Gietvloer voor een bedrijfsruimte

Gietvloer voor een bedrijfsruimte 1

Een gietvloer is voor veel bedrijven een ideale vloerafwerking. Een gietvloer voor een bedrijfsruimte, kantoor of werkplaats biedt een aantal voordelen. Hieronder zetten we enkele van de belangrijkste voordelen van een gietvloer voor bedrijven op een rijtje:

 1. Duurzaam: Gietvloeren staan bekend om hun duurzaamheid. Zeker een epoxy gietvloer of een vloer met een epoxy vloercoating kan uitstekend tegen zwaar verkeer, slijtage en chemicaliën.
  Dit maakt ze geschikt voor bedrijfsruimtes waar intensief gebruik en blootstelling aan verschillende stoffen plaatsvindt, zoals fabrieken, werkplaatsen en andere industriële ruimtes. In deze ruimtes wordt namelijk veel met allerlei stoffen en olie gewerkt wordt.
 2. Onderhoudsvriendelijk: Gietvloeren zijn eenvoudig te reinigen vanwege het naadloze oppervlak. Stof, vuil en vloeistoffen hebben geen kans om in scheuren of naden te trekken, waardoor het onderhoud tot een minimum wordt beperkt.
 3. Hygiënisch: Door het naadloze karakter van gietvloeren is er geen ruimte voor bacteriën en schimmels om zich te verbergen. Dit maakt de vloer een hygiënische keuze, vooral belangrijk in sectoren zoals de voedselindustrie, gezondheidszorg en farmaceutische industrie.
 4. Veiligheid: Gietvloeren kunnen worden voorzien van antislip, waardoor ze veilig zijn, zelfs in natte omstandigheden. Dit maakt ze geschikt voor bedrijven waar veiligheid een prioriteit is, zoals fabrieken, magazijnen, laboratoria en zelfs zwembaden.
 5. Esthetisch aantrekkelijk: Gietvloeren bieden een strak en modern uiterlijk. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor bedrijven hun interieur kunnen aanpassen aan hun huisstijl of specifieke behoeften.
 6. Warmtegeleidend: Gietvloeren kunnen worden gecombineerd met vloerverwarming. Dit maakt ze ideaal voor bedrijven waar een constante temperatuur belangrijk is, zoals in showrooms, winkels of kantoren.
Gietvloer voor een bedrijfsruimte 2

Genoeg redenen dus om te kiezen voor een gietvloer van polyurethaan of epoxy in een zakelijke omgeving. Hoewel dit type vloerafwerking voor veel bedrijfstakken geschikt is, zijn er een aantal typen bedrijven waarvoor een gietvloer misschien wel de beste keuze is, waaronder:

 1. Winkels en showrooms: Het esthetische aspect, de duurzaamheid en de mogelijkheid om aan te passen aan de huisstijl maken gietvloeren geschikt voor winkels en showrooms. Denk aan een logo in de vloer, belijning voor bijvoorbeeld looproutes etc.
 2. Fabrieken en magazijnen: De duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van gietvloeren maken ze geschikt voor industriële omgevingen met zwaar verkeer en blootstelling aan chemicaliën.
 3. Gezondheidszorg: De hygiënische eigenschappen van gietvloeren zijn cruciaal in de gezondheidszorg, waar een schone omgeving van vitaal belang is.
 4. Horeca: De esthetische aantrekkingskracht en het gemak van reiniging maken gietvloeren geschikt voor restaurants, cafés en andere horecagelegenheden. Ook de mogelijkheden om de gietvloer in diverse kleuren uit te voeren kan voor horeca een onderscheidende factor zijn.
 5. Kantoren: Het moderne uiterlijk, de aanpasbaarheid en de mogelijkheid om vloerverwarming te integreren, maken gietvloeren geschikt voor kantooromgevingen.

In het algemeen zijn gietvloeren een veelzijdige en functionele keuze voor bedrijven die streven naar duurzaamheid, onderhoudsgemak en een professionele uitstraling in hun ruimtes.

You May Also Like