Bunq bank: de Euro bank ‘of The Free’

Bunq is een digitale bank uit Nederland. Deze wel heel bijzondere Nederlandse bank streeft ernaar een revolutie in het bankwezen teweeg te brengen; dit via allerlei innovatieve functies die speciaal ontworpen zijn voor al die drukke klanten (lees: baasjes) die 100% online en onderweg willen bankieren.

De Bunq bank heeft uiteraard een Nederlandse bankvergunning en beschikt zodoende over een depositobescherming tot €100.000, dus zelfs als het bedrijf failliet mocht gaan, dan blijft het geld van haar klanten veilig.

Jouw geld, jouw regels

De online bank is in 2015 opgericht en heeft een hoofdkantoor in Amsterdam. Er zijn geen vestigingen, alles kan via de Bunq app beheerd worden. Bunq beschrijft zichzelf als de ‘Bank of The Free’ en kent een eenvoudige filosofie gebaseerd op de keuzes van de klant (jouw geld, jouw regels), veiligheid en transparantie.

Een Bunq account is in 30 Europese landen beschikbaar. Er zijn twee typen persoonlijke Bunq accounts, namelijk een ‘Premium’ plan voor €7,99 per maand en een ‘SuperGreen’ plan voor €16,99 per maand. Ze bieden daarnaast twee zakelijke accounts aan, waaronder een ‘Premium’ business plan voor €9,99 per maand en een ‘SuperGreen’ business plan voor €19,99.

Een debit Mastercard / Maestro card

Bunq biedt zowel een Mastercard als Maestro card aan. Een Maestro card is vooral handig indien je in Nederland of Duitsland woont. In combinatie met een debit Mastercard geeft dit jou alle flexibiliteit die jij maar nodig hebt, of je nu online aankopen wil doen, gemakkelijk contant geld wil opnemen of voor een artikel in een winkel wenst te betalen.

Een account bij de Bunq bank kan al binnen enkele minuten online geopend worden, en in tegenstelling tot veel andere banken hoef jij hiervoor niet eens in Nederland gevestigd te zijn.

Geld aan jouw Bunq account toevoegen kan niet eenvoudiger. Je kunt een heel traditionele bankoverschrijving gebruiken, maar je kunt ook met een creditcard, pinpas, iDEAL of Sofort kapitaal geld op je account storten. De storting van contanten is enkel in Duitsland, Oostenrijk en Italië mogelijk. Je kunt daarnaast geld verzoeken verzenden en ontvangen.

Bunq is in sommige landen compatibel met de moderne Apple Pay en Google Pay betaalsystemen. Voor gebruikers van de iPhone kan Bunq zelfs met Siri geïntegreerd worden, waardoor je een aantal veelvoorkomende taken met je stem kunt uitvoeren.

Bunq biedt jou de mogelijkheid om altijd en overal met je mobiele telefoon geld over te maken. Deze service is voordelig, vooral als jij een expat bent die geld naar een ander land moet of wil sturen. Met Bunq kan jij jouw betalingen evenzo via een sms of e-mail versturen.

Het is zonder meer gemakkelijk om op de hoogte te blijven van je uitgaven met een Bunq account, aangezien Bunq via haar mobiele app meldingen verstrekt over zaken als kaartbetalingen, automatische incasso’s of andere transacties.

De Bunq Insights functie houdt bij waar jouw geld precies naartoe gaat, zodat jij hier simpel de controle over kunt houden. De app kan zelfs op basis van eerdere transacties jouw mogelijke toekomstige saldo voorspellen, om je een idee te geven van hoeveel je voorlopig kunt besteden.

Bunq Travel Card

Daarnaast biedt de bank een Bunq Travel Card aan. Dit is een prepaid Mastercard creditcard die wereldwijd zonder enige buitenlandse transactiekosten gebruikt kan worden. Het kost daarentegen wel éénmalig €9,99 om de card in gebruik te kunnen nemen en voor opnames bij geldautomaten wordt er alsmede een kleine vergoeding gevraagd. Deze kaart is voor veel Europeanen ongetwijfeld een handige reisoptie.

Conclusie

Bunq is één van de beste neobanken van het moment. Het biedt een enorm scala aan diensten en hun tarieven zijn daarbij heel redelijk in vergelijking met die van hun concullega’s.

Bunq heeft trouwens ook een actieve en betrokken gebruikerscommunity genaamd ‘Bunq Together’ die extra advies en ondersteuning kan bieden. Bunq is al met al een geweldige optie voor iedere Europeaan die een bank wenst die handig, innovatief en eerlijk is.

You May Also Like