Beloningen werknemers niet alleen financieel uit te drukken

Op welke manier laat jij als werkgever zien dat je je werknemers waardeert? Geef je een bonus, korting op abonnementen of misschien wel cadeaucheques? Vaak wordt er direct gedacht aan materiële presentjes voor de werknemers terwijl er heel veel leuke uitjes zijn die je kunt doen met je personeel. Een leuke dag uit met je collega’s is soms meer van waarde dan een envelop met geld. Maar wat voor uitjes ga je dan doen met je personeel en wat voor meerwaarde heeft een bedrijfsuitje?

Waarom een bedrijfsuitje?

Ten eerste is een bedrijfsuitje heel goed voor de groepsdynamiek van je team. Door verschillende activiteiten te ondernemen bouw je aan de teambuilding en leer je je werknemers en collega’s op een informele manier kennen. Als je elkaar beter leert kennen en een band opbouwt, heb je minder de kans dat er steeds mensen weggaan bij je bedrijf. Door de vriendschappen met collega’s voelen de werknemers een band met het bedrijf. Zorg ervoor dat je een goede sfeer hebt in je bedrijf. Daarmee houd je werknemers langer vast. Deze sfeer creëer je mede door af en toe een informeel uitje te organiseren.

Voorkom jobhoppen

Een bedrijfsuitje is niet alleen maar bedoeld als leuke dag voor collega’s. Zo’n uitstapje met het team kan namelijk echt een boost geven aan de onderlinge relaties tussen werknemers en werkgevers. Daarbij kan ook de productiviteit op kantoor hierdoor verbeterd worden. De motivatie voor het werk stijgt vaak ook. Deze stijging van motivatie en teamspirit zorgt ervoor dat men plezier blijft houden in het werk en minder snel geneigd zal zijn om van baan te wisselen.

Maar wat voor uitje ga je dan doen?

Als je ideeën op gaat doen voor een leuk uitje kan je een paar dingen doen. Vraag bijvoorbeeld je personeel wat voor soort activiteit ze leuk zouden vinden via een korte vragenlijst. Nog een optie is om een feestcommissie op te stellen die de volledige regie krijgt over deze dag. Wil je graag zelf iets bedenken? Het internet staat vol met leuke ideeën voor bedrijfsuitjes met je personeel. Doe je inspiratie op en bedenk een leuke dag voor je personeel!

Leuke actieve bedrijfsuitjes

Ben je op zoek naar een uitje waar jullie al je energie in kwijt kunnen? Waar samenwerking noodzakelijk is en waar er zeker veel gelachen gaat worden? Een actief bedrijfsuitje is dan zeker een goed idee. Actieve uitjes kan je zowel binnen als buiten organiseren. Hierbij een aantal leuke actieve uitjes als inspiratie:

 • Escape room
 • Paintball of lasergame
 • Mountainbiken
 • Suppen

Gezellige ontspannen bedrijfsuitjes

Als je team niet zo van actieve activiteiten houdt, zijn er gelukkig ook genoeg uitjes waarbij je wat meer kan ontspannen. Ontspannen bedrijfsuitjes zijn zowel binnen als buiten te organiseren:

 • Proeverij (wijn, bier, etc)
 • Pubquiz
 • Varen
 • Workshops

Online uitjes

Als je waarom dan ook niet op een fysieke manier een bedrijfsuitje kunt regelen, is een online bedrijfsuitje een goede oplossing. Dit zal niet voor iedereen weggelegd zijn, maar een deel van de collega’s zal het zeker leuk vinden!

 • Online pubquiz
 • Online bingo
 • Online escape room
 • Online ranking the stars (company)

Voor elk bedrijf zijn er zeker passende bedrijfsuitjes. Vraag je collega’s/werknemers naar wat voor soort uitje ze leuk zouden vinden en organiseer een leuke dag!

You May Also Like
Boekhouden met Twinfield 4

Boekhouden met Twinfield

Twinfield had eerder al prima online boekhoudpakketten ontwikkeld voor de grotere organisaties. Recentelijk hebben ze ook een platform…