Knab zakelijk

Je weet zelf maar al te goed dat je als zzp’er goed op de kleintjes moet letten. En dat zijn er veel; de boekhouder, de accountant, je marketing en natuurlijk je bankrekening. We kunnen nu eenmaal niet zonder een zakelijke bankrekening, maar we zoeken bij voorkeur wel de goedkoopste uit.

[lasso ref=”knab-zakelijk-link” id=”1847″ description=”hide” badge=”hide” link_id=”214″]

Wat is Knab?

Knab is een frisse en vernieuwende bank met een persoonlijke touch, bedacht door oprichter René Frijters. De mentaliteit is simpelweg ‘geen gezeur en laten we alles lekker eenvoudig houden’. Het is daarom niet voor niets de snelst groeiende bank van Nederland. In 2014 begon Knab met 6000 klanten. In 2015 sloten ze af met 80.000 klanten en in 2019 hadden ze, geloof het of niet, met Aegon Bank erbij, al 650.000 klanten!

Goed om te weten; de bank doet vandaag de dag mee aan Crowdfunding. Klanten kunnen zo, in ruil voor rendement, investeren in de groeiplannen van ondernemers. 

Knab is ook zeker goedkoop, per maand kost een rekening slechts €6. Je krijgt dan ieder jaar maar liefst 1.000 transacties gratis. Mocht je interesse hebben in Knab: het eerste jaar zijn je vaste kosten maar €3 per maand en je krijgt €50 op je rekening gestort! 

Een rekening is binnen een mum van tijd geopend en de klantenservice lijkt erg behulpzaam en kundig te zijn. Ze beantwoorden enorm vlot al jouw vragen.

Voordelen van Knab

Knab biedt enorm veel voordelen aan de zzp’er en dat mag dan ook gezegd worden!

We zetten een aantal voordelen van Knab voor je op een rij:

 • De klantenservice werkt prima; het personeel is kundig en helpt je direct. Dit in tegenstelling tot de grote, bekende banken.
 • Extra betaal- maar ook spaarrekeningen zijn gratis en bij iedere rekening kun je apart een gratis bankpasje aanvragen. 
 • Buiten de EU rekent Knab slechts 0,5% koersopslag, lager gaan andere banken niet. 
 • Online betalingen uitvoeren en pinnen buiten de EU is bij Knab voordelig.
 • Je kan alles regelen via de Knab site of app, bijvoorbeeld je pincode wijzigen, je limiet aanpassen of je rekening sluiten. 
 • Als je het handig vindt, kun je chatten met een medewerker.
 • Knab biedt de hoogste zakelijke rente. Knab heeft daarom eerder de award ‘Gouden Spaarvarken’ gewonnen. 

Maar..

Alle hout is echter geen timmerhout; hoe soepel alles online ook verloopt bij Knab, het kan voor sommige mensen lastig zijn dat er geen vestiging is waar je even naar binnen loopt. 

Houd ook rekening met de volgende zaken:

 • De gratis zakelijke creditcard van Knab is van American Express, dit is helaas de minst geaccepteerde creditcard in de wereld
 • Contant geld storten kost geld en is alleen mogelijk via derde partijen. Heb je een grote cash geldstroom, dan is Knab misschien niet de juiste keuze
 • Knab geeft geen bankgarantie af omdat ze geen krediet mogen verstrekken
 • Een holding-structuur is op dit moment niet mogelijk

Conclusie

Knab is over het algemeen een zeer goede en betrouwbare bank met een persoonlijke benadering. Deze bank kan veel betekenen voor jou als zzp’er en is in de meeste opzichten daadwerkelijk goedkoop. In het geval je een winkel of een beroep hebt waarbij je veel in contant geld verdient, is het misschien verstandiger om ook informatie op te vragen bij andere banken voordat je een keuze maakt.

[lasso ref=”knab-zakelijk-link” id=”1847″ link_id=”215″]
You May Also Like
Proforma factuur 1

Proforma factuur

Elke doorgewinterde ondernemer kent het wel: de proforma factuur. Letterlijk betekent pro forma “voor de vorm”. Een proforma…