Een zakelijke lening bij BridgeFund

Heb jij groei-ambities voor je bedrijf? Wil je bijvoorbeeld voorraden, machines of inventaris aanschaffen? Bij BridgeFund kan je zakelijk tot €250.000 lenen, zonder jaarcijfers. Je doet dat online en in vijf minuten is het gepiept. Een businessplan overhandigen is niet nodig en er vindt geen BKR toetsing plaats. Je hoort in een paar minuten tijd of je in aanmerking komt voor een lening en nog dezelfde dag weet je hoeveel je exact kunt lenen. Deze jonge aanbieder richt zich op zakelijke leningen voor het MKB en hun missie is vooral gericht op de groei van deze bedrijven.

Voorwaarden voor een BridgeFund lening

Al is het aanvragen nog zo gemakkelijk, je moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Je bedrijf dient allereerst gevestigd te zijn in Nederland. Bridgefund verstrekt leningen aan ondernemers die minimaal een jaar actief zijn en een jaaromzet hebben van minstens €50.000. Je moet een MT940 bestand (overzicht financiële transacties van je bank) kunnen overleggen. Je bent ook verplicht dagelijks een gedeelte van het geleende bedrag automatisch af te laten schrijven. Zo merk je volgens BridgeFund zo min mogelijk van de aflossing. De looptijd van een lening kan drie tot maximaal 24 maanden zijn.

Zakelijk krediet aanvragen in vijf stappen

 1. Je vult online het aanvraagformulier in.
 2. Download het MT940 bestand van jouw online bank en upload dit naar BridgeFund. BridgeFund maakt een vrijblijvend voorstel voor een lening.
 3. Lever aanvullende gegevens aan, zoals:
 • Contractuele verplichtingen
 • Openstaande crediteurenlijst
 • Kopieën van de laatste vier BTW kwartaalaangiften
 • Verklaring over wie er bij jouw bedrijf betrokken is
 • Kopie van een geldig identiteitsbewijs
 • Screenshot van jouw zakelijke bankrekening 
 1. Stuur het voorstel getekend retour.
 2. Je dient een machtiging te geven voor de automatische incasso om de dagelijkse betaling te kunnen voldoen.

Nu ontvang je direct het geleende bedrag op je zakelijke rekening.

Kosten van een lening

Er worden bij BridgeFund geen afsluitkosten in rekening gebracht. De kosten van een zakelijke lening bij BridgeFund zijn de vaste rente van 1% per maand plus de opslag van 0,5 tot 2,5 % per maand, afhankelijk van de prestatiescore van jouw bedrijf. De totale maandelijkse rente varieert dus van 1,5% tot 3,5%.

Een rekenvoorbeeld:

Als je uitgaat van een gemiddelde rente van 2% per maand bij een leenbedrag van 100.000 euro met een looptijd van 12 maanden, dan betaal je per werkdag (in het geval van 260 werkdagen per jaar) €392,31 aflossing inclusief rente.

Voordelen en nadelen

De voordelen van een krediet bij BridgeFund zijn dat je de aanvraag binnen slechts vijf minuten kan doen, er een snelle beslissing wordt genomen en dat het geld soms al dezelfde dag op je rekening staat. Het verrichten van de aanvraag is kosteloos. Er vindt geen BKR toetsing plaats, er is geen businessplan, noch zijn er jaarcijfers nodig, zelfs geen onderpand. Als je eerder wil aflossen, krijg je korting.

Natuurlijk zijn er ook een paar nadelen, onder andere dat de looptijd vrij kort is, namelijk maximaal 24 maanden. De rente is relatief hoog en je bent verplicht in te stemmen met een dagelijkse automatische aflossing. Het bedrag wordt in één keer uitbetaald en is niet flexibel op te nemen. Er wordt een maandelijkse rente in rekening gebracht, in plaats van een jaarlijkse. Het is ook niet mogelijk om meer dan €250.000 te lenen. Met behulp van je bankafschriften moet je een bepaalde omzet kunnen aantonen.

You May Also Like
Boekhoudprogramma Jortt 3

Boekhoudprogramma Jortt

Het innovatieve boekhoudprogramma Jortt onderscheidt zich van alle andere standaard programma’s. Jortt is voor een startende ondernemer waarschijnlijk…