongeacht hun achtergrond.

Aangezien deze kaarten prepaid zijn, bestaat er eveneens geen risico voor de houder om meer dan zijn of haar limiet te besteden. 

Het gemak

Net als de standaard creditcards worden prepaidkaarten over de hele wereld geaccepteerd bij elke handelaar die het Mastercard logo toont. In Nederland is Mastercard ook behoorlijk actief. Met een (prepaid) Mastercard kunnen we dus eenvoudig shoppen en betalen, in de winkels of gewoon vanuit huis via onze computer of smartphone.

Prettig is verder ook dat als je de kaart voor een lange periode niet gebruikt, er geen inactiviteitskosten in rekening worden gebracht. Dit is een groot voordeel ten opzichte van veel andere prepaid cards.

Verder is het nog belangrijk om te weten dat de prepaid Mastercard Classic niet voor hotel- en huurauto reserveringen gebruikt kan worden.

Veiligheid

Een prepaid Mastercard Classic is net als contant geld, maar dan met een extra beveiligingslaag. Zodra het kapitaal bevat, door er geld op te storten, wordt de houder ervan automatisch beschermd tegen risico’s zoals frauduleuze aankopen, verlies en diefstal. Bij de Mastercard Classic zijn alle spullen die je koopt en afrekent met je kaart tot 180 dagen na aankoop verzekerd. Dat geeft je natuurlijk wel een gerust gevoel.

Budgetvriendelijk

Naast het feit dat een prepaid Mastercard Classic heel gemakkelijk in gebruik is en veilig, is het ook nog eens budgetvriendelijk. Er is namelijk geen kredietlimiet, want het saldo wordt altijd bepaald door wat er vooraf op de kaart gestort is. Zo hoeven kaart bezitters zich dus geen moment zorgen te maken over het maken van schulden of extra onkosten door een limiet te overschrijden.

Je zou de kaart kunnen gebruiken voor specifieke uitgaven of projecten. Je stort dan (alleen) het bedrag op de kaart dat je voor die uitgaven nodig hebt. Op deze manier blijven dit soort uitgaven gescheiden van de hoofdrekening of mogelijk spaargeld en wordt het veel makkelijker om je uitgaven goed bij te houden.

Er bestaat overigens geen maximum oplaadbedrag en een storting kost iedere keer slechts 95 cent. Al jouw transacties zijn, waar en wanneer je maar wil, in de Prepaid ICS App te volgen.

Conclusie

Een prepaid creditcard is veel eenvoudiger te verkrijgen dan een traditionele creditcard, waardoor meer mensen van de voordelen ervan kunnen profiteren. Het is een ideaal betaalmiddel voor onder meer studenten. Voor een prepaid Mastercard hoef je maar €17,50 per jaar te betalen.

De prepaid Mastercard Classic is een behoorlijk veilig, gemakkelijk en handig alternatief voor contant geld. Dit soort kaarten zijn in de loop der jaren dan ook niet voor niets wereldwijd steeds populairder geworden.

You May Also Like