Visa prepaid creditcard

Je ziet ze steeds vaker; de prepaid creditcards, die alsmaar populairder worden. Visa blijft natuurlijk niet achter en biedt – net als de andere creditcardmaatschappijen – handige prepaid cards aan. 

Een prepaid card geeft je een veilig gevoel, je kunt immers nooit meer rood staan en betaalt dus ook geen hoge rente. De aanvraag verloopt snel en er vindt geen BKR toetsing plaats; je inkomen doet er simpelweg niet toe.

Voordat je de prepaid card kunt gebruiken, zet je er geld op via iDEAL, een bankoverschrijving of bij een oplaadpunt. De card is vergelijkbaar met een reguliere creditcard, met het verschil dat je geen krediet krijgt.

Zoals bij alle prepaid creditcards is het nadeel dat ze meestal niet worden geaccepteerd bij het reserveren van een huurauto of hotelkamer.

Welke Visa prepaid cards zijn er?

ANWB

Visa geeft onder meer de ANWB Visa Prepaid Card uit, een card die €20 per jaar kost. Je kunt de kaart via iDeal opladen, waar je wel €0,95 voor betaalt. Een mooi voordeel van deze card is dat je aankopen 180 dagen verzekerd zijn.

Andere voordelen zijn:

  • Geen kosten als je de kaart langere tijd niet gebruikt. Veel prepaid aanbieders rekenen daar wel geld voor.
  • Opladen gaat eenvoudig via internetbankieren.
Pay2d

Ook is er de Pay2d card van Visa, deze beschikt over V-Pay. Met V-Pay kun je pinnen in winkels via de reguliere pinautomaat. De meeste andere prepaid creditcards hebben deze functie niet. Je kunt de card kopen bij bijvoorbeeld Primera of online via de Pay2d website.

Het is goed om te weten dat de Pay2d card drie varianten heeft; de Virtual card, de Personal Card en My Card. We geven hieronder een toelichting op de drie varianten.

De drie Pay2d Visa cards

Virtual Pay2d card

Kies je voor Virtual, dan krijg je een virtuele creditcard. Dit betekent dat je slechts een nummer krijgt, geen fysieke kaart. Je kunt met een Pay2d Virtual card alleen online betalen. Mooi wanneer je snel een card nodig hebt voor online aankopen. Je kunt de card niet in een ‘gewone’ winkel kopen. De card is gratis, maar er zitten wel gebruikskosten aan vast. De kaart is verkrijgbaar in twee versies: de Plus of Pro.

Personal Pay2d Card

Kies je voor de Personal Card, dan ontvang je een fysieke pas waarmee je zowel online als offline kunt betalen. De kaart kost €10 en je kunt alleen vanaf je eigen bankrekening geld overboeken naar deze card. Jouw naam staat erop en hij is gekoppeld aan jouw rekening. De card komt het meest overeen met de reguliere creditcard en is geschikt voor mee op vakantie. Wederom verkrijgbaar in de Plus of Pro versie.

Pay2d My Card

De My Card is de debit card die je in de ‘gewone’ winkel kunt kopen en kost ook €10. Je kunt ‘m eenmalig – tot maximaal €150 – opladen, dat kun je contant doen of door te pinnen. 

Handig om – in plaats van contant geld – mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld een dagje uit gaat. My Card is de enige die verkrijgbaar is als Basic variant. Je kunt de kaart anoniem gebruiken, maar met een maximaal saldo dus van €150.

Alle Pay2d cards kun je indien gewenst upgraden: van Basic naar Plus, of van Plus naar Pro.

Conclusie

Als je voor een Visa prepaid creditcard kiest, heb je keuze uit verschillende types. Je hebt de ANWB card, maar ook de Pay2d card die weer drie varianten heeft. Vergelijk de voor- en nadelen van iedere kaart om te begrijpen welke het best bij jouw behoeften en wensen past. Een ding is in elk geval zeker: welke je ook kiest, een prepaid creditcard is ontzettend handig om te bezitten!

You May Also Like