Wat zijn crypto trading bots?

Is handelen in cryptovaluta echt zo ingewikkeld als we denken?

Niet echt: je kan handmatig of met behulp van een trading bot in cryptovaluta handelen. Als je besluit te gaan handelen met behulp van een bot, besef je pas hoe eenvoudig het eigenlijk is. 

Door de jaren heen hebben verschillende mensen enorme winsten gemaakt met het handelen in cryptovaluta, en sommigen zijn zelfs miljonair geworden. 

Wat is een trading bot?

Een trading bot is een handelssoftware, ontworpen om de handel in cryptovaluta voor jou te automatiseren.

Crypto trading bots kunnen marktgegevens verzamelen, analyseren en interpreteren. Ze kunnen het potentiële marktrisico berekenen en het (ver)kopen van cryptovaluta activa uitvoeren.

Vooral voor beginnende handelaren zijn deze trading bots zeer praktisch, omdat ze hen op weg kunnen helpen naar succes. 

Voordelen van Crypto bots

Hieronder een lijstje met de voordelen zijn van Crypto bots:

  • 24/7 handel, een Crypto trading bot slaapt nooit!
  • Je bespaart veel tijd.
  • Er komen geen emoties bij kijken, de oorzaak van veel foute beslissingen die we als mensen maken komen doordat we ons laten leiden door onze emoties. 
  • Het is makkelijker om de wereld van cryptovaluta te betreden, een trading bot helpt beginners met de basisprincipes van het handelen. 
  • Efficiëntie en snelheid; trading bots voeren trades nu eenmaal veel sneller uit dan een mens.

Nadelen van Crypto bots

We willen je natuurlijk ook inlichten over de nadelen van Crypto bots, want die bestaan helaas ook:

  • Crypto trading bots werken niet perfect wanneer ze te maken hebben met een heel onvoorspelbare markt. Denk aan de Covid-19 pandemie.
  • Programmeerfouten kunnen invloed hebben op de efficiëntie van crypto trading bots, wees voorzichtig zijn bij het bepalen van de voorwaarden, vooral bij het programmeren van jouw crypto trading bot vanaf nul.
  • Crypto trading bots helpen bij het verstrekken van slechts marginale rendementen. Je hebt dus wel degelijk kennis nodig van de digitale valutamarkten.  

Conclusie

Trading bots zijn vooral belangrijk voor jonge mensen en beginners, om hen de basisprincipes van het handelen in cryptovaluta bij te brengen. Maar dat niet alleen, ze helpen ook de wat meer ervaren handelaren veel tijd te besparen. 

Wil je graag handelen en wil je niet gedemotiveerd raken, handel dan met behulp van een bot. Kijk eens naar de beste trading robot – Bitcoin code als je wilt starten met geautomatiseerd beleggen. Jij hebt als belegger hiermee de mogelijkheid om deel te nemen aan de handel in cryptovaluta over de hele wereld, 24/7. 

Crypto trading bots zijn eigenlijk niets anders dan geautomatiseerde tools die handelen en transacties uitvoeren namens een menselijke belegger, maar wel beter dan slechts een menselijke belegger.

You May Also Like