Boekhouden met Exact: iets voor jou?

Exact is een bekend boekhoudprogramma dat in 1984 is opgericht. Met het hoofdkantoor in Delft is het al decennialang behoorlijk populair. Het is daarnaast de marktleider in de branche in de Benelux en wel meer dan 500.000 ondernemers hebben vertrouwen in de robuuste Exact software.

Exact Online

Het Exact Online pakket is niet één van de goedkoopste boekhoud oplossingen, maar is voor iedere ondernemer bij wie geld geen rol speelt een prima optie. Het biedt namelijk meer dan 220 koppelmogelijkheden met verschillende instanties en digitale diensten aan om het boekhoudproces voor jou nóg prettiger te maken. Het is een ideaal pakket voor alle ondernemers met behoorlijke groeiambities.

Extra modules

Je betaalt Bij Exact bovendien extra voor aanvullende modules zoals voorraadbeheer, een urenregistratie en de mogelijkheid van meerdere gebruikers. Dat zijn echter functies die bij de pakketten van de concullega’s al vaak gratis inbegrepen zijn. Exact biedt verder ook nog heel specifieke modules, zoals een leerlingenadministratie voor scholen of het bijhouden van abonnementen bij verenigingen.

In de cloud

Boekhouden met Exact Online betekent uiteraard modern werken in de cloud. Dit kan handmatig, maar de software biedt daarnaast de mogelijkheid om delen van de boekhouding heel handig te automatiseren.

Boekhoudrobot

Exact Online maakt verder gebruik van een unieke boekhoudrobot. Volgens de makers probeert deze dynamische robot, op basis van al jouw eerdere boekhoudkeuzes, te voorspellen wat jij daarna wil gaan doen, en schijnt daarbij ook nog eens constant slimmer te worden.

Exact Online is in vier verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, namelijk: Essentials, Plus, Professional en Finance. Afhankelijk van de omvang van jouw bedrijf en de functies die jij nodig hebt, zal het ene pakket beter bij je behoeften passen dan de ander.

Exact Go

Een zzp’er, freelancer of andere kleine ondernemer heeft vaak al genoeg aan de Exact Go versie. Het beste aan dit pakket is dat het helemaal gratis is! Althans, als jij niet meer dan 5 factureren per maand wegstuurt. Anders kost het jou negen euro per maand.

Automatische koppeling met bank

Exact Go biedt een automatische koppeling met de bank. Er is tevens een verbinding mogelijk met een ander boekhoudsysteem en als je dat handig vindt ook met jouw boekhouder. Zo kan jij heel simpel wat geld besparen op alle kosten die een boekhouder met zich meebrengt. Da’s altijd fijn!

Offertes, facturen, klantgegevens en meer

Bovendien kan jij eenvoudig je eigen offertes en facturen aanmaken, klantgegevens bijhouden, plus al je betalingen via een snelle bankimport vanaf jouw zakelijke rekening inboeken. Losse inkoopfacturen en bonnetjes zijn apart in te scannen. Uiteraard is er eveneens een handige mobiele app beschikbaar, die het mogelijk maakt om ook onderweg op jouw Apple of Android toestel je boekhouding te regelen.

Conclusie

In tegenstelling tot alle andere aanbieders is het Exact Online pakket niet echt op de zzp’er of andere kleine ondernemer gericht, maar meer op de middelgrote tot grote bedrijven die hun boekhouding graag automatiseren en in de cloud willen digitaliseren.

Exact Online is zodoende met name geschikt voor iedere ondernemer die heel geavanceerde en flexibele software wenst, en het niet erg vindt om hier wat extra voor neer te tellen. Alle andere ondernemers die niet zo veeleisend zijn, of enkel een basis boekhoudprogramma met offerte en factuur mogelijkheden zoeken, zouden eens naar Exact Go kunnen kijken. Misschien biedt dit pakket het juiste ‘go’ signaal om hiermee van start te gaan!

You May Also Like