Is dit het moment om crypto te kopen?

De koersen van crypto currency staan al even onder druk. Maar wat zegt dat eigenlijk, in deze tijden? Zo zijn de aandelenmarkten wereldwijd ook flink gedaald, is de koers van de Euro ten opzichte van de dollar gedaald naar pariteit en is de inflatie flink gestegen.

Natuurlijk kan niemand in zijn glazen bol kijken en met enige zekerheid voorspellen waar de waarde van een asset naartoe zal gaan. Toch zijn veel mensen nog steeds overtuigd van de waarde van digitale valuta. Ben jij iemand die de hele dag de crypto koers in de gaten houdt? Dan ben je ongetwijfeld al overtuigd. Wil je zoals veel mensen toch nog meedoen, maar voelt het alsof je de boot hebt gemist? Dat hoeft niet perse zo te zijn!

Bitcoin het laatste jaar

Als je het hebt over crypto dan is er natuurlijk maar één munt die deze revolutie heeft ontketend: Bitcoin. De munt werd al in 2008 door Satoshi Nakamoto bedacht en is sindsdien synoniem met digitale valuta. Laten we daarom eens kijken naar de koers van deze munt en hoe die zich heeft ontwikkeld de laatste maanden.

Na een hoogtepunt in maart van ruim €43.000 is BTC flink gedaald, naar net boven de €18.000 in juni. Sinds die bodem bereikt is klimt de munt langzaam maar zeker weer omhoog, waarbij de waarde op dit moment ruim €21.000 bedraagt. Had je dus in juni geïnvesteerd dan was het rendement nu al bijna 20% geweest.

Praktische toepassingen

Veel crypto believers wijzen op de praktische toepassingen van digitale valuta, die steeds verder ontwikkeld worden. Bij de start van Bitcoin waren die toepassingen nog een fata morgana, maar inmiddels wordt het steeds duidelijker waar de wereld van crypto naartoe gaat.

Neem een voorbeeld aan Solana. Deze digitale munt werd in 2017 bedacht en drie jaar later, in maart 2020, aan de wereld getoond. Met een ICO oftewel Initial Coin Offering heeft Solana bij de start 25 miljoen US dollar opgehaald. Het doel van Solana is transacties snel en efficient af te handelen. Met een capaciteit van 50.000 transacties per seconde is dat laatste in ieder geval goed gelukt.

Aandelen

Als het gaat om traditionele aandelen, die worden verhandeld op de beurs, is er een duidelijke tweedeling ontstaan. Bedrijven waar geld wordt verdiend zoals Amazon, Apple en Google zijn met 5 tot 15% gedaald. Aan de andere kant staan bedrijven zoals Zoom. De waarde van dat bedrijf is sinds de start van de coronapandemie omhoog gevlogen, maar is nu nog 20% van wat het ooit was.

Je kunt dus stellen dat er weer meer focus ligt op de fundamentele waarde van een asset, of dat nou een aandeel of een digitale munt is.

Conclusie

Wat er met de waarde van digitale valuta gaat gebeuren kan je niemand je met zekerheid zeggen. We geven dan ook geen advies, maar lees je vooral goed in de materie in. De wereld van digitale assets en valuta is erg interessant en altijd in beweging, dat is een ding wat zeker is!

You May Also Like